Vajíčkový salát bez majonézy
Recept ještě nebyl hodnocenNejen na Velikonoce se hodí mít v zásobě dobrý recept na vajíčkový salát nebo pomazánku. Tuhle lahůdku máme rádi, a i když je v nabídce snad v každém obchodě, nejlepší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejen na Velikonoce se hodí mít v zásobě dobrý recept na vajíčkový salát nebo pomazánku. Tuhle lahůdku máme rádi, a i když je v nabídce snad v každém obchodě, nejlepší…
Pokud si libujete ve studené kuchyni, pak rozhodně znáte vaječnou tlačenku, která lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i oku. Zkuste ji připravit doma i vy podle tohoto…
Výborné krůtí plátky se smetanovo-houbovou omáčkou připravíte podle našeho receptu. Dopřejte si pořádnou porci hebké omáčky s kousky hub a měkkého masa. Přidejte vaši…
Plněná vejce jsou klasické jednohubky, které lze zakomponovat do ozdobných studených mís o všech slavnostních příležitostech roku. Nejlépe se ale hodí na Velikonoce,…
Krůtí prsní maso nepotřebuje příliš dlouhou tepelnou úpravu. Kapustičky jsou při správné úpravě křupavé a nasládlé. V kombinaci s krůtími závitky vytvoříte výborné…
Nenáročný pokrm, který však zasytí celou rodinu. Zeleninové pyré můžete připravit z libovolné zeleniny nebo, jako tady, z mrkve, celeru a kedlubny. K němu podáváme…
Drůbeží maso je zpravidla skvělou volbou, pokud vás tlačí čas a potřebujete opravdu rychle uvařit. Vyzkoušejte tuto směs kousků masa s drobnými žampiony, která je…
Jednoduché na přípravu a bohaté na chuť – naše pikantní buřty na pivu a Moravance vám zaručeně zachutnají. Jsou ideální volbou pro rychlý a chutný pokrm, nebo jen tak k…
Šťavnaté závitky z vepřového masa ochucené hořčicí a plněné slaninou, sýrem a mrkví podáváme s jemnou smetanovou omáčkou z kořenové zeleniny. Jako přílohu můžeme použít…
Dobře ochucené masové kuličky z vepřového, zapékané s kysaným zelím, které smícháme se zkaramelizovanou cibulkou, chutnají opravdu báječně. Podávat je můžeme s plátky…
V osolené vodě (díky soli skořápky nepopraskají) uvaříme 4 vejce natvrdo. Po uvaření necháme ve studené vodě dokonale vychladnout.Studené vejce zbavíme skořápek a…
Řízkům z mletého masa, smaženým v křupavém pivním těstíčku, dodá zajímavou chuť Hermelín. Podávat je můžete s vařeným bramborem, nebo kaší. Vašim strávníkům se budou jen…
Pomazánka, kterou namažete na chléb a potom osmažíte přímo s chlebem na oleji. To je výzva k odzkoušení. Není to obvyklé jídlo, ale může se stát oblíbeným zpestřením…
Salát plný zeleniny a chutí, který můžeme mít jako lehkou večeři nebo jej podávat jako přílohu k masu. Základem je květák, ke kterému přidáme pikantní ředkvičky a jarní…
Hovězí maso je zpravidla náročnější na přípravu a ne každý má odvahu s ním pracovat. S tímto receptem se však jeho přípravy nemusíte obávat. Plátky masa obalené ve…
Králík má vysoce ceněné maso. Aby při přípravě nezůstal suchý, je lépe přidat k němu kousek bůčku. S pomocí moderní techniky se doba přípravy pokrmu zkrátí na necelou…
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená. V našem receptu je na vrstvě brambor a mrkve ochucené smetanovo - hořčičnou zálivkou pěkně propečené kuřecí maso v trojobalu…
Na velikonoční stůl patří jehněčí maso. Tato sezónní surovina vyžaduje velice pečlivou přípravu. Šťavnatým jehněčím kotletám sluší dlouhé marinování, které jim dodá tu…
Základem každého grilování je dobře namarinované maso. Snadným řešením je pak maso kuřecí v marinádě, kterou přizpůsobíte své chuti. Takže ji můžete udělat třeba víc…
Opravdu šťavnatá grilovaná krkovička, to je to pravé maso pro pravé chlapy. Klíčem ke správné chuti a křehkému masu je dostatečně dlouhá doba marinování v dobře…
Vepřový bok, lidově zvaný bůček je kus masa, kde se přirozeně střídá libová část s tučnou. Díky tomu, se při tepelné úpravě vytváří křupavá kůrka, zároveň maso není…
Vepřová krkovice je známá svou šťavnatostí a bohatou chutí, což ji činí ideální pro přípravu přírodních plátků. Když k ní přidáte čerstvé bylinky, vznikne jednoduchý,…
Pomazánky patří do kategorie snadných a velmi rychle připravených pokrmů. Chutě můžeme zkombinovat různě. V této pomazánce je kromě tuňáku a sýru také nastrouhaná mrkev,…
Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme,…
Buchty na páře nebo povidlové knedlíky? Připravují se jako buchty, vaří jako knedlíky a důležité je správně umístit plátýnko
Krkonošská natřásanka: Kombinací brambor a jablek vznikne vláčný a šťavnatý moučník s vůní skořice
Náš život s celiakií: Jak jsme hledali bezlepkové jídlo v Polsku. Nakonec vše zachránila pizza ve Štětíně