Kuřecí játra s jablkem ve špekovém balíčku
Recept ještě nebyl hodnocenZ jater odstraníme případné blanky a jablko nakrájíme tři centimetrové plátky.V pánvi rozpálíme trochu oleje, plátky jablek z obou stran opečeme a dáme je stranou. Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z jater odstraníme případné blanky a jablko nakrájíme tři centimetrové plátky.V pánvi rozpálíme trochu oleje, plátky jablek z obou stran opečeme a dáme je stranou. Do…
V kastrolku si rozpustím máslo, přidám jablko,ustrouhané na hrubých očkách strouhadla, hrubě posekané ořechy. Nechám chvilku restovat , ke konci přidám med, promíchám a…
POSTUP: 1. Do mléka s cukrem nadrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Zatím smícháme mouku s cukrem a vejci, vmícháme kvásek a zapracujeme vláčné těsto. Necháme v teple…
Smícháme sypké suroviny.Ve vlažném mléku rozpustíme med, přidáme citronovou šťávu, olej a přilijeme k sypkým surovinám.Vše promícháme a přidáme nahrubo strouhaná jablka…
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na mesiačiky. V panvici vhodnej do rúry rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme…
V míse smícháme kukuřičnou mouku, karob, kokos nebo ořechy, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme mléko, rozpuštěný olej a 2 žloutky.Mrkev nastrouháme…
Plech vyložíme pečícím papírem, na který rozložíme nastrouhaná jablka. Posypeme je dle chuti skořicí a moučkovým cukrem. Připravíme si těsto: ušleháme vejce s cukrem do…
Jáhly minimálně dvakrát spaříme vroucí vodou, vsypeme do hrnce a zalijeme jablečným džusem. Zakryjeme pokličkou a necháme vařit na mírném ohni, dokud jáhly nenasají…
V robotu ušleháme celá vejce s medem. Když je směs hustá, postupně přiléváme olej a stále šleháme. V míse smícháme všechny sypké přísady a přidáme k vaječné směsi.…
Jablka nastrouháme a pokapeme troškou pomerančové šťávy. Ve větší míse smícháme suroviny na světlé těsto a pečlivě vymícháme do hladka. Mělo by mít konzistenci jako na…
V míse promíchejte mouku, změklé máslo a cukr se 3 lžícemi studené vody. Špičkami prstů směs propracujte, až bude vše řádně promísené a bude-li třeba, přidejte další…
V míse promíchejte mouku, změklé máslo a cukr se 3 lžícemi studené vody. Špičkami prstů směs propracujte, až bude vše řádně promísené a bude-li třeba, přidejte další…
Všechny suroviny smíchame dohromady!! Pečeme při teplotě 180°C asi 20minut Necháme koláč vychládnout a pocukrujeme.
Mouku + cukr + tuk + citr. šťáva + strouhaná kůra (z 1/2 citronu) + žloutek vytvoříme na vále těsto. Dáme na chvíli do ledničky. Mezitím si oloupeme a nastrouháme jablka…
Do misky si dáme suroviny na těsto, máslo rozpustíme a necháme vychladnout, mléko vlažné. Vše vypracujeme v hladké těsto a necháme hodinu na teplém místě kynout. Na 1.…
Do misky si dáme suroviny na těsto, máslo rozpustíme a necháme vychladnout, mléko vlažné. Vše vypracujeme v hladké těsto a necháme hodinu na teplém místě kynout. Na 1.…
Oloupaná jablka nakrájíme na malé kousky-nejlépe měsíčky, které uvaříme ve 1/4 l vody do měkka, přidáme cukr dle kyselosti jablek a skořici. Do rozvařených jablek…
Z mouky, soli a másla nakrájeného na kostky uděláme směs podobnou drobence, přidáme vejce a med a rychle zpracujeme těsto, aby se máslo příliš nerozehřálo. V případě…
Ovoce si očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme vařit, dokud broskve a jablka nezměknou. Uvařené ovoce rozmixujeme s piškoty. Rozdělíme na porce, dáme do…
Jablka zbavíme slupky a jadřinců a nakrájíme na kostičky. Zalejeme 250 ml vody, přidáme cukr a citronovou šťávu a 10 minut povaříme. Mezitím si smícháme 400ml vody a dva…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Očištěná jablka rozvařím na kaši s vodou, přidám vše ostatní a nechám krátce povařit. dám do skleniček a zavařím 20min.
Jablka nastrouháme, necháme chvilku odstát a vylijeme přebytečnou šťávu.Pokapeme citronovou šťávou. Vejce oddělíme, žloutky, máslo a cukr utřeme do pěny. Přimícháme…
Smícháme trochu mléka, trochu cukru, droždí a uděláme kvásek, nechame vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku a žloutky a vzešlý kvásek, zamícháme.…
Retro okénko: Tyčinka Studentka stála kdysi 2,50 Kčs. Dobrota plná rozinek byla první zdravou, dnešními slovy „fitness“ tyčinkou
Výborná bábovka se zakysanou smetanou: Krásně vláčný a neuvěřitelně nadýchaný hrníčkový moučník zvládne i začátečník
Holka u plotny radí: Bramborové šišky se švestkovým rozvarem a opraženou strouhankou jsou delikatesa