Jablka v karamelu
Recept ještě nebyl hodnocenObrácený koláč z křehkého těsta s jablky obalenými v karamelu vám jistě zachutná. Stačí si pohlídat přípravu karamelu a máte zaděláno na výborný nedělní moučník. Uvidíte…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Obrácený koláč z křehkého těsta s jablky obalenými v karamelu vám jistě zachutná. Stačí si pohlídat přípravu karamelu a máte zaděláno na výborný nedělní moučník. Uvidíte…
Vláčná a hojně pocukrovaná bábovka s hrnkem výborné kávy potěší snad každého. Bábovka s kousky jablek je krásně šťavnatá a v ústech se lehce rozplyne.
Nadýchané a krásně vláčné řezy den a noc mají svůj název díky světlému a tmavému těstu, mezi kterým najdeme slaďoučká jablíčka vonící po vanilce a skořici. Šťavnaté řezy…
Ovar představuje jednu z mála zabijačkových pochoutek, které si našly cestu i do běžné kuchyně, protože maso na něj je běžně dostupné. Ovarové koleno je prostě klasika,…
Čekáte návštěvu a přemýšlíte, čím ji pohostit? S tímto křehoučkým mřížkovým koláčem neuděláte chybu. Těsto je potřené makovou náplní a na ní jsou plátky jablek, vonící…
Sladký oběd, odpolední svačina nebo dezert ke kávě, to vše může být žemlovka s tvarohem, jablky a banány. Můžete ji vylepšit přidáním rozinek namočených v rumu, jejichž…
Piškotový korpus plněný náplní z vařených jablek a potřený krémem ze šlehačky, mascarpone a kysané smetany, ozdobený mandarinkami a čokoládovými ozdobami, můžete podávat…
Někdo žemlovku miluje, jiný zatracuje. Připravte ji jinak, než jak jste zvyklí. Do formy vrstvíme opečená kolečka rohlíků a plátky jablek, prokládáme rozinkami. Zalijeme…
Rychlé a snadné lívance bez kynutí jsou výborným tipem na víkendovou snídani. Připravují se hned po umíchání těsta a dozdobit je můžete čerstvým ovocem i kopečkem…
Klasický nepečený dort s jablíčky podle našich babiček a maminek jistě zná mnoho z nás. V tomto receptu najdete smetanovou obměnu, kde je i tvaroh a kalvádos. Výčtu…
Lahodná kombinace jablek a tvarohu v tomto receptu vyniká. Moučník, který při pečení provoní celý dům a svou vláčností a výbornou chutí si vás okamžitě získá. Moučník je…
Sklenice kysaného zelí vám vydrží v chladu celou zimu. Kvašená zelenina podporuje trávení, zachovává cenné látky a obsahuje vitamíny. Připravte si pár sklenic podle…
Mrkvová šťáva se zázvorem je osvěžující a zdravý nápoj, který kombinuje přirozenou sladkost mrkve s jemně pikantním nádechem čerstvého zázvoru. Je ideálním osvěžením…
Celerovo-jablkovo-mrkvový salát je svěží, křupavý a plný vitamínů. Tato kombinace vytváří lahodný a zdravý salát, který se skvěle hodí jako svačinka, nebo něco malého po…
Jablečno-mrkvový moučník s ořechy a krémem je lahodný a vláčný dezert, který v sobě spojuje svěžest jablek, sladkost mrkve a křupavost ořechů. Tento zdravější moučník…
Voňavý vánoční jablkový štrúdl je klasický dezert, který přináší do domu kouzlo sváteční atmosféry. Jeho tenké, křupavé těsto ukrývá sladkou náplň z jablek, rozinek,…
K podzimu patří jablka a k jablkům patří závin. Připravte si s námi jednoduchý jablečný závin plný oříšků, ovoněný skořicí. Listové těsto už se dnes dá koupit ve skvělé…
Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme.…
Tyto lahodné řezy jsou ideální ke kávě nebo pro sváteční chvíle. Pláty lineckého těsta plněné marmeládou, ořechovou směsí a strouhanými jablky chutnají skvěle a pěkně…
Brambory oloupeme, nastrouháme, vymačkáme vodu a hned k nim přidáme nastrouhané uvařené brambory. Zahustíme moukou a vmícháme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka…
Ve vodě rozvaříme jablka, jamile jsou rozvařená přidáme v hrnku vody zamícháné 3 pudinky. Mícháme dokud nezačne buchta houstnout. Vlijeme na plech na piškoty. Dáme do…
Ve vodě rozvaříme jablka, jamile jsou rozvařená přidáme v hrnku vody zamícháné 3 pudinky. Mícháme dokud nezačne buchta houstnout. Vlijeme na plech na piškoty. Dáme do…
Prísady na cesto zmiešame a cestom vyložíme vymazanú tortovú formu. Upečieme.Jablká nastrúhame, pridáme škoricový cukor a podusíme 5 min. Potom tyčovým mixérom…
Květák rozebereme na růžičky a povaříme doměkka v osolené vodě. Cuketu nakrájíme na kostičky a necháme vypotit. Květák i cuketu necháme ještě odcedit a ubrouskem…
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek
Langoše podle Martiny: Zkuste je s vepřovou panenkou jako vítězka pořadu Peče celá země
Už znáte kakaové máslo? Základ čokolády poslouží i jako pěna na holení či lék na ekzém