Benátské risi e bisi
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme si jemný masový vývar, ve kterém chvilku oblanšírujeme hrášek (mražený jen natolik, aby nebyl uvnitř studený) a scedíme. Hrášek odložíme a vývar udržujeme…
Maso si naklepeme, osolíme, opepříme a naplníme náplní z půlky cibule, žampionů a hrášku a kostiček mrkve, které si chvilinku podusíme na 2 lžících oleje. Necháme…
Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme postáť. Nadrobno narezanú cibuľu orestujeme na oleji, pridáme hrášok, kukuricu, paradajkový pretlak, mletú…
Malé růžičky brokolice dáme do horké osolené vody vařit s nahrubo nastrouhanou mrkví. Koštál brokolice podélně rozkrojíme na čtvrtky a dáme do druhého hrnce vařit s…
Nejprve okořeníme kuřecí maso, rozpálíme na pánvi olej a opečeme ze všech stran. Pak podlijeme troškou vody a dusíme do měkka.Mezitím nakrájíme zeleninu na kousky,…
Sójový granulát zalejeme vodou tesne pod povrch, pridáme sójovú omáčku a privedieme k varu. Povaríme asi 2 min, kým sa všetka voda nevstrebe. Kuskus premiešame s olejom…
V hrnci na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku, pridáme očistenú, na rezančeky pokrájanú mrkvu, hrášok a chvíľku spolu dusíme. Bujónové kocky rozpustíme v 1 litri horúcej…
Dáme vařit do většího hrnce kuřecí skelety, cibuli, zelenou petrželku, asi 5 kuliček nového koření, podle chuti pár kuliček pepře a sůl, vaříme na mírném ohni asi 30…
Květák rozebereme na růžičky, umyjeme a dáme povařit do osolené vody. Když trochu změkne, vybereme ho a dáme vychladit - použiji ho na mozeček. Kedlubnu nakrájíme na…
Na troche oleja opražíme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme zeleninu, kurkumu, soľ a na silnejšom ohni za stáleho miešania asi 3min opražíme. Necháme prechladnúť. Potom…
Krůtí stehna opláchneme, dáme do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme, opepříme, podlijeme asi 1 cm vody a vrazíme na chvíli do trouby. V mističce si smícháme kečup, med…
Špagety uvařte obvyklým způsobem, podle návodu na obale. Cibuli a kedlubnu oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno. Kedlubnu nastrouhejte na jemném struhadle.V pánvi…
Salám nastrouháme na hrubo. Ostatní ingredience nakrájíme na malé kostičky. Vše smícháme a vmícháme ochucenou majolku.Majolku smícháme s ostatními surovinami a…
Na oleji osmahneme bulgur a podlijeme 400-500 ml vývaru nebo vody. Vaříme tak 15 min, odstavíme a pod pokličkou necháme dojít. Osmahneme cibulku, přidáme zeleninu a…
Cibuli osmažíme, přidáme na tenké plátky nakrájené houby, a pokud nepustí vodu, trochu podlijeme. Přidáme sůl a kmín. Změklé houby zalijeme smetanou, necháme zhoustnou a…
Do hrnce dáme trochu oleje a na něm orestujeme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, pak si připravíme veškerou zeleninu a nakrájíme jí na menší kousky a taky jí přidáme…
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme ( v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť ). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu…
1) Oloupané brambory nakrájejte na zhruba osm dílků. Vsypte je na deset minut do vroucí osolené vody a uvařte do poloměka. Sceďte, nechte okapat a důkladně osušte. Olej…
Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky narezané zemiaky, osolíme, okoreníme bielym korením, zalejeme vodou a varíme do polomäkka. Do polievky…
Osolíme vodu a dáme do ní uvařit ořezky z kapra, rybí vnitřnosti a polovinu cibule. Po uvaření maso a vnitřnosti z vývaru, kterého nemusí být příliš velké množství,…
Těstíčko na obalování si připravíme následovně. Rozmražený hrášek trochu pomačkáme vidličkou, nastrouháme najemno sýr, nakrájíme na kostičky slaninu, petrželku posekáme,…
Křidélka osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou.Ve větším kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky a vložíme kuřecí křidélka. Dusíme do…
Do horké vody dáme zeleninu. Po chvíli přidáme knedlíčky a nudle, posolíme, okořeníme. Knedlíčky : Na oleji osmahneme cibuli, přidáme droždí a smažíme. Odstavíme,…
Medvědí česnek je typickou rostlinou časného jara. Přichystejte si z něj voňavé pesto se sýrem a ořechy
Retro cukroví: Sandokanovy oči, ledovky i burizonové hromádky byly kdysi velkými hity. Připravují se s úspěchem i dnes
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?