Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Garnela - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie347 kJ /
83 kcal
Bílkoviny18,00 g
– z toho živočišné bílkoviny18,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky0,90 g
– nasycené0,18 g
– nenasycené0,50 g
–– mononenasycené0,35 g
–– polynenasycené0,15 g
––– omega 30,10 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy0,70 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Thajská rybí polévka

Thajská rybí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Krevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se…

rozmarynaH

45 min

Grilované garnely

Grilované garnely

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Krevety nepatří mezi obvyklé suroviny na našich grilech, což je škoda, protože jsou opravdu delikátní a jejich příprava je snadná a rychlá. Jejich jemnou chuť doplníme…

mijula

12 min

Krevety - garnely v tempuře

Krevety - garnely v tempuře

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…