Bramboráky s celerem
Recept ještě nebyl hodnocenSyrové brambory, vařený celer a česnek nastrouháme najemno.Přidáme všechny ostatní suroviny, umícháme těsto a na sádle z něj smažíme bramboráky.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Syrové brambory, vařený celer a česnek nastrouháme najemno.Přidáme všechny ostatní suroviny, umícháme těsto a na sádle z něj smažíme bramboráky.
Uvařené ploché nudle propláchneme, necháme okapat. Pak je opečeme v pánvi na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple. Do oleje vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí,…
Maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na sádle osmažíme pokrájenou cibuli téměř do hněda, vložíme maso, orestujeme, zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme protlak,…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolená žebírka která ze všech stran osmahneme, přidáme 200 ml vývaru a necháme dusit. Až začnou žebírka měknout…
Maso naklepat, osolit, opepřit. Pekáček vymazat máslem, kápnout trochu oleje, naskládat plátky masa, přidat cibuli, podlít vodou a dát péct. Když plátky začnou chytat…
V kastrole na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme na nudličky nakrájené houby a dusíme. Připravíme světlou jíšku, kterou postupně…
Máte chuť na dobrou českou polévku? Vsaďte na klasiku našich babiček a ochutnejte tuto výbornou bramborovou polévku s houbami, zahuštěnou smetanou a podávanou s…
Na podzim jsou tradiční zvěřinové hody. Vy si takové hody můžete udělat doma s inspirací tohoto receptu. Opečená jelení kýta s bramborovými plackami je doplněna voňavou…
Pohanka se zeleninou a houbami je zdravý a chutný pokrm, který vyniká svou jednoduchostí a výživovou hodnotou. Je skvělou volbou pro vegetariány i všechny, kdo hledají…
Těsto: Do pekárny nalijeme tekuté suroviny, zasypeme je sypkými surovinami a necháme pekárnu pracovat nebo zaděláme klasicky v míse a necháme cca hodinu v teple…
Tradiční katův šleh je jedním z mnoha oblíbených pokrmů v naší gastronomii. V této variantě "kaťáku" jsou přidány čerstvé houby a dodají mu tak úžasnou vůni a chuť. S…
Umyté houby podusíme.Zapěníme cibuli se slaninou na kostičky a na ni osmahneme podušené houby. Osolíme a okmínujeme. Přidáme sádlo a promícháme.Na noky uděláme polořídké…
Uvaříme si rýži doměkka. Ve vodě uvaříme zeleninu a houby - do vody dáme sůl, kmín, provensálské k. Uvařenou zeleninu pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy. Přidáme…
Na másle osmažíme dozlatova cibulku a přidáme uzené maso nakrájené na kostičky. Potom přidáme houby a lehce dusíme. Osolíme, opepříme a vytvoříme směs.V hrnci dle návodu…
Hovězí maso nakrájíme na plátky, přidáme nakrájenou cibuli, podlijeme nálevem z hub a vývarem, osolíme, opepříme a dusíme do měkka.Když je maso hotové, vyjmeme ho z…
Cibuli nakrájíme na jemno. Na pánev nalijeme olej, dáme rozehřát a přidáme cibuli. Počkáme, až cibule zesklovatí a přidáme na nudličky nakrájené játra.Až se játra…
Shitake rozkrojte na poloviny nebo čtvrtiny dle velikosti, hlívu zbavenou tuhých částí natrhejte na kousky, u hub shimeji pouze odkrojte konce tření.Česnek oloupejte a…
Do vody dáme vařit houby, přidáme sůl,kmín a světlou jíšku. Tu si připravíme tak, že v kastrolku rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání mouku osmahneme.…
Kroupy vypereme ve studené vodě a necháme je okapat.V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání restujeme a zalijeme vodou.Přidáme polovinu…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme k ní nakrájený špek a na kousky nakrájené vepřové maso a houby. Vše osolíme. Maso a houby osmahneme a pak podlijeme vodou. Dusíme vše…
Téměř všichni milujeme procházky letním lesem a radujeme se z každé nalezené houby. Nad jejich čištěním nás pak doma většinou radost přejde. Když ale houby zavaříme,…
Dáme si vařit vodu na těstoviny a zatím si nakrájíme žampiony na plátky.V hrnci rozpustíme 25 g másla se lžící oleje a přidáme žampiony, prolisovaný česnek, tymián a…
Z másla a hladké mouky si uděláme jíšku (asi tak z 5 dkg másla). Jíšku opražíme, poté přisypeme hrst krájených a omytých hub, které zlehka opečeme. Poté zalijeme vodou …
Znáte medvědí langoše? Základem nadýchané a křupané placky je domácí kvásek, čerstvý medvědí česnek a hodně rozpálený olej
Recepty z českých filmů: Nadýchaná a rychlá bublanina paní Mráčkové skvěle chutná s jahodami
Jak a kdy zalévat a hnojit jahody, abychom měli tu nejsladší úrodu? Pomáhá kopřivová jícha i slepičí trus, důležité je i správné zavlažování