Houby mléčně kvašené
Recept ještě nebyl hodnocenKromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kromě tradičního sušení, sterilování a moderního mražení existuje méně známý, zato prastarý způsob konzervace hub - tzv. mléčné kvašení. Nejprve potřebujeme kameninový…
Do mísy vložíme maso, přidáme drobně pokrájené, na tuku podušené a vychladlé houby, jemně nastrouhaný sýr, vejce, utřený česnek, sůl, pepř, kmín, mléko (s mlékem a …
Vodu na nálev můžeme převařit a pak necháme zcela vychladnout. Očištěné a nakrájené houby opláchneme a dáme vařit do osolené vody s trochou octa. Povaříme bez…
Začneme tím, že si uvaříme 150 g rýže běžným způsobem, ale nerozvaříme, spíš ať je velmi mírně nedovařená.Uzenou slaninu nakrájíme na drobné kostky, vyškvaříme, přidáme…
Hovězí a vepřové plátky orestované na sádle uvaříme v jednoduché omáčce z lesních hub a vývaru. Na závěr přidáme nakrájený pórek. Jako přílohu použijeme knedlík,…
Cibule oloupeme a nakrájíme na jemno.Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.V pánvi rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do…
Patizon je příbuzný s dýní a cuketou a v zeleninových jídlech je může nahradit. Má minimum kalorií a hodí se do slaných i sladkých jídel. Zde mu chuť dodaly houby a…
Zapečená jídla v sobě skrývají obvykle to, co má kuchař hodně rád. Kombinace brambory, houby a vejce nikdy nezklamou. Přidejte trošku dostupné zeleniny, navrstvěte směs…
Houby vydusíme, asi jako na smaženici a necháme vychladnout. Houby, rohlíky, slaninu a kuřecí maso umeleme.Přidáme vajíčko, Solamyl a koření dle chuti. Vlhkými dlaněmi…
Dobrý tip na uchování jedlých hub, pokud je nemůžeme hned po nasbírání v lese očistit a zpracovat sušením, mražením, nebo zavařováním. Před použitím, takto naložené a v…
Máte možnost získat domácího králíka? A váháte nad jeho úpravou? Zkuste variantu s houbovo - smetanovou omáčkou podle osvědčeného receptu. Skvělé jemné maso a lahodná…
Pstruzi mají úžasně jemné a kvalitní maso. Dlouhou úpravou byste výsledné chuti jen ublížili. Celé ryby můžete před smažením naplnit dobře vychucenou nádivkou. Například…
Houbaření je v našich končinách považováno za národní sport. Máte-li štěstí na bohatou úrodu, můžete si z nasbíraných úlovků připravit tento skvělý salát. Kousky hub…
Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít…
Smažené a na povrchu křupavé karbanátky můžete připravit i bez masa. Místo něj stačí použít směs hub, díky kterým budou dobře chutnat i krásně vonět. Pokud jste si z…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Na tento výborný oběd, budete potřebovat dva plechy a troubu. Přípravu zvládne každý, neboť suroviny stačí očistit, nakrájet a naskládané na plechu zapéct. Za hodinku…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, pak přidáme pokrájenou zeleninu s houbami a pohanku, kterou taky chvilku…
Jakákoliv příloha s kuřecím masem, čerstvou zeleninou a jemnou smetanovou omáčkou jsou rychlou variantou pro letní oběd či večeři. Pokud nemáte po ruce čerstvé lesní…
Pokud si chcete grilování zpestřit něčím novým, vyzkoušejte tuto dobrou grilovanou polentu. Je pikantní, dochucená česnekem, cibulkami a naloženými rajčaty. Hodí se…
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle s novým kořením. Přidáme mouku a chvíli restujeme.Zalijeme studeným vývarem, prošleháme metličkou a přivedeme k varu.Do vařící…
Pokud jste sesbírali spoustu hub a nevíte co s nimi, tak vyzkoušejte připravit tuto houbovou čalamádu, kterou využijete jako přílohu k masu nebo na topinky. Chuť lesních…
Je tu čas cuket. Nabízí se připravit z nich dobrou polévku. Přinesli jste si navíc z lesa pár hub? Přidejte cuketové polévce exkluzivní chuť navíc. Houbové škvarečky…
Tradiční povidla moderně: Při pečení v troubě se dají připravit rychleji a bez cukru
Jídelní rozmary slavných: Herec Robin Williams alias Táta v sukni ujížděl na donutech a neodpustil si hovězí na zelenině
Diety pro rok 2021: Které jsou v kurzu a které zaručeně (ne)fungují?