Hrachová polévka s klobásou (žlutý hrách)
Recept ještě nebyl hodnocenJemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 459 kJ / 349 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 0,20 g |
– nenasycené | 1,20 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,80 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,00 g |
– cukry | 6,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji a na střední teplotě restujeme do zesklovatění.Přidáme na kostičky nakrájené ingredience - anglickou, česnek, klobásu a chvíli…
Hrachová polévka dokáže zahřát i zasytit v zimních dnech. Obohaťte ji o kousek uzeniny, uzenou papriku a máslovou jíšku. Získáte tak plnou a lahodnou chuť, kterou v…
Nasládlá vydatná kaše vonící majoránkou a česnekem, zasypaná na talíři dozlatova osmaženou cibulkou. Přidáním libového plátku uzeného masa vykouzlíme výborný oběd pro…
Přebratý a přes noc vymáčený hrách dáme vařit s brambory, prolisovaným česnekem a mrkví, přidáme vývar nebo bujon. Jakmile nám změknou brambory, vše rozmixujeme. Osolíme…
Fazole a hrách si namočíme přes noc. Ráno luštěniny slijeme, přisypeme čočku, zalijeme 1 a 1/2 litrem vody a vaříme do změknutí. Mezitím si očistíme zeleninu a nakrájíme…
Hrách dáme do rána namočit a druhý den ve stejné vodě uvaříme doměkka, ale nerozvaříme. Do vody k hrachu dáme vařit i bobkový list, nové koření a celý pepř, nejlépe v…
V pohádce Tři oříšky pro Popelku musela Popelka místo plesu přebírat hrách a čočku. Dnes už naštěstí nemusíte trávit tolik času přebíráním, proto je lahodná hrachová…
Hrách namočíme v hrnci, v kterém budeme vařit. Dáme tam tolik vody, aby byl hrách ponořený, ne víc. Necháme asi hodinu odležet.Dáme vařit na mírný oheň asi hodinu až…
Mnozí z nás mají na hrachovou kaši nepříjemné vzpomínky ze školní jídelny. Když jí dáte ještě šanci a uvaříte ji podle tohoto receptu, možná na ni změníte názor. S…
Do tlakového hrnce dáme rozehřát olej nebo máslo, osmahneme omytou a oloupanou zeleninu, přidáme hrách, podlejeme vodou, mírně osolíme a vaříme deset minut. Necháme…
Hrachová kaše s uzeným patří mezi klasiku české domácí kuchyně. Zkuste ji uvařit netradičně, s mrkví a libečkem a kousky uzeného masa vmíchejte přímo do kaše. Klasika v…
Krkovičku vložíme do kastrůlku, přikryjeme pokličkou a necháme ohřívat na cca 110°C. Hrách jen lehce propereme a necháme cca 15 minut vařit (do změknutí). Až je měkký,…
Hrách namočíme, nejlépe přes noc, ale stačí i na několik hodin, rýži propláchneme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, vhodíme do něj římský kmín (a případně hořčičné…
Hrach zalejeme 1 l vody a necháme cez noc stáť. Potom uvaríme a cca 1/3 hrachu odoberieme nabok. Zvyšok rozmixujeme aj s vodou, v ktorej sa hrach varil.Brokolicu…
Hrachová kaše s dýní je lahodné a syté jídlo. Tato kombinace je skvělá jak pro chladné dny, kdy zahřeje, tak i jako zajímavý pokrm. Vyzkoušejte netradiční variantu…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme do hladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme…
Hrách dáme do mísy a zalijeme vodou, aby byl ponořený. Necháme aspoň 2 hodiny bobtnat. Poté vodu slijeme a hrách uvaříme v čerstvé vodě do měkka.V pánvi zahřejeme olej a…
Hrách propláchneme a přes noc namočíme. Druhý den ho v čerstvé vodě uvaříme doměkka. Veškerou vodu slijeme, přilijeme kokosové mléko, přidáme kari pastu, osolíme a…
Nemáme-li předvařený žlutý hrách, namočíme obyčejný hrách přes noc do vody. Druhý den uvaříme, slijeme vodu, necháme vychladnout. Luštěniny nikdy nesolte před vařením,…
Hrách jsem dala přes noc namočit. Druhý den jsem mrkev a cibuli rozmělnila pomocí tyčového mixéru, v hrnci osmahla na trošce oleje a to jsem zalila vodou s namočeným…
Hrách si namočíme a druhý den uvaříme s oreganem, cibulkou nakrájenou najemno, česnekem na plátky a masoxem. Až je uvařeno, tak přidáme vegetu, majoránku, oregano a…
Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a…
Do hrnce dejte 3 hrnky vody, 1 hrnek hrášku a bobkový list. Přiveďte k varu a na středním plameni vařte asi 30 minut. Mezitím v pánvičce rozehřejte olej a asi 5 minut na…