Cuketová bramboračka s houbami
Recept ještě nebyl hodnocenSušené houby předem namočíme.Cukety omyjeme, odkrojíme konce a i se slupkou nakrájíme na kostky, které vložíme do hrnce. Totéž uděláme s mrkví, zalijeme vodou, osolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušené houby předem namočíme.Cukety omyjeme, odkrojíme konce a i se slupkou nakrájíme na kostky, které vložíme do hrnce. Totéž uděláme s mrkví, zalijeme vodou, osolíme…
Pokud najdete pýchavku a už vás nebaví ji stále jen smažit jako řízek, můžete si jí připravit třeba na smetaně podle tohoto receptu. Dobře provařené houby pikantně…
Přestože jsou žaludky při správné přípravě opravdu lahodné, nevídáme je na našich talířích příliš často. Vyzkoušejte je podle tohoto receptu orestovat spolu se slaninou…
Tato výborná vánoční polévka vás skvěle zasytí. Klobásy, houby a kysané zelí se v ní dobře doplňují. Na dochucení použijete mletou papriku, kmín, nové koření a sušené…
V Podkrkonoší se kyselo vařilo po celý rok. Někde se brambory vařily zvlášť ve slupce, jinde se přidávala smetana, nebo houby v soli místo sušených. Základ byl vždycky…
Na másle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme suché houby a kmín. Společně minutku opékáme, až se houby rozvoní.Přidáme vločky, zamícháme a zalijeme…
Naši slovenští sousedé si Vánoce nedovedou představit bez tradiční kapustnice. Vyzkoušejte ji připravit dle receptu z Terchové. Polévka plná zelí, ze silného masového…
Králík má lahodné maso s vysokou nutriční hodnotou. Připravte ze stehen skvělé závitky. Maso bude dobře ochucené náplní závitků. Výborná příloha v podobě kyprých…
Brambory a zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na hranolky, zeleninu na kostičky. Vše omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.Přidáme oloupanou…
Jedním z oblíbených částí vepřového masa je bezesporu krkovice, která je šťavnatá a můžete ji jakkoliv upravit a vždy si na ní pochutnáte. Připravte ji v kombinaci se…
Pole a lesy nám poskytují suroviny, které můžeme zpracovat třeba na skvělou polévku z tohoto receptu. Základ tvoří máslová jíška a nasušené hřiby, které předem namočíme.…
Bramborák nemusí být jen z brambor. Zkuste jej na podzim vylepšit podílem dýně, cukety a porcí sušených, předem namočených hub. Usmažte je na sádle. A pak si rychle…
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…
Hubník je pokrm ze sušených hub, jehož další hlavní suroviny tvoří bílé pečivo namočené v mléce, dále vejce a koření. Některé recepty na hubník obsahují pokrájenou…
Houby si namočíme do mléka, aby změkly, do hrnce s vodou se zeleninovým vývarem nakrájíme chleba a vaříme.Kedlubnu a mrkev nastrouháme a na trošce oleje opečeme.Polévku…
Na másle osmažíme sušené houby (v dlaních lehce promnuté), na kolečka pokrájenou mrkev s na plátky pokrájeným řapíkatým celerem. Po osmažení zasypeme hladkou moukou,…
Na rozpálený olej vložím nakrájenou cibuli a smažím, když je cibule zesklovatělá, přisypu hl. mouku a smažím dál.Na osmaženou cibuli a mouku přidám mrkev, nové koření 4…
Chalupářská koprová omáčka: Sušené houby dáme přes noc máčet do vody. Ráno je mírně ovaříme, uděláme máslovou jíšku, kterou zalijeme vodou z hub i s těmi houbami,…
Uvaříme vajíčko natvrdo a sušené houby namočíme do teplé vody.V hrnci na másle osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světla, pak dáme brambory na menší čtvrtinové…
Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli.Keď sú mäkké, tak ich zlejeme, prepláchneme vodou a rukou vyžmíkame. Na masle si osmažíme cibuľu.Po chvíli…
Kuře jsem večer předem naporcoval na menší kousky, pořádně načesnekoval a nechal přes noc odležet. Ráno pak jsem oškrabané brambory nastrouhal, půlku nahrubo, půlku…
Kuřecí prsa si umyjeme a prošpikujeme nakrájenou klobásou na větší kousky a pak kuře osolíme a opepříme a dáme do lednice. Mezitím si nakrájíme cibuli, česnek jen…
V kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu,…
Huby opláchneme a namočíme. Kel pokrájame na prúžky, zemiaky na kocky.Všetko dáme spoločne variť do vody.Zahustíme zásmažkou, osolíme, okoreníme, nešetríme cesnakom ani…
Koko ve varu: V novém kulinárním pořadu známé foodblogerky Koko se tento týden naučíte skvělé domácí hranolky i pizzu
Otázky a odpovědi o másle: Jak vyrobit lahůdkové hnědé? A je ghí opravdu zdravější?
Etiketa je důležitá i na dovolené, říká Ladislav Špaček. Jídlo si neodnášejte z restaurace, nevozte si řízky a dbejte zvyků dané země, radí