Bramborová polévka od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenTypickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka. Není však jen jeden recept. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly inspirací a vodítkem pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 155 kJ / 37 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,18 g |
– nenasycené | 0,02 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Typickou polévkou pro českou kuchyni je bezesporu bramboračka. Není však jen jeden recept. Důkazem jsou staré recepty našich babiček, které byly inspirací a vodítkem pro…
Skvělá možnost jak zužitkovat mražené nebo sušené houby. Smetanové omáčky mají v naší kuchyni velkou tradici. A takovým spojením vepřové plece, voňavých hub a lahodné…
Pokud je vám pravý tatarský biftek z nějakého důvodu nedostupný, můžete svůj mlsný jazyk ošálit touto napodobeninou. Maso je zde nahrazeno bramborami (salámem nebo…
Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého…
Gnocchi jsou v poslední době velmi oblíbeným a vyhledávaným pokrmem, zejména z důvodu úspory času. Ve vysoké kvalitě je pořídíte téměř v každém obchodě s potravinami.…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Občas všichni řešíme potřebu připravit rychle bezmasý oběd, aby chutnal. Výborný tip na žampionové jídlo je tady. Žampiony snadno a rychle zvládne každý začátečník,…
Asijské jídelny nabízejí smažené závitky s mletým masem, které získávají velkou oblibu. Pokud chcete, můžete si je připravit sami doma. Rolky se podávají teplé i studené…
Žádné složité ingredience ani koření. Na přípravu perfektního jídla vám postačí voňavé lesní houby a šťavnaté roštěnky. V zimě je s přehledem připravíte i ze sušených…
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na plátky a společně s bobkovým listem, novým kořením a rozmarýnem nasypeme do pekáče.Krůtí stehno očistíme, omyjeme, osolíme,…
Výpečky patří mezi největší klasiku českých hospod a jídelen. Hotovka, kterou si můžete vychutnat s houskovým či bramborovým knedlíkem, se zelím nebo špenátem. Připravte…
Tuto výbornou smetanovou houbovou omáčku připravíme z čerstvých, ale i sušených a zavařených hub. Má plnou houbovou chuť i vůni a s vepřovým masem se zavděčí i pořádným…
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce. Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci. Navrch přidáme plátky masa a opečeme. Poté je…
Ochutnejte tuto šťavnatou vepřovou pečeni špikovanou špekem a zalitou silnou šťávou ochucenou cibulí a lesními houbami. Pokud ji k nedělnímu obědu budete podávat s…
Nejprve namočíme černé houby do hrnku teplé vody, necháme nabobtnat a změknout. Očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky a…
Teplá bramboračka vonící po česneku, zelenině a čerstvých houbách přijde vždy k chuti. Vydatná polévka zasytí nejen při pochmurných dnech a zároveň bude skvělým…
Skvělá jednoduchá polévka, vhodná k víkendovému obědu na chatě. Pokud rádi houbaříte, určitě ji vyzkoušejte. Stačí přidat jen pár základních surovin a čerstvě utržené…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané.Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme…
Vepřová kotleta na houbách je jedno z klasických jídel české kuchyně a můžeme jej podávat ve všední, ale i sváteční den. Zprudka opečené plátky masa dusíme s houbami a…
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Šťavnaté maso v kombinaci se sezonními houbami je dobrý tip na zpracování houbařského úlovku na chutný oběd. Doplnit jej můžete prakticky jakoukoliv oblíbenou přílohou.…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…