Piškotová roláda s jablky I.
Recept ještě nebyl hodnocenJablka nastrouháme a poklademe na plech s pečicím papírem. Posypeme skořicovým cukrem.Vejce s cukrem ušleháme do pěny, šleháme alespoň 15 minut. Na závěr vešleháme olej,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka nastrouháme a poklademe na plech s pečicím papírem. Posypeme skořicovým cukrem.Vejce s cukrem ušleháme do pěny, šleháme alespoň 15 minut. Na závěr vešleháme olej,…
Máte chuť na kuřecí řízek? Zkuste tentokrát ochutnat tuto méně tradiční verzi! Křehké kuřecí maso je obalené v zajímavém těstíčku z kyselého jablka, mandlí, rozinek a…
Nejprve nasekáme nebo nakrájíme na malé kousky ořechy a jablka, vejce vyšleháme s cukremKrom jablek přidáme všechny ostatní suroviny, které smícháme a až nakonec dáme…
Malé šátečky plněné skvělou jablečnou náplní ochucenou skořicí si určitě zamilujete. Po upečení je potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a díky tomu budou krásně…
Léto se nese ve znamení příprav na zimu. Alespoň, co se týče zavařování a vaření marmelád a povidel. Když pak v zachmuřelém počasí dostanete chuť třeba na frgál, můžete…
Dobře vychlazená vitamínová bomba přijde k chuti, ať je horké léto nebo za oknem sníh. Olivový olej dodá pekingskému zelí na jemnosti a citronová šťáva zase na…
Pikantní zelné saláty jsou velmi oblíbené a pokud jsou kombinované s majonézou, jsou i velmi výživné. Nemusíme je podávat jen jako přílohu, mohou nahradit s vhodným…
Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme a jablka dáme (postavíme) do kastrůlku. Zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu a trochu cukru. Jablka necháme zvolna krátce povařit…
Jablko a skořice je jednou z typických vůní pro podzim. Spojte to spolu s listovým těstem dohromady a máte skvělou pochutinu i pro děti. Plátky jablek jsou obalené v…
Vzpomínka na babiččin jablečný koláč vás přiměje i k trošku pracnějšímu přenášení připraveného těsta na plech. Výsledek bude famózní. Jablíčka, skořice, vanilkový cukr…
Mrkev očistíme a nastrouháme najemno. Jablko nakrájíme na kostičky (záleží na každém, zda ho oloupe), přidáme stejné množství nakrájených celerových řapíků.Smícháme…
Mrkev očistíme, z jablek odstraníme jádřince a obojí nastrouháme.Zelí, je-li třeba, překrájíme na menší kousky. Vložíme do mísy a přidáme nastrouhanou mrkev a jablka.Vše…
Do pekáčku vložíme kotlety, osolíme, opepříme, na každou položíme plátek másla, podlijeme cidrem (nebo vodou) a dáme společně s plátky cibule péct (cca na 180 °C). Je…
Ingredience na marinádu smícháme. Kuřecí kousky omyjeme, osušíme, ze všech stran pomažeme marinádou, naskládáme do pečící nádoby, do které jsme narovnali plátky másla a…
Šťavnaté řezy plné máku, jablek a jogurtu jsou skvělou alternativou k tradičním řezům. Mouka je nahrazena rozmixovanými ovesnými vločkami. Skvělou svěží chuť moučníku…
Závin, z křehkého těsta, patří mezi tradiční a osvědčené dezerty. Podle tohoto receptu připravíte dva záviny, jeden s jablečnou náplní, druhý se švestkovou náplní s…
Jen dvě suroviny stačí na přípravu výborného nepečeného dezertu. Povařená jablka rozmixujeme s rozpuštěnou čokoládou a necháme ztuhnout. Dezert podáváme ozdobený…
Smoothie se stalo vyhledávaným ranním startérem, či odpolední svačinou pro sportovce, vyznavače zdravé stravy i děti. K přípravě stačí výkonný mixér a vhodně…
Připravte si během chvíle zdravý a osvěžující nápoj plný vitamínů. Hodí se ke snídani i ke svačině. Jahody a jablko ochutíte čerstvou mátou a šťávou z limetky,…
Cuketové zelí z jemně nastrouhané cukety a výrazného křenu je vhodné k masu nebo vegetariánským pokrmům, kterým dodává osvěžující a kořeněnou chuť. Rychlá a snadná…
Pokrm kari má většina z nás spojený s Indií, ale připravuje se také v Japonsku. Vepřové kari s kořenovou zeleninou a jablky je chuťově zajímavý pokrm, který podáváme s…
Chutney si můžete vyrobit téměř z jakéhokoli ovoce a zeleniny. Pojďte vyzkoušet chutney z nedozrálých rajčat, jablek a cibule, dochucené zejména zázvorem a feferonkou.…
Úroda sezonního ovoce si mnohdy žádá rychlé zpracování. S tímto receptem můžete uvařit sladkou přesnídávku z oblíbeného ovoce. To jen očistíte, rozvaříte a rozmixujete.…
Recepty po babičce bývají rodinným dědictvím a když se pustíme do jejich přípravy, je většinou úspěch předem zaručen. Vyzkoušejte tento příjemně nakyslý závin s jablky a…
Jak na žemlovku podle porotců MasterChef Česko? Pečivo předem opečte a mléko smíchejte se smetanou, říkají šéfkuchaři
Doktorka Kateřina Cajthamlová z pořadu Jste to, co jíte: Když chcete hubnout, nejdříve se zbavte toxických vztahů
Jak vařit levně? Vládní úsporná kuchařka nabízí kolem 50 receptů. Najdete zde bezpracný perník, langoše i domácí rohlíky