Závin ze dvou surovin
Recept ještě nebyl hodnocenSmícháme pomazánkové máslo a polohrubou mouku, vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.Z každé části vyválíme obdélník, potřeme troškou rozpuštěného másla a dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smícháme pomazánkové máslo a polohrubou mouku, vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části.Z každé části vyválíme obdélník, potřeme troškou rozpuštěného másla a dáme…
Čočku namočíme a v téže vodě uvaříme doměkka, scedíme, necháme okapat a dáme do mísy.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené jablko a nadrobno nakrájená…
Na vále si promícháme mouku se solí, přidáme tvaroh, nadrobno pokrájené studené máslo a zpracujeme do těsta (nebo všechno najednou hodíme do robotu). Těsto dáme na 30…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky a orestujeme na oliv. oleji. Jádra vlašských ořechů rozsekáme na kousky. Oloupaný celer jemně nastrouháme a promícháme s jogurtem,…
Do mísy dáme vejce, cukr, olej a jablka a vše promícháme. Přidáme všechny ostatní přísady, těsto vlijeme na plech a při 180°c pečeme zhruba 30 minut. Koláč vytáhneme z…
Do mísy vložíme najemno nakrájené kysané zelí a cibuli, nastrouhanou mrkev s jablkem, přidáme nastrouhaný křen a zalijeme smetanou. Vše dobře promícháme, necháme chvíli…
Maso nakrájíme na kousky přibližně 4x4 cm asi jako na guláš, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a…
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření.Jablko nakrájíme na malé kostičky, cibuli na…
Jablka oloupeme a rozkrájíme na větší kousky. Vložíme je do hrnce se silnějším dnem, přidáme kousky omyté citrónové kůry a pozvolna rozvaříme. V nejnutnějším případě…
Smícháme sypké suroviny.Přidáme strouhanou mrkev a jablka s ostatními surovinami. Umícháme polotekuté těsto.Dortovou formu vymažeme kokosovým olejem a vysypeme…
Semínka nasypeme do mixovací nádoby, zalijeme vodou a necháme je nabobtnat.K semínkům přidáme očištěné jablko s banánem, protein a důkladně rozmixujeme.
Maso opláchneme, osušíme, vetřeme sůl a mletý pepř. Do papiňáku dáme rozehřát máslo, přidáme slaninu a necháme chvilku osmahnout. Přidáme česnek s cibulí a mrkví a…
Do mísy dejte prosátou mouku se špetkou soli a cukrem, do důlku nadrobte droždí a zalejte vlahým mlékem. Asi za 5 minut, až droždí vzejde, přidejte vše ostatní a…
Makovky nakrájíme na kousky a dáme do mísy. V mléce si rozkvedláme 4 žloutky, nalijeme na nakrájené makovky a promícháme. Ze 4 bílku si se špetkou soli a s 2 vanilkovými…
Mlieko privedieme k varu, vsypeme pohánku, premiešame, zakryjeme a dáme do perín na 1 hod. Pohánka bude v tekutine, mlieko nebude úplne vsiaknuté. Pridáme med a…
Jablka oloupeme, rozřízneme na 4 díly a nakrájíme na plátky do mísy, pak prosypeme krystalovým a vanilkovým cukrem, dál dáme celý mák a nasypeme skořicí, všechno…
Na rozehřátém tuku zpěníme na drobno nakrájenou cibuli a vložíme vepřové maso nakrájené na nudličky. Zprudka orestujeme a přidáme na plátky nakrájená a jadřinců zbavená…
Rostlinné mléko (cca 200ml na jednu porci) ohřejeme, nasypeme opatrně instantní kaši (kupuji ve zdravé výživě) podle toho, jak chceme aby kaše byla hustá, kdo má rád…
Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen,…
Všechny suroviny smícháme v míse. Rozdělíme na 4 díly.Na plechu na pečící papír tvoříme lžící (stěrkou, plnícím sáčkem nebo jak si kdo najde způsob, který mu bude nejvíc…
Do pekáčku dáme kysané zelí, na něj rozložíme klobásy, mezi ně čtvrtky cibule a půlky jablek.Nepřikryté upečeme v troubě, přitom hlídáme a je-li třeba, podlijeme trochou…
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme múku s práškom do pečiva a vmiešame jablká. Dobre premiešame, jablká pustia šťavu, nie je potrebné mlieko. Pridáme vanilkový…
Vše pokrájíme na malé kostičky, zamícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a je hotovo. Ovoce pustí hodně šťávy.
Sypké přísady smícháme, rozdělíme na 3 díly. Troubu rozpálíme na 180-200°C. Plech vymažeme, vysypeme nebo pokryjeme pečícím papírem (plech 20x30 cm). Na plech dáme 1…
Jak jednoduše zavařit hrušky? Kromě dobře zralých hrušek stačí už jen dvě ingredience a pár hřebíčků pro lepší aroma
Větrníky podle Josefa Maršálka: Božskou chuť mají díky karamelové a žloutkové šlehačce i speciálně připravované cukrové polevě
Anglický velikonoční koláč simnel cake zdobí mandloví „apoštolové" a nadchne hlavně milovníky marcipánu