Štědrovečerní kapustnice
Recept ještě nebyl hodnocenKapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustnica je tradiční slovenská sváteční polévka ze sušených hub a kysaného zelí. Je velmi vydatná a plná zajímavých chutí, jako jsou například sušené švestky. Příprava…
Houby si předem namočíme do vlažné vody. Srdce si očistíme a nakrájíme asi na 1,5cm plátky. Osolíme, okořeníme kmínem a drceným jalovcem a obalíme v mouce. V pekáčku na…
Slaninu nakrájíme na kostičky, šalotky na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje, přidáme slaninu, šalotky, necháme je zesklovatět, vložíme očistěné houby…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme očištěné a pokrájené houby, mírně osolíme, posypeme kmínem a krátce podusíme. Přidáme mouku, osmahneme, přisypeme obě papriky,…
Do nádoby s vodou vložíme pokrájené a oloupané brambory, očištěnou a omytou pokrájenou zeleninu, kmín, sůl, kurkumu, špetičku zázvoru, mletý pepř a vaříme doměkka. Ke…
Na začátku dáme vařit houby. Množství hub závisí na vás. Houby vaříme s trochou vody na másle. Másla dáme opravdu dost a houby pořádně osolíme. Necháme vařit.Připravíme…
Houbová polévka přinese do vaší kuchyně vůni lesa a připomene léto nebo prosluněný podzim. Tuto polévku zvládne i začátečník, jen mít ty správné suroviny! Stačí si je…
Na pánvi rozehřejeme jednu lžíci másla, přidáme jemně pokrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Na menší pánvičce rozehřejem druhou lžíci másla, přisypeme strouhanku a…
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na jedné lžíci másla doměkka. Polentu připravíme podle návodu / 1,25 litru osolené vody přivedem k varu, přisypeme…
Cibulku pokrájíme na kostičky, houby očistíme a pokrájíme na plátky. Krkovičku kuchyňsky upravíme. Na krajích nařízneme, aby se maso nekroutilo, opepříme, potřeme…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme očištěné kousky hub, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.Upečené maso nakrájíme na…
Vývary jsou velmi oblíbené polévky a podávat je můžete prakticky kdykoliv. Tato vydatná polévka z vepřových kostí, podávaná s vařeným masem, rýží a dušenými houbami,…
Na oleji zpěníme nakrájené šalotky a česnek. Přidáme očistěné a na menší kousky nakrájené houby. Osolíme je, posypeme kmínem a oběma paprikami, mírně podlijeme a dusime…
Cibuli oloupeme a nakrájíme na klínky. Necháme zesklovatět na rozpáleném olivovém oleji a přidáme rozvonět na plátky nakrájený česnek. Zasypeme grilovacím kořením a…
Dušené houby jsou chutným základem mnoha houbových jídel. Zde jsou připravené společně s kuskusem, což je spařená a do kuliček tvarovaná krupice z pšenice, ječmene nebo…
V lesích již pomalu rostou houby a recept na poctivou bramborovou polévku zajisté přijde vhod. Polévka z uzeného vývaru má plnou chuť a krásně zasytí. Podáváme ji…
Voňavý guláš se šťavnatým hovězím masem a cibulovým základem je oblíbená klasika, která zahřeje a dobře zasytí. Důležité je dopřát masu dostatek času, aby bylo krásně…
V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme k ní chladný vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Vložíme oloupané a na kostky…
Na sádle osmahneme kostky masa, pak je osolíme, opepříme a hrnec odstavíme z tepla.Na druhé části sádla na pánvi osmahneme na větší kousky nakrájenou zeleninu (vše kromě…
Na sádle nebo másle zpěníme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby, kmín, zalijeme vývarem a vaříme do změknutí brambor. Asi 5 minut…
Všetky prísady na cesto dáme do misy a vymiešame dobre na hladké cesto. Necháme podkysnúť asi 30 min ( pozor, nevykysne ako cesto s väčším obsahom droždia ). Na oleji…
Houby namočíme zhruba na hodinu do hrnku s vodou. Pak je scedíme a drobně pokrájíme. Brambory oloupeme, pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka.Na drobně…
Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky…
1. Porce králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. 2. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky, houby a zbylou slaninu…
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Hruškový med: Do netradičního zpracování oblíbeného ovoce patří ananasový kompot a zázvorová šťáva, příprava je snadná
Grilování s Martinem Svatkem: Špízy z ovoce nedoporučuji, zeleninu grilujte krátce, jinak nebude dobrá, říká šéfkuchař