Moje vaječná tlačenka
Recept ještě nebyl hodnocenVaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše…
Suroviny smícháme (bez přísad!) a pomalu přidáváme olej, až majonéza zhoustne tak, abychom jí mohli použít, kde potřebujeme.Nejlepší je majonézu dělat ručním šlehačem…
Játra očistíme, brambory ve slupce uvaříme do poloměkka . Brambory oloupeme, stroužek česneku také oloupeme, brambory nakrájíme na silnější plátky a játra opepříme. Na…
Na zpěněné cibuli osmahneme osolené, opepřené plátky masa. Podlijeme vývarem( může být z kostky), přidáme hořčici a dusíme. Měkké maso vyjmeme, štávu vydusíme,…
Očistíme všechnu zeleninu, kterou nastrouháme na struhadle. Omyjeme maso, můžeme, ale nemusíme ho prošpikovat. Vezmeme tlakových hrnec, rozpustíme na mírném ohni máslo…
Debrecínskou pečeni nakrájíme na kousky. Do misky dáme máslo, pečeni, hořčici, smetanu, papriku a sůl s pepřem.Ponorným mixérem vše rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme…
Tlačenka je tradiční zabijačkový výrobek, který se většinou konzumuje jen s cibulí a chlebem. Tímto receptem ji lze povýšit na pikantní delikatesu. U domácí přípravy…
Kuřecí kousky se zeleninovou směsí a těstovinami připravíme v jedné pánvi. Restované maso, cukety a papriky v omáčce, která je zjemněná smetanou a pikantní díky chilli…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek na drobno a kozí rohy na kousky. Brambory nastrouháme na jemno.Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a před koncem…
Jednoduchá a velmi dobrá pomazánka, která se hodí na jakoukoli narozeninovou oslavu nebo večírek. Pokud máme rádi pikantnější, přidáme více česneku a hořčice. Skvěle se…
Vejce a rajčata nakrájíme na kousky, šalotku a rukolu nadrobno. Do mísy dáme majonézu, hořčici a smetanu. Promícháme a přidáme vejce, šalotku, rajčata a rukolu.Vše…
Šťavnatá vepřová pečeně, přelitá dokonalou omáčkou Robert je opravdovou lahůdkou. Zmínka o omáčce pochází již ze 17. století. Jejím základem je kvalitní víno, koření a…
Připravte si na oběd vepřový plátek na žampionech, který spojuje chuť šťavnatého vepřového masa s vůní a chutí žampionů. Lahodnou omáčku můžete doplnit rýží, knedlíkem…
V dnešní době se už pomalu zapomíná na klasické pomazánky, které ještě před pár lety nechyběly na žádném večírku nebo rodinné oslavě. Až příště u sebe doma přivítáte…
Sojove maso uvarime v cca 2 l vody, do ktere jsme pridali cca 4 lzicky vegety koreni Mlete maso. Pote scedime, vymackame prebytecnou vodu a nechame vychladit. Pote…
Listové těsto rozválíme na troše mouky. Nejlepší tvar je větší obdélník.V misce smícháme 4 lžíce kečupu a 3 lžíce hořčice.Touto směsí potřeme těsto, necháváme si však…
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe anglickou slaninou a kysaným zelím, které jsme propláchli a vymačkali.Maso stočíme do roládky a…
Mrkvový křen je svěží a pikantní pochoutka, která kombinuje sladkost mrkve s ostrostí křenu. Mrkvový křen je výborný jako příloha k masu, uzeninám nebo studeným…
Růžovo-oranžové filety lososa pečené na másle a přelité omáčkou z kopru, medu a výrazné hořčice, jsou inspirovány švédskou kuchyní. Podáváme s vařenými bramborami, které…
Vydatný a poctivý rodinný oběd připravíte z hovězího masa dušeného na česneku, podávaného se špenátem. Je na vás, zda zvolíte špenát listový či mražený mletý polotovar,…
Vepřové koleno podle tohoto receptu je natolik křehké, že ho snadno rozdělíte rukama, aniž byste potřebovali nůž. Nejlépe chutná s čerstvým nebo opečeným chlebem,…
Hermelínový salát je lahodnou kombinací jemného sýra, pikantní klobásy a čerstvé zeleniny. Díky krémovému dresinku z majonézy, smetany a bylinek získává plnou chuť,…
Připravujete-li pohoštění na oslavu či party, kromě sladkého jistě přijdou vhod i slané recepty. Vyzkoušejte malé rohlíčky z kynutého těsta nebo záviny z těsta listového…
Maso nakrájíme na kostky a ponorným mixérem promixujeme. Nemusí se úplně na jemno, mohou tam být kousky. Sýr nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme na kostičky.Toustový…