"Roštěná" omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce. Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci. Navrch přidáme plátky masa a opečeme. Poté je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce. Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci. Navrch přidáme plátky masa a opečeme. Poté je…
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, osmažíme ji na trošce oleje, přidáme postrouhanou koř. zeleninu, brambory pokrájené na kostičky a hrst hub. (pokud použijeme…
Zapečený hrách s kroupy poslouží jako opravdu sytá večeře. Je jen na vás, jak je budete podávat, jestli samotné, nebo s uzeninou a kyselou okurkou. Před pečením můžete…
V této lahodné a syté polévce si vychutnáme výraznou zvěřinu, voňavé houby a slaninu, které doplníme chutí divokého koření. Do chladných podzimních dnů je tato polévka…
Poctivá houbová polévka zahuštěná jíškou, ochucená koprem a octem, na závěr zjemněná smetanou, vás zasytí i zahřeje a navíc chutná jako ta od babičky. Podáváme ji se…
Kdo miluje houby a zároveň vyhledává rychlé, jednoduché a dobré recepty, je tu správně. O pečení se postará remoska, vy už pak jen můžete servírovat. Hodí se k němu jak…
Králičí maso je velmi jemné a dietní, často k němu přidáváme slaninu, která dodá chuť a zabrání vysušení. Šťavnaté masíčko, voňavá omáčka plná česneku, to je jídlo jako…
Kuře na divoko vás okouzlí svou kořeněnou slaninovou vůní. Houby s cibulí, jablky a česnekem pečené s masem vytvoří úžasnou omáčku, která se bude skvěle hodit k…
Cibuli oloupeme - pokrájenou zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme hovězí maso pokrájené na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme červenou paprikou a necháme dusit. Mezi…
Vepřová kotleta na houbách je jedno z klasických jídel české kuchyně a můžeme jej podávat ve všední, ale i sváteční den. Zprudka opečené plátky masa dusíme s houbami a…
Šťavnaté maso v kombinaci se sezonními houbami je dobrý tip na zpracování houbařského úlovku na chutný oběd. Doplnit jej můžete prakticky jakoukoliv oblíbenou přílohou.…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Vydatná omáčka ve které se kořením nešetřilo, voní houbami, je jemná po smetaně a při svátečním obědě si na ní pochutná jistě celá rodina. Podáváme s nadýchaným domácím…
Pokud máte rádi zvěřinu, jistě si oblíbíte i toto výborné jídlo. Lahodné a aromatické maso divočáka upečete zalité červeným vínem. Podávejte s výpekem dochuceným…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Celer, mrkev a petržel nastrouháme na hrubší nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenká půlkolečka.Na másle či oleji zpěníme…
Z masa uděláme plát, který potřený olejem uložíme alespoň na 24h do lednice (zkřehne). V den přípravy maso od oleje otřeme, naklepeme, osolíme a opepříme a potřeme…
Maso naklepeme a nakrájíme na proužky.Osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme proužky masa obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a opečeme.Pak podlijeme vínem…
Houby pokrájíme a podusíme, v kastrůlku podusíme slaninu s cibulkou, na to dáme pokrájenou brokolici, posolíme a pod pokličkou mírně dusíme.Do měkké brokolice dáme…
Pokud máte rádi kuře pečené na másle, vyzkoušejte jeho přípravu s houbami. Výsledkem je opravdu výtečné jídlo s bohatou houbovou chutí. Příprava není nijak složitá,…
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy. Na maso si dáme koření - sůl, pepř, grilovací koření, 3 lžíce oleje a promícháme. Nudličky obalíme v hladké mouce.Na oleji…
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z…
Tradiční houbová omáčka z čerstvých hub je výtečný pokrm, ale můžete ji klidně uvařit i z mražených hub. Zjemněná zakysanou smetanou a správně okořeněná vám jistě bude…