Pivní jablečný štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenHvězdou mezi jablečnými moučníky je štrúdl. Tenké těsto a šťavnatá jablečná náplň vonící po skořici chutnají prostě skvěle. Zkuste tentokrát listové těsto nahradit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hvězdou mezi jablečnými moučníky je štrúdl. Tenké těsto a šťavnatá jablečná náplň vonící po skořici chutnají prostě skvěle. Zkuste tentokrát listové těsto nahradit…
Tento salát je svěží a zdravou alternativou klasického bramborového salátu. Díky použití jogurtu místo majonézy je jemnější a méně kalorický, ale stále plný chuti.…
Žemlovka či zemlbába je klasické sladké jídlo, které si řada z nás spojí se vzpomínkou na školní kuchyni. Tentokrát ji ochutíme trochou kakaa. Díky šťavnaté náplni z…
Výborné a zdravé vafle z ovesných vloček s lněným semínkem si můžete na talíři ozdobit dle vlastní chuti, například jablkem, praženými lískovými ořechy, javorovým…
Meruňkové čatní je aromatická a chuťově vyvážená omáčka, která kombinuje sladkost zralých meruněk s kořením a lehkou kyselostí octa. Tato lahůdka pocházející z indické…
Sladká chuťovka s jablečnou náplní, to jsou palačinky netradičně s přidaným kokosem. Připravte je na snídani a překvapte své blízké lahodnou kombinací chutí. Ozdobit…
Sladká chuťovka s jablečnou náplní, to jsou palačinky netradičně s přidaným kokosem. Připravte je na snídani a překvapte své blízké lahodnou kombinací chutí. Ozdobit…
Koláček s jablečnou náplní, přelitý směsí ze zakysané smetany, u vás doma určitě zaboduje. Ať už svým vzhledem, kde vynikají tři lahodné vrstvy, nebo vláčnou a šťavnatou…
Hladká krémová dýňová polévka patří mezi lahodná jídla, která nám zpříjemní podzimní dny. Dýni tentokrát ještě doplníme sladkým jablkem a trochou kurkumy. K zahuštění…
Pečená jablka jsou skvělým podzimním dezertem, který získá každého svou jednoduchost i úžasnou chuť. Voňavá jablka plněná ořechy, medem a skořicí se rozplývají na jazyku…
Nepečený jablečný dort s tvarohem a vaječným likérem je dezert, který spojuje svěží chuť jablek s krémovou jemností tvarohu a jemným dotekem likéru. Je ideální pro…
Lívance můžeme připravit jak na snídani, tak i třeba na oběd. Snadné těsto z mouky, mléka a vajec doplníme nastrouhaným jablkem, vanilkovým cukrem a skořicí. Při smažení…
K oslavám svátku svatého Martina neodmyslitelně patří dozlatova upečená husa. Příprava je snadná, i když pečení trvá docela dlouho. K huse se nejvíce hodí klasické…
Pokud máte rádi domácí müsli, vyrobte si ho v té nejvyšší kvalitě - raw. Při sušení nepřekročíte teplotu 45 °C, takže všechny živiny z pohanky, ovoce a oříšků zůstanou…
Pokud máte rádi sladké snídaně a svačinky a nebaví vás kupovat přeslazené cereální směsi, připravte si domácí zapékané müsli. Je plné oříšků a sušeného ovoce a hlavně,…
Nadýchané těsto plné jemných oříšků se v této bábovce propojuje s kousky čokolády, které se rozpouštějí na jazyku. Perfektní pro slavnostní chvíle, ke kávě nebo jen tak,…
Trochu netradiční ale výborný domácí kečup z červenou řepou vás mile překvapí. Potřebnou hustotu mu dodá zelenina a o chuť se postará rajčatový protlak a použité koření.…
Objevte lahodnou kombinaci sladkých jablek a jemných chutí, která potěší vaše chuťové pohárky. Ideální na každodenní mlsání, k odpolední kávě nebo jako zdravější…
Jablko nastrouháme nahrubo, mrkev najemno. Přidáme hrozinky, nalámané ořechy a med a promícháme.
Veškeré ingredience smícháme v polotekuté a lesklé těsto. Vyhřejeme troubu na 180°C. Pekáč vyložíme pečícím papírem (nebo vymažeme a vysypeme) a nalejeme těsto.…
Mrkev očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. V kastrole nebo na hlubší pánvi rozehřejeme olej s máslem, mrkev na něm ze všech stran opečeme - no - k opečení to má…
Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme nakrájené máslo a vše promneme. Přidáme žloutek a krátce vypracujeme těsto. Vložíme je do mikrotenového sáčku a necháme v…
Kotlety na okrajích několikrát nařízneme, rukou naklepeme, osolíme a opepříme mletým pepřem. Dáme do mísy, zakapeme olejem (asi 2PL ) přidáme na měsíčky nakrájenou…
Z mouky, tuku, vejce, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto.Těsto dáme do lednice vychladit a zatím připravíme náplň z nastrouhaných jablek, rozinek, skořice a…
Jednoduché svatomartinské rohlíčky: Ze šlehačkového těsta jsou křehoučké a výborné třeba s ořechovou náplní
Jak na nejlepší švédské masové kuličky? Skvělou chuť zajistí správně připravená cibule i špetka muškátového oříšku
Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar