Hruškový dezert z pánve se šlehačkou
Recept ještě nebyl hodnocenHrušky oloupeme a nakrájíme.Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hrušky oloupeme a nakrájíme.Nakrájené hrušky dáme na pánev, kterou vymažeme máslem a posypeme cukrem, poklademe hrušky, posypeme skořicí a opékáme. Ke konci přidáme rum.…
Omytá jablka a hrušky nakrájíme na kostky a zakapeme citronem, aby nezhnědly. Švestky rozpůlíme. Změklým máslem vymažeme pekáček a nasypeme směs ovoce. Posypeme cukrem…
Nejdříve připravíme náplň a drobenku. Hrušky zbavíme jádřince a stopky. Nakrájíme na kousky a dáme dusit. Dusíme do odpaření vody a dochutíme kořením. Vše promixujeme…
Smetanu vyšleháme do polotuha a za stálého míchání přisypeme všechen cukr, pak jeden po druhém vmícháme žloutky. Postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva i mléko. …
Změklé máslo utřeme s oběma cukry do pěny.Do máslové pěny, přidáme rum a postupně zašleháme vejce.Přidáváme jogurt, mouku promíchanou se skořicí a práškem do pečiva…
Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky.…
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe…
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Oloupeme hrušky a nakrájíme na plátky nebo kostičky (podle toho, jak máte rádi). Plátky vložíme do hrnce, zasypeme cukrem a skořicí, zakápneme šťávou z půlky citronu,…
Jednou za čas je chuť na nějaký sladký oběd. Zvláště pak v létě a na začátku podzimu, kdy dozrává spousta druhů ovoce. Klasický nákyp je spojením výše zmíněného. V tomto…
Mouku smícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, změklým máslem nebo Herou, žloutkem, špetkou soli a mlékem a uhněteme hladké těsto. To dáme do lednice…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Jednu hrušku omytou a osušenou zbavenou jádřince nakrájíme na měsíčky. Dáme do misky, přidáme sušené švestky, přilijeme koňak a necháme marinovat 1 hodinu. Očištěné…
Plánujete slavnostní rodinný oběd a chcete ve svém menu překvapit něčím netradičním? Tak to jsou přesně tyto plněné šátečky. Listové těsto v sobě ukrývá kousek…
Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na…
Troubu zapneme na 200 °C a plech vyložíme podložkou nebo papírem na pečení. Na plech běžné velikosti se vejdou 3 záviny a množství surovin násobíme počtem kusů, které…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Jemný, výživný, šťavnatý a jednoduše připravený. Takový je tento hruškový dortík. Máslové těsto, na kterém leží tvarohová náplň s vanilkovou příchutí je korunováno…
Hrušky se v naší kuchyni těší velké oblibě, zejména pak ve sladké kuchyni. Jednoduché a chutné moučníky oceníme na všední den, ale i v případě, že se blíží nečekaná…
Jelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Jelikož už jde podzim cítit ve vzduchu, znamená to, že sezona voňavých hruškových koláčů je v plném proudu. Křehké máslové těsto je pokryto krémem ze zakysané smetany,…
Z rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
Z olivového oleje, medu, citronové šťávy, balsamikového octa a soli vymícháme zálivku.Hrušky oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které podle potřeby překrájíme. Salát…
Příprava tohoto dezertu je velmi jednoduchá. Na rozválené listové těsto položíme nastrouhanou hrušku a nakrájený banán. Příjemnou chuť a krásnou vůni dodá závinu skořice…