Zimní hrušky na víně
Recept ještě nebyl hodnocenHrušky oloupejte a postavte je špičkou nahoru do kastrůlku. Pokapejte citronem, přelijte vínem, posypte cukrem, přidejte rozinky a koření, zakryjte poklicí a duste asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrušky oloupejte a postavte je špičkou nahoru do kastrůlku. Pokapejte citronem, přelijte vínem, posypte cukrem, přidejte rozinky a koření, zakryjte poklicí a duste asi…
Vajíčka uvaríme natvrdo, olúpeme a necháme prechladnúť. Potom ich rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky.Žĺtky premiešame s nastrúhanou gorgonzolou a smotanou. Zmesou…
Žampiony očistíme (já je neloupu, jen papírovou utěrkou důkladně otřu), nožky vykroutíme a kloboučky naskládáme do zapékací misky spodní stranou nahoru.Sýr rozdělíme na…
Čerstvý špenát spaříme na cedníku horkou vodou a po zchladnutí vodu dobře vymačkáme.Pokud máme špenát mražený, necháme ho povolit a vodu slijeme. Poté špenátové listy…
Sojovou drť uvaříme v osolené vodě, pak slejeme, trošku vymačkáme. V kastrolu opečeme na oleji nakrájenou cibuli, pak přidáme sojovou drť, společně orestujeme, pak…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vajíčko, česnek, sůl, pepř, majoránku. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájené žampiony, osolíme a opepříme a podusíme…
Do mísy dáme mouku, vejce, přidáme tvaroh, změklé máslo a špetku soli. Vše důkladně promícháme a vypracujeme hladké těsto. Necháme ho chvilku odpočinout.Hrušky zbavíme…
Maso osolíme, promícháme s pestem, strouhaným česnekem, hrubě nasekanou petrželkou a zalijeme mlékem. Přidáme tolik strouhanky, aby se s hmotou dobře pracovalo.…
Připravíme si nejdříve špenát. Kostky špenátu necháme mírně rozmrazit. Kapustu kromě tvrdých listů nakrájíme na kousky a povaříme doměkka / nebo nakrájíme na nudličky a…
Kuřecí maso naložíme do marinády : 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky worchesterové omáčky,1 lžička andělský křídel,1 lžička ostrého kečupu - maso…
Gorgonzolu rozmačkejte a vyšlehejte s tvarohem a crème fraîche.Vmíchejte nahrubo nasekané ořechy.Podávejte s chlebem, ořechy a hroznovým vínem.
Hrušky omyjeme, osušíme, odstraníme jádřince a pokrájíme na osminky. V misce si smícháme olivový olej s vinným octem Balsamico, a nadrcenými bylinkami. Osolíme, opepříme…
Brambory oloupeme a nakrájíme, přidáme hrášek, zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme dohladka a přidáme smetanu.Plát těsta rozválíme a…
Těstoviny: Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka…
Jak děda stárne a vnouček roste, tak na mne zkouší různé finty. Tentokrát bylo umíš sejrovou omáčku a kuře? No jasně. Tak to uvař, já to platím. Jak bylo dohodnuto,…
Brokolici rozdělíme na menší růžičky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm brokolici. Pak podlijeme vodou a necháme 10 minut zlehka vařit…
Celer omyjeme a osušíme. Vložíme ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 180° a pečeme cca 15…
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté kuřecí maso pokrájíme na malé kostičky, které posypeme grilovacím kořením, pepřem a solí…
Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo…
Gozgonzolu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme změklé máslo, tavený sýr.Dále přidáme kysanou smetanu, najemno nakrájenou cibuli, mletou papriku, pepř a vše spolu…
Nejprve připravte těsto. Mouku s máslem zpracujte až do konzistence drobenky. Osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat…
Na másle s olejem orestujeme naklepaná, osolená a opepřená prsa.Hotové vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a orestujeme.Pak přidáme…
Jste-li milovníci výrazných sýrů, neváhejte a zkuste tento recept. V trojobalu ukrytý plátek jemného kuřecího masa s šunkou a sýrem, smažený do křupava bude rychle…
Ugrilovat můžete téměř cokoliv, třeba takový květák, který předem naložíme do marinády, vonící po bazalce a česneku. Ke květáku připravíme omáčku ze sýru s modrou plísní…
Listy pampelišky lehce dochutí čerstvý salát nebo báječně doplní banánové smoothie. Jen je třeba vědět, kde a jak je sbírat
Barevná jablíčka jako nepostradatelná pochoutka do podzimních dní!
Halloweenské MasterChef Česko: Jak na jednoduché chlupaté prsty z listového těsta, pařáty čarodějnice a další děsivé pohoštění