Kedluben, ředkvičky, jablka
Recept ještě nebyl hodnocenKedluben nakrájíme na jemné nudličky, ředkvičky na tenké osminky, prosolíme promícháme a necháme pustit vodu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kedluben nakrájíme na jemné nudličky, ředkvičky na tenké osminky, prosolíme promícháme a necháme pustit vodu. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a…
Řízky naklepeme a posypeme směsí oblíbeného koření, jablko oloupeme, rozkrojíme na polovinu, vykrájíme jadřince tak aby vznikla mistička, spodek trochu seřízneme aby…
Den předem namočené fazole uvaříme ve dvou hrnkách vody a necháme vychladnout. Cibulky nakrájíme i s natí, pomeranč a jablka oloupeme, pokrájíme na kostičky a promícháme…
Ovesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout. Jablka omyjeme, zbavíme…
Ovesné vločky zalijeme 3 dcl vody, necháme nabobtnat a pak je ve stejné vodě uvaříme na hustou kaši. Osolíme ji a necháme zcela vychladnout. Jablka omyjeme, zbavíme…
Okrájené jablko pokrájíme nebo postrouháme na drobno, lehce oslazené rozdusíme se lžící vody a hřebíčkem a propasírujeme přes sítko. Smetanu ke šlehání ušleháme se…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu mouku s práškem do perníku, ořechy, nastrouhaná jablka, sníh ze 3 bílků. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe…
Rozehřejeme 2 lžíce oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli nakrájenou na větší kostky. Pak přihodíme oloupaná jablka nakrájená na menší kousky a najemno nasekaný…
Ze všech surovin metličkou nebo šlehačem vypracujeme ne příliš řídké těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Po upečení…
Jablka oloupeme a podlitá vodou rozvaříme na pyré. Tvaroh, mléko a cukr rozmixujeme a vmícháme do něj pyré. Krém ochutíme citronovou šťávou a ozdobíme jablky. Podáváme v…
V misce smícháme vanilkový cukr, skořici, jogurt a nastrouhané jablko. Na trošce oleje nebo v toustovači osmahneme toustový chleba po obou stranách jako topinky, ale…
Filé omyjeme a osušíme. Pokapeme 1 lžící citronové šťávy. Bylinky opereme, otrháme a posekáme. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme studenou vodou, oloupeme a…
Zelí očistíme a opláchneme (několik velkých a pěkných listů si odložíme na závěrečnou úpravu pokrmu). Zelí jemně nakrouháme. Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a také…
Těstoviny z obalu přelijeme do cedníku, pod tekoucí horkou vodou je důkladně propláchneme a necháme okapat. V kastrůlku, nebo v menší pánvi rozpustíme máslo. Přidáme…
Listové těsto rozválíme na pečícím papíru (nebo použijeme už rozválené z obchodu). Na náplň použijeme nastrouhaná jablka, zbavená slupky a jadřinců. Posypeme po…
Těstoviny z obalu přelijeme do cedníku, pod tekoucí horkou vodou je důkladně propláchneme a necháme okapat. V kastrůlku, nebo v menší pánvi rozpustíme máslo. Přidáme…
Kachnu vykostíme, plát položíme kůží dolů, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem. Zelí vymačkáme, přidáme nakrájenou cibuli a oloupané nastrouhané jablko. Promícháme a…
Přes noc namočené fazole uvaříme v neosolené vodě doměkka. Na másle zpěníme cibulku a přidáme na kostičky nakrájená jablka a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme lžíci…
V míse rozmíchejte ricottu s vejcem a nastrouhaným jablkem. Přisypejte pohankovou mouku a vločky, sodu a chia semínka. Promíchejte metlou nebo vařečkou. Přilijte mléko a…
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a na vále vypracujeme hladké těsto. Necháme ho půl hodiny v lednici odpočinout. Mezitím připravíme náplň.Jablka oloupeme a…
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na menšie kusy a spolu s cesnakom v slanej vode uvaríme. Zemiaky rozmixujeme, ak treba, doriedime vodou na potrebnú hustotu a necháme krátko…
Ryžu uvaríme, jablká nakrájame na rezance (na hrubom strúhadle). Ryžu zmiešame s vajcami, jablkami, hrozienkami, ochutíme škoricou, cukrom, štipkou soli. Dáme do…
Oloupaná jablka nastrouháme na slzičkovém struhadle a promícháme s brusinkami. Z mouky, másla, cukru a vejce uděláme těsto, které rukou roztlačíme do vymazané…
Jablká narežeme na kúsky, posypeme cukrom a opečieme na polovici slaniny narezanej na kocky.Druhú polovicu slaniny narežeme tiež na kocky a osmažíme s kari, pridáme…
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Chilli je rostlina, která nás chce zabít svým obranným mechanismem, a přesto ji milujeme. Proč?
Majonéza patří nejen na hranolky. Tuto geniální omáčku si oblíbil už kardinál Richelieu