Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hejk - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie266 kJ /
64 kcal
Bílkoviny15,00 g
– z toho živočišné bílkoviny15,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky0,40 g
– nasycené0,06 g
– nenasycené0,18 g
–– mononenasycené0,11 g
–– polynenasycené0,07 g
––– omega 30,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 50 mg
Sodík 85 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy0,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Hejk pečený po seversku

Hejk pečený po seversku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…

Pečenáče

Pečenáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…

Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Hejk na smetaně se žampióny a pórkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, lehce potřeme česnekem a opečeme na másle z obou stran. Tekutinu, kterou ryba případně pustí, prudce odpaříme a přilijeme…

Grilovaný hejk

Grilovaný hejk

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Hejka omyjeme, osušíme, osolíme a potřeme marinádou z uvedených surovin. Necháme uležet cca 2 hodiny.Pak na pečícím papíře ve vyhřáté troubě grilujeme z každé strany cca…

Pečený hejk na bylinkách

Pečený hejk na bylinkách

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Hejka nasolíme, posypeme provensálkými bylinkami, poklademe plátkem másla. Do zapékací mísy dáme rajčátka, rozkrojenou jarní cibulku a vodu. Dáme péct do trouby zhruba…

Hejk v tikka marinádě

Hejk v tikka marinádě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Filety hejka omyjeme a položíme do pekáčku na pečící papír. V misce smícháme rajský protlak s jogurtem, kari kořením, olivovým olejem, přidáme špetku soli a pepře…

Hejk v těstíčku s medvědím česnekem

Hejk v těstíčku s medvědím česnekem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Ryby očistíme a podélně rozřízneme, osolíme a necháme chvíli odležet.Rozšleháme osolená vejce s mlékem a přidáme tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko. Medvědí…

Hejk s bylinkami a citronovou šťávou

Hejk s bylinkami a citronovou šťávou

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Sůl, pepř a bylinky smícháme. Rybu omyjeme a z jedné strany posypeme smíchanými bylinkami.V pánvičce rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni na něm hejka opečeme z…