Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky
Recept ještě nebyl hodnocenDo vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 489 kJ / 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,90 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 2,70 g |
– nasycené | 1,04 g |
– nenasycené | 0,73 g |
–– mononenasycené | 0,54 g |
–– polynenasycené | 0,19 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 88 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,26 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Do vajíčka na čaj dáme nalámaný bobkový list, nastříhaný rozmarýn a kuličky koření. Do velkého hrnce dáme všechny uvedené suroviny na vývar, jen játra odložíme na…
Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli…
Játra opláchneme, osušíme a všechny kousky podélně rozřízneme.Poté je osolíme, okořeníme zázvorem a česnekem a obalíme v mouce. Pozvolna smažíme v rozehřátém tuku 4…
Sádlo rozpustíme. Očištěná játra nakrájíme na menší kousky a do vložíme do horkého sádla. Ihned promícháme, aby se nepřichytila. Stáhneme plamen a necháme pomalu vařit…
Játra namočíte minimálně na půl hodiny do studeného mléka. Na pánvi rozehřejete sádlo, trochu opečete cibuli nakrájenou na měsíčky a neloupané stroužky česneku. Játra,…
Zvěřinovou kýtu odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a okořeníme kořením na divočinu, pepřem a solí. Poté je naplníme špenátovými listy a…
Slaninu nakrájíme na nudličky a orestujeme dozlatova.Poté přidáme na větší kousky nakrájená husí játra a restujeme společně a nakrájenou cibulí a kmínem, až játra…
Olej necháme ohřát a přidáme máslo. Játra z obou stran opečeme a vyjmeme. Dáme orestovat cibulku, lehce zalijeme vodou, přidáme kečup, protlak, povidla, špetičku skořice…
Játra opláchneme,očistíme od případných žlučovodů a blanek a můžeme je rozříznout na polovinu. Slaninu,mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky-asi 0,5cm,cibuli na…
Játra obalíme ve směsi koření,necháme odležet něco přes půl hod.,obalíme v mouce a smažíme.Podáváme s brambory
Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem. Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla…
V tomto receptu zkombinujeme dvě méně často využívané suroviny - husí játra a fenykl. Játra podáváme orestovaná s výpekem dochuceným hořčicí a jako přílohu použijeme…
Játra omyjeme a odblaníme, v hmoždíři si nadrtíme kuličky koření, přidáme sušené bylinky a promícháme. Do pánve si dáme rozehřát sádlo a přidáme bobkové listy a nadrcené…
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli a orestujeme. Játra osolíme a opepříme a orestujeme na slanině s cibulí. Podle potřeby trochu podlijeme vodou…
Z vytemperované svíčkové uřízneme čtyři špalíky, ovážeme špagátem, opepříme a na másle zprudka opečeme jak jsme zvyklí; osolíme a uložíme v teple (zabalené v alobalu). …
Jak doma vyrobit škvarky, aby byly voňavé a dokonale křupavé? Pomáhá fígl s mlékem, ale důležité je i správné krájení
Slavné omáčky: Jemná rajčatová doladí chuť těstovin i masa. Takhle se správně dělá
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami