Dvoupatrový ovocný dort
Recept ještě nebyl hodnocen- Z výše uvedených surovin na korpus umícháme hladké, lité těsto .Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 180 stupních cca 40…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
- Z výše uvedených surovin na korpus umícháme hladké, lité těsto .Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme při 180 stupních cca 40…
Korpus: 1.Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme . Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem. 2.Upečeme …
3 vejce, 3/4 hrnku cukru ušlehat, přidat 1 hrnek mléka a 1/2 hrnku oleje a šlehat dál až se to spojí. Přidat 2 hrnky polohrubé mouky smíchané s práškem do pečiva. Nalít…
Vejce uslehejte do peny, pridejte ho k tvarohu, primichejte mouku, sul a vse dukladne promichejte. Z testa vytvarujte male placicky, ty na malem mnozstvi masla opecte a…
piškot : v robotě šleháme bílky do pěny, přidáme cukr a znovu přešleháme. Po jednom zašleháváme žloutky, nakonec vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený…
Korpus: Žloutky vyšleháme s polovinou cukru a druhou polovinu zašleháme do bílků. Přidáme vanilkový cukr, olej, vodu (v této fázi už beru vařečku s míchám ručně), mouku…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a riccotu a ještě promícháme. Nakonec po troškách vmícháváme sníh. Krém…
Když nevíte co upéct pro nečekanou návštěvu, nebo v neděli ke kávě, jsou tyhle jemné řezy ideální. Chutnají výborně jak z čerstvého, tak kompotovaného ovoce.
Tento koláč je ideální volbou pro letní posezení s rodinou a přáteli, protože čerstvé ovoce dodává svěžest a tvarohová náplň zase jemnost a krémovost. Jeho příprava je…
Klasické italské tiramisu je velmi oblíbený dezert, který inspiroval k mnoha variacím. Dlouhé piškoty navlhčené kávou můžeme například zkombinovat se smetanovo…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přilijeme olej a zamícháme. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přidáme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem a…
Klasická bublanina je vděčnou buchtou na každý den. Verze bublaniny z toho receptu je však ozvláštněna pudinkovou přikrývkou, která pod sebou schová těsto a kousky ovoce…
Když je sklizeň jahod v plném proudu a vy již nevíte co z nich připravit, vsaďte na lahodný koláč s tvarohovým krémem, posypaný křupavou drobenkou. V ústech po něm zbyde…
Ovocné knedlíky se připravují z nepřeberného množství různých těst. Tyto jsou z těsta odpalovaného, které je sice trochu pracnější, ale chuťově vynikající. Sami si…
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem, jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Na horké letní dny se hodí odlehčené moučníky plné ovoce. Jedním z nich je i tento se želatinou. Korpus je z nadýchaného piškotu, který doplní oblíbený džem a lahodný…
Křehké těsto, bohatě posypané jahodami a zdobené elegantní mřížkou, slibuje nejen osvěžující chuť, ale i vizuální lahůdku. Každé sousto je plné šťavnatých jahod, které…
1. vejce s cukrem, van. cukrem a citr. kůrou vyšleháme ručním el. šlehačem do pěny. Přimícháme zlehka olej a mouku smíchanou s kypř. práškem a solí. Těsto vylijeme do…
1. vejce s cukrem, van. cukrem a citr. kůrou vyšleháme ručním el. šlehačem do pěny. Přimícháme zlehka olej a mouku smíchanou s kypř. práškem a solí. Těsto vylijeme do…
Do hrnce nalijeme mléko, necháme ho trochu povařit. Když je mléko horké, tak dáme špetku soli, cukr a po lžících přidáváme krupičku. Metličkou šleháme, aby nevznikly…
Vejce, cukr, vanilkový cukr, olej a vodu vyšleháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a prodopeč. Pečeme v předehřáté troubě a upečené necháme vychladnout. Pak pomažeme…
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, za stálého šlehání přilijeme máslo, přidáme tvaroh a nakonec mouku smíchanou s krupičkou a kypřícím práškem. Těsto nalijeme do vymazané…
Jahody rozkrájejte nebo rozmačkejte a dejte do vypařené sklenice. Polejte alkoholem a nechte v uzavřené sklenici asi 14 dní v chladu. Pak přecedit, okapat, ale nemačkat …