Mozeček z pýchavky
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na drobno a smažíme ji pomalu na másle asi 4 minuty.Pýchavku očistíme a nakrájíme na mini kostičky a přidáme ji k cibuli. Směs osolíme, opepříme. Dále…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 155 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Cibuli nakrájíme na drobno a smažíme ji pomalu na másle asi 4 minuty.Pýchavku očistíme a nakrájíme na mini kostičky a přidáme ji k cibuli. Směs osolíme, opepříme. Dále…
Cibuli zpěníme na oleji a plátku másla do světle hnědé barvy.Přidáme na nudličky nakrájenou červenou kapii a následně očištěnou a na menší kostičky nakrájenou pýchavku,…
Když najdete pýchavku máte postaráno o jídlo pro celou rozvětvenou rodinu, neboť tato houba dorůstá do hmotnosti několika kilogramů. Pokud jí osmažíte jako řízek, ani k…
Pokud najdete pýchavku a už vás nebaví ji stále jen smažit jako řízek, můžete si jí připravit třeba na smetaně podle tohoto receptu. Dobře provařené houby pikantně…
Na sádle osmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, vmícháme sladkou mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky a dusíme. Potom přidáme sloupnuté nakrájené pýchavky…
Z mouky, solamylu, vajíčka a piva si vymícháme těstíčko. Pýchavku zlehka oloupeme a pokrájíme ji na 2 cm plátky. Tyto plátky osolíme + opepříme a zlehka poprášíme hl.…
Pýchavku nakrájíme na malé hranolky a se vším kořením vaříme 20 min, pak scedíme, propláchneme studenou vodou a vybereme kořeni (já používám čajítko).Uvařenou pýchavku…
Ingredience na marinádu smícháme v misce, můžeme olíznout metličku a eventuálně doochutit podle svého.Pýchavku nakrájíme na 2 cm široké pláty. Každý plát překrojíme na…
Připravíme všechny ingredience a pánev se sádlem. Očistíme zeleninu, nakrájíme pórek na dvě poloviny přes, pak podélně na čtvrtiny. Česnek nasekáme na drobno. …
Najít vatovec nebo-li pýchavku je radost. Jemná chuť a opravdu hodně hmoty na kuchyňskou úpravu. Proč ale opakovat stále stejné recepty? Zkuste naši chutnou směs k…
Kombinace lehké houby a sladké, křupavé zeleniny nabízí pestrou paletu chutí. Jemné pýchavky rychle nasáknou vůni paprik a koření, čímž vznikne chutný a lehký pokrm,…
Byliny v kuchyni: Majoránka není jen koření do bramboračky. Léčí neurózy i ekzém
Grilování s Martinem Svatkem: Špízy z ovoce nedoporučuji, zeleninu grilujte krátce, jinak nebude dobrá, říká šéfkuchař
Jak pěstovat bylinky za oknem? Semínka bazalky potřebují vlhčit rozprašovačem, u petrželky je lepší koupit sazeničku