Plněná telecí hruď
Recept ještě nebyl hodnocenV telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 641 kJ / 153 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 17,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 9,20 g |
– nasycené | 4,52 g |
– nenasycené | 3,43 g |
–– mononenasycené | 3,15 g |
–– polynenasycené | 0,28 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 54 mg |
Sodík | 110 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a…
Všechno kromě zakysané smetany a hladké mouky dáme do PH pomalit, dolů nakrájenou cibuli, na ní osolené celé maso, dále na nudličky nakrájenou slaninu, masáky na kousky…
Do pomalého hrnce vložíme na dno půlku zeleninové směsi, na ni hrudí a okořeníme. Zalijeme vodou (cca 2 litry) a pomalíme na I.stupni 6,30 hodiny. Poté maso vyndáme,…
Mozečky udusíme na másle. Telecí maso i vepřové jazyky uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Z másla, hladké mouky a části vývaru připravíme bešamel.Uvařené telecí maso…