Smažené bedly s uzeným sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenKloboučky bedel odřízneme od nožiček a očistíme. Hladkou mouku prosejeme, přidáme na špičku nože jedlou sodu, špetku uzené papriky a promícháme. Vejce rozšleháme se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kloboučky bedel odřízneme od nožiček a očistíme. Hladkou mouku prosejeme, přidáme na špičku nože jedlou sodu, špetku uzené papriky a promícháme. Vejce rozšleháme se…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova, k ní pak přidáme na kostky pokrájené osolené a opepřené maso dle vlastního výběru. Maso osmažíme…
1. Hlívu i bedly zbavíme nožiček, větší klobouky natrháme na menší kusy. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky. Vše smícháme a dáme na máslo do pekáče. Přidáme…
1) Placky: Připravíme si těsto jako na bramboráky, jen místo mouky přidáme ovesné vločky (2 větší brambory nastrouháme, osolíme, přidáme pepř, rozemneme větší hrst…
Hlavičky bedel sloupneme a osmahneme z obou stran prudce na oleji. Pak je narovnáme na zapékací misky vymazané máslem. Osolíme je a opepříme (nešetříme). Nožičky bedel a…
Na plech veľkosti cca 35x25 cm dáme fóliu alebo papier na pečenie. Naň rozložíme tesne vedľa seba bedle bez nožičiek lupeňmi nahor. Ak sa bedle zlomia, vôbec to nevadí…
Chlebíky opečieme nasucho z oboch strán v hriankovači alebo na panvici.Na oleji z oboch strán opečieme klobúky bedlí, posypeme ich drvenou rascou z oboch strán, vždy z…
Staročeské jídlo, které patří neodmyslitelně k Vánocům. Tak jako u jiných jídel existuje mnoho různých vylepšení. Někde se používají drobné kroupy tzv. lámanka, někde se…
Zapečené houby s olomouckými syrečky jsou originální pochoutkou pro milovníky výrazných chutí. Kombinace vytváří dokonalou souhru, která potěší vaše chuťové buňky. Tento…
Bedly jsou oblíbené houby, které často připravujeme jako řízek. Tentokrát je připravíme zadělávané v chutné kombinaci s vínem a smetanou. K bedlám podáváme opečenou…
Bedly jsou chutí i vůní nepřekonatelné. Budete-li mít štěstí a les vám přenechá tyto bělavé královny se sukničkou, určitě je zkuste připravit jako řízky. Příprava v…
Chmurné podzimní dny jsou jako stvořené pro polévky. Pokud jste se zrovna vrátili s pár bedlami z lesa, můžete je zrovna zpracovat na večeři. Uvařte si tuto snadnou…
Bedly patří mezi oblíbené a chutné houby. Obalované řízky připravené z jejich rozvinutých a obřích klobouků jsou pověstnou lahůdkou. Stačí umíchat těstíčko z vajíček,…
Bedly jsou opravdovou lahůdkou. Pokud se vám podaří nasbírat dostatek bedlí, připravte si i tuto chuťovku. Kloboučky naplňte nádivkou se sýrem a kořením a usmažte v…
Krásné bílé bedly chutnají skvěle jako řízek nebo na kmíně, připravit z nich ale můžeme i tuto lahůdku. Plněné sýrovou náplní, smaženou cibulkou a zapečené v troubě…