Vepřové rizoto z plotny
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zlehka osmažíme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a dusíme, dokud maso nezměkne.Když je maso…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zlehka osmažíme cibulku, přidáme na malé kousky nakrájené maso, osolíme a opepříme. Asi po 5 minutách přidáme vývar a dusíme, dokud maso nezměkne.Když je maso…
Rýži propláchneme a v hrnci zalijeme vodou ( 1 díl rýže : 2 díly vody). Rýži pozvolna vaříme asi 20 minutek do měkka. Oloupanou mrkev nakrájíme a vaříme do měkka…
Rožky po dĺžke rozrežeme a vnútro vydlabeme. Z ingrediencií pripravíme palacinkové cesto, ktoré musí byť hustejšie ako na palacinky. Sladká náplň : zmiešame všetky…
Těstoviny uvaříne dle návodu, scedíme je a polijeme rozpuštěným máslem smíchaným se solí a nasekanou natí. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme na…
V misce promícháme umleté krůtí ( kuřecí ) maso, přidáme nasekané bylinky, nasekané šalotky, solamyl, sůl, pepř, sojovou omáčku, worcester a strouhanku. Vše dobře…
Zeleninu očistíme a omyjeme. V pánvi s rozehřátým olejem orestujeme mrkev nakrájenou na hranolky. Postupně přidáváme česnek na plátky, pálivou papričku zbavenou semínek…
Quinou zalijeme studenou vodou a po 10 minutách slijeme. Přidáme dvojnásobek vody, než je podíl quinoy a osolíme. Vaříme cca 15 minutek do měkka. Nakonec přidáme mražený…
Přes noc namočím bílé fazole. Vařím je v papiňáku, asi 5 minut od doby varu papiňák vypnu a nechám dojít.Uvařené fazole scedím a dám je do pekáčku. Přidám trochu…
Maso nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, okořeníme, osolíme, zakapeme sojovou omáčkou, přilejeme olej a necháme marinovat (nejlépe do druhého dne).Maso orestujeme,…
Na rozehřátý olej dejte brambory, cibuli a česnek. Za občasného míchání asi 5 minut smažte na mírném ohni. Přidejte mleté koření a ještě 1 minutu smažte. Přidejte…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek, nadrobno nastrouhanou cibulku a polentu. Vše dobře promícháme.Přisypeme hrášek, který do…
Nejdříve dáme sojové maso namočit do vývaru (z kostky nebo klasický vývar, postup viz.poznámky). Dáme vařit těstoviny a připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme…
Prsa naklepeme, osolíme a opepříme a poklademe plátky sýra, pevně stočíme, spíchneme párátkem a opečeme na oleji, nebo na másle. Podlijeme trochou vývaru a dusíme…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme česnek a přisypeme nepranou rýži. Orestujeme ji, aby se zrnka hezky obalila, a podlijeme vínem. Necháme víno odpařit…
Králičí předek a hřbet vykostíme a kosti dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, nové koření, kuličky pepře a bobkový list. Pomalu uvaříme…
Maso ostrým nožem rozkrojíme na plát, který rozklepeme, osolíme a opepříme.Poklademe plátky česneku a slaniny a pevně stočíme. Následně rovněž pevně svážeme provázkem…
Nejprve začneme připravovat knedlíčky. Rozehřejeme pánev, dáme olej a orestujeme pórek nakrájený na kolečka do zezlátnutí. Vmícháme propláchnutý a okapaný hrášek a ještě…
Zapneme troubu na 180 °C a zapékací pekáček vyložíme papírem na pečení.Očištěné maso nařízneme a vytvoříme plátky. Přes fólii lehce naklepeme, mírně osolíme z obou stran…
Květák rozebereme na malé růžičky, propláchneme na sítu a necháme okapat. Cibuli rozpůlíme, sloupneme a nasekáme najemno. Rajče spaříme a oloupeme.Do hluboké rozehřáté…
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Řízky všichni milujeme, můžeme je připravovat na 100 způsobů a vždy si pochutnáme. Zde jsou navíc plněné vaječnou směsí uzeného, žampionů a hořčice. Přílohu můžete volit…
Vepřové maso s máslem zjemněnou šťávou dobře ladí k šťavnatému hrášku. Ztracené vejce na talíři je chuťový bonus k tomuto pokrmu. Vyzkoušejte kombinaci surovin dle…
Tato sametově hladká polévka je ideální volbou pro jarní obědy nebo večeře, kdy je chřest v sezóně. Bohatá na vitamíny a minerály, je nejen chutná, ale také zdravá.…
Drůbeží játra jsou snadno dostupná a nenáročná na svou přípravu. V tomto receptu najdete inspiraci na jejich úpravu s anglickou slaninou a mixem různé chutné zeleniny.…