Thajská rybí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenKrevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 347 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,90 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,50 g |
–– mononenasycené | 0,35 g |
–– polynenasycené | 0,15 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 0,70 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Krevety (garnely) si kuchyňsky připravíme. Ocásky ponecháme, budou se nám lépe konzumovat. Nejprve si připravíme rybí vývar. Hlavičky a krunýře dáme do hrnce se…
Troubu předehřejeme na 200 °C. V misce smícháme lžíci olivového oleje, nastrouhanou kůru z poloviny citronu, na špičku nože mletého chilli. Oloupanou mrkev nakrájíme na…
Krevety nepatří mezi obvyklé suroviny na našich grilech, což je škoda, protože jsou opravdu delikátní a jejich příprava je snadná a rychlá. Jejich jemnou chuť doplníme…
Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…