Smažené jahody v těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenPodmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby na…
Jahody rozmixujeme a smícháme s ostatními ingrediencemi. Všechno pořádně promícháme, aby byla směs co nejvíce nadýchaná.Směs vlijeme do vaničky na zmrzlinu nebo do…
Tvaroh ušleháme s cukrem, vejcem, pudinkem, jogurtem a dáme zatím stranou. Vejce ušleháme s cukrem. Pramínkem přidáme olej. Nakonec přilijeme mléko se strouhaným…
Troubu rozehřejeme na 200°C.Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté bílé pěny, z bílků pak zvlášť ušleháme tuhý sníh. Do žloutkové hmoty přidáváme…
Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim máslo. Zpracujeme na lepkavou drobenku. Rebarborám uřízneme zdřevnatělé konce a šlahouny oloupeme a poté nakrájíme na špalíčky. Ty…
Sušenky rozdrtíme a přidáme k nim máslo. Zpracujeme na lepkavou drobenku. Rebarborám uřízneme zdřevnatělé konce a šlahouny oloupeme a poté nakrájíme na špalíčky. Ty…
V troubě opražíme celé lískové oříšky a pak je v utěrce zbavíme slupek. Nahrubo je posekáme nebo paličkou na maso roztlučeme. Můžeme použít i opražené mandlové lupínky…
Všechny suroviny, kromě jahod, smícháme v míse. Mokrýma rukama děláme kuličky, do kterých vložíme čerstvou jahodu.Vložíme do vroucí vody a když vyplavou na povrch, ještě…
Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny.Do této pěny přidáme tvaroh, mléko, skořici, olej, citrónovou kůru a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme obě mouky s práškem do…
Nejprve uděláme pařížský krém (asi 4 nebo i více hodin předem): Omegu a máslo rozpustíme v hrnečku, přidáme mléko a s ostatními surovinami dáme do mixéru. Mixujeme asi…
K přípravě lahodné a osvěžující jahodové zmrzliny postačí čerstvé jahody, bílý jogurt, šlehačka, mléko, a cukr nebo med. Všechny suroviny smícháme, a hotovou zmrzlinu…
V jednoduchosti je krása. Koktejl z jahod, jogurtu a mléka, to je to pravé osvěžení v horkých letních dnech. Nemáme-li po ruce čerstvé jahody, koktejl bude skvělý i z…
Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem…
Dno formy ve tvaru srdce vyložíme pečícím papírem a okraje potřeme máslem. Vyšleháme vejce s cukrem, potom přidáme mléko, marmeládu, kakao, olej, sodu a mouku. Uděláme…
Smícháme ovesné vločky, hrozinky, chia semínka a cukr. Zalijeme mlékem.Nakrájíme jahody nebo zvolíme jiné ovoce. Přidáme k vločkám a taktéž kokos.Dáme přes noc do…
Jahody očistíme a dáme do mixéru. Přidáme med nebo cukr, smetanu, kůru a šťávu z citronu.Vše v přístroji rozmixujeme.Podáváme dobře vychlazené.
Všechny suroviny rozmixujeme. Pokud bude směs málo sladká, přidáme podle svých chutí med a ještě jednou rozmixujeme.Připravíme si silikonové tvořítka nebo litrovou…
Polovinu jahod s cukrem, balzamikem a pomerančovou šťávou projedeme tyčovým mixérem, aby zůstaly kousky jahod. Přidáme pepř. Ochutnáme a případně dochutíme.Jogurt…
Tvaroh má být čerstvý, sušší a nakyslé chuti. Pokud je potřeba, necháme ho 1 hodinu odkapat. Z másla, cukru, žloutku a mouky uhněteme těsto. Těsto necháme v lednici…
Jablka oloupeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Posypeme cukrem, promícháme a necháme 30 minut odležet. Poté přimícháme zbylý cukr, vejce, rozinky, oříšky, kakao, olej…
Zdravé jahody umyji, očistím od lístků a plním do sterilizovaných ještě teplých sklenic. Přidám dvě vrchovaté lžíce cukru, zaliji vroucí vodou, očistím hrdlo sklenic a…
Korpus upečeme den dopředu. Lépe se pak zdobí. Krém: Než začneme pořádně pracovat, uvaříme si mléko a dvě lžíce cukru krystal a uděláme puding. Trvá to tak dvě hodiny…
Všechny přísady na korpus smícháme dohromady, aby vznikla drobenková hmota. Tu pak namačkáme do vymazané kruhové formy (i na stěny, abychom měly okraj). Korpus pečeme…
Všechny přísady na korpus smícháme dohromady, aby vznikla drobenková hmota. Tu pak namačkáme do vymazané kruhové formy (i na stěny, abychom měly okraj). Korpus pečeme…
Oblíbená moderátorka Laďka Něrgešová válí v kuchyni: Takhle fantastické houskové preclíky peče
Na povrchu křupavé, uvnitř lehce propečené: Panini jsou skvělé nejen na svačiny. Poradíme, čím je naplnit, abyste si pochutnali
Jídelní rozmary slavných: Filmový Harry Potter, herec Daniel Radcliffe ujíždí na sladkém a miluje jednoduše připravené sushi