Listové těsto s tvarohem a jahodami
Recept ještě nebyl hodnocenŠátečky z listového těsta, plněné sladkým tvarohem vonícím po vanilce a jahodami, jsou skvělou sladkou snídaní, nebo svačinou, která vám doplní potřebnou energii. Jejich…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šátečky z listového těsta, plněné sladkým tvarohem vonícím po vanilce a jahodami, jsou skvělou sladkou snídaní, nebo svačinou, která vám doplní potřebnou energii. Jejich…
Roláda bez mouky je ideální pro všechny, kdo hledají lehký a bezlepkový dezert. Tato jemná a nadýchaná roláda je připravena z kvalitních ingrediencí, je plněná bohatým…
Roláda v nás vyvolá vzpomínky na naše dětství, kdy je hojně, jako sladký dezert, připravovaly naše babičky. Pudinková roláda, plněná ovocem a krémem vonícím po vanilce,…
Za jednoduchým receptem na lahodnou panna cottu nemusíte až do Itálie. Snadno si ji můžete připravit i doma. Základ tvoří smetanová směs s chutí vanilky, na kterou pak…
Rozválené těsto si dáme předpéct na 5 minut do trouby asi na 200 stupnu. Na těsto jsme si pak rozetřeli tvaroh rozmíchaný s mouč. cukrem (dle chuti jak má kdo rád sladké…
Nejdříve si vymažeme a vysypeme dortovou formu. Dáme předehřát troubu tak na 170°C. Pak ve šlehači dáme vyšlehat bílky, do nich přidáme třetinu cukru, pak postupně…
Vejce vyšlehám s cukrem, přidám mouku s práškem do pečiva, a zamíchám šlehačku, vyleju na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto natřeme náplň, poklademe ovocem a…
Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do naší kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb s máslem nebo jím ochutíme palačinky…
Do hrnce nalijeme mléko, necháme ho trochu povařit. Když je mléko horké, tak dáme špetku soli, cukr a po lžících přidáváme krupičku. Metličkou šleháme, aby nevznikly…
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Jáhly si důkladně propereme pod horkou vodou a dáme je vařit do osoleného mléka. Přidáme cukr nebo med a vaříme do kašovité hustoty. Podle potřeby můžeme dolít mlékem…
Moučníků s jahodami není nikdy dost. Podmáslová buchta má krásně vláčné těsto, jahody na povrchu jsou příjemně sladké a voňavé. Pomyslnou třešničkou na dortu je křupavá…
Nepečený korpus z rozdrobených piškotů a másla naplníme vrstvou lahodného krému z mascarpone a šlehačky. Celý dort na závěr polijeme jahodovou želatinou a můžeme…
Dort zpravidla připravujeme k nějaké významné události. Pokud nás taková čeká zrovna na začátku léta, můžeme upéct tento jahodový dort. Kakaový korpus doplníme jemným…
Listové těsto rozválíme na plát a rádýlkem nakrájíme na čtverce - já jich měla 9 z jednoho. Na každý čtvereček dáme lžičku čokokrému a navrh posadíme jahodu. Okraje…
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, cukr, olej, horkou vodou a ušleháme.Do ušlehané pěny lehce vmícháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme…
Žloutky rozmixujeme s cukrem do pěny a postupně k nim přiléváme olej. Pak vmícháme po troškách mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a mléko. Z bílků…
Malakoff je francouzský nepečený dezert pocházející z 19. století. Jedná se o velice jemný dort skládající se ze šlehačkového krému, cukrářských piškotů a čerstvých…
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zdraví a chuti s ovesným koláčem, plným ovoce. Ideální jako zdravá snídaně, lehká svačina nebo sladká tečka po jídle. Koláč potěší vaše…
Nechce se vám zdlouhavě plnit knedlíky ovocem a přitom stoupá chuť na sladkou dobrotu? Zkuste připravit neplněné knedlíčky z tvarohového těsta a k nim přeliv z jahod se…
Piškot se šlehačkovým krémem a jahodami je klasický dezert, který okouzlí svou jednoduchostí a chutí. Jemný piškotový základ doplněný nadýchaným šlehačkovým krémem a…
Mléko promícháme s máslem, vejcem. Přidáme vše sypké a promícháme. Dáme do formiček nebo plechu na muffiny, tak do půlky, přidáme kostičku čokolády s jahodou a na to…
Palačinky jsou osvědčená klasika a můžeme je připravit na mnoho způsobů. Skvělé jsou například s čerstvými jahodami a zakysanou smetanou. Do těsta přidáme trochu rumu,…
Nepečené moučníky se těší veliké oblibě díky své snadné přípravě. Osvěžující piškotový dort s banány oceníte hlavně v horkých letních dnech. Krém ze smetany ozdobíme…
Pečeme s Ivou: Jak na nadýchané domácí bagety, které jsou výborné i druhý den? Stačí použít malý fígl s kynutím
Průvodce halloweenskými dýněmi: Kdy je můžeme jíst, jakou si na vydlabání koupit i proč je svíčka rizikem
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky