Zelí, houby a těstoviny z jednoho hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenZelí nakrájíme na nudličky. Sádlo rozpustíme a cibuli s kmínem orestujeme dozlatova. Přisypeme zelí, orestujeme, přidáme těstoviny, houby a zalijeme vývarem. Vaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí nakrájíme na nudličky. Sádlo rozpustíme a cibuli s kmínem orestujeme dozlatova. Přisypeme zelí, orestujeme, přidáme těstoviny, houby a zalijeme vývarem. Vaříme…
Houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Ossobuco očistíme a dobře prohlédneme, aby nebyly úlomky kostí na mase. Poté osušíme a dobře svážeme kuchyňským provázkem…
Nalaďte se na přicházející jaro výbornou bramborovou polévkou vonící po medvědím česneku. Ve vývaru povaříte brambory, mrkev, celer, petržel, jarní cibulku a houby,…
Ajvar je přísada, která k nám přišla původně ze Srbska. Vyzrálé papriky, lilek, česnek a chilli se snoubí ve vyvážené chuti, kterou zde ochotně doplní ještě houby.…
Na tuku osmažíme cibulku, přidáme pokrájené houby a brambory, osolíme, přidáme kmín a masox, nové koření, pepř a bobkový list. Zalijeme vodou a chvilku vaříme. Hladkou…
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme pokrájené maso, okořeníme, osolíme a necháme pustit šťávu. Poté přidáme namočené sušené houby, trochu podlijeme vývarem nebo vodou a…
Na céčka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném sádle, poté přidáme na nudličky nakrájené maso a zarestujeme. Až pustí šťávu, přidáme rajský protlak,…
Maso nakrájíme na kostky a oloupanou cibuli na drobno. Na oleji v tlakovém hrnci usmažíme cibuli do růžova, přidáme nakrájené maso, osmahneme a podlijeme namočenými…
Pekáček dobře vymažeme sádlem a vyložíme silnějšími plátky osolené a opepřené krkovičky. Posypeme drceným kmínem a dáme péct na 170-180°C.V hrnečku vody namočíme sušené…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout a nakrájíme na silnější plátky. Houby si namočíme do vývaru, nebo jen vody a cca 10 minut povaříme…
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Cibuli opečeme na sádle dozlatova a nakonec necháme rozvonět česnek…
Sušené houby namočíme přes noc ve 200ml vody. Namočené houby vyždímáme, vodu nevylíváme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Zasypeme mouku a osmažíme jíšku…
Houbaření je téměř českým národním sportem a tak se není čemu divit, že máme v naší kuchyni velké množství receptů na jejich zpracování. Vyzkoušejte tedy toto nevšední…
Polévky z kysaného zelí jsou pestré obsahem surovin. Každá oblast má svého favorita. Vyzkoušejte recept pocházející ze slováckého Vlčnova. Patří do něho houby, které…
Tato kulinářská kreativita spojuje výborně kořeněnou směs mletého masa s aromatickými houbami, vytvářející takovou chuťovou harmonii, která vás nadchne. Podáváme k…
Noky uděláme domácí, ale kdo má rád, použije koupené.Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky, ty menší na čtvrtiny nebo půlky. Cibuli očistíme a nasekáme…
Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme i nasekaný česnek a sušené - nenamočené - houby. Pomalu restujeme, houby změknou a voní daleko víc, než když je…
Brambory oloupeme, pokrájíme na větší kostky. Pokrájenou cibulku orestujeme na sádle, přidáme orestovat pokrájenou uzeninu a brambory.Vše zasypeme uzenou červenou…
Na jemně pokrájeném špeku osmažíme dorůžova drobně pokrájenou cibuli, ke které pak vložíme osmažit na plátky pokrájené, osolené a opepřené maso, které po stranách…
Do hrnce dáme máslo (olej), na kterém osmažíme cibuli, až zesklovatí. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, posypeme paprikou, ještě krátce opečeme, zalijeme asi…
Kuřecí stehýnka osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na oleji. Pak stehýnka vyjmeme, do výpeku dáme nakrájenou slaninu, česnek, cibuli, vše…
Sušené houby namočíme v horké vodě, scedíme. Nakrájíme cibuli a slaninu (nebo špek) na jemno, necháme rozpustit na pánvi máslo a přihodíme je tam. Scedíme houby a…
Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…
Jahňacinu potrieme zo všetkých strán drvenou rascou a osolíme. Vložíme do pekáča, pridáme sušené huby. podlejeme vodou a zakryté pri 200°C dusíme v rúre 1 hodinu. Potom…
7 tipů, jak na ten nejlepší velikonoční mazanec: Takhle nepopraská a bude nádherně nadýchaný!
Tarte Tatin: Slavný obrácený koláč vznikl omylem, dnes má i svůj vlastní oficiální fanclub
Zapečený hermelín s bramborami: Šťavnaté a chuťově výrazné jídlo se hodí jako rychlý oběd, který hravě zvládne i začátečník