Staročeská jehla
Recept ještě nebyl hodnocenVepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku. Špíz…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku. Špíz…
Játra nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem, obalíme v mouce a zprudka orestujeme na oleji. Přendáme na talíř a ve stejném oleji osmažíme na plátky nakrájenou…
Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Fenykl očistíme, lístky dáme stranou a také ho pokrájíme. Společně uvaříme v osolené vodě doměkka.Když jsou brambory s…
Česnek pořádně rozetřeme se solí (nejlépe v hmoždíři). Játra nakrájíme na plátky (zhruba 1cm) obalíme v mouce a usmažíme do červena. Přendáme do mísy. Přidáme česnek,…
Játra očistíme a nameleme na strojku popř.utřeme nožem. Okořeníme solí,pepřem,majoránkou a česnekem. Opečeme chleba na topinky,navrstvíme vrstvu játrové směsi a…
Maso, játra a špek 2 x umeleme spolu s cibulí a česnekem a přidáme koření, vejce a brusinky. Formu na chlebíček vyložíme anglickou slaninou, naplníme paštikou,…
Do mixéru dáme papriku, cibuli, feferonky, česnek, přidáme mletou papriku, zázvor, pepř, kmín, ocet, citronovou šťávu a vše dobře promícháme. Vepřová játra nakrájíme…
Na těstíčko si v misce smícháme solamyl / hladkou mouku /s pálivou paprikou nebo s chilli omáčkou, sojovou omáčkou, přidáme mléko, nasekanou nebo nadrobno pokrájenou…
Maso nakrájíme na menší kousky a mírně naklepeme. Pokapeme citronovou šťávou, olejem, posypeme paprikou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet cca 2-4 hodiny,…
Nejprve zprudka opečeme játra, z každé strany stačí 2 minuty, uvnitř by měla zůstat růžová. Vyjmeme a zabalíme do alobalu. Na pánev dáme orestovat slaninu s cibulí a…
Játra nakrájíme na plátky, posypeme kořením, medvědím česnekem, zakápneme olivovým olejem. Necháme zhruba hodinu marinovat. Játra zprudka opečeme na rozehřáté pávi,…
Na oleji orestujeme cibuli. Játra nakrájíme na širší nudle a dáme je k orestované cibuli. Promícháme, necháme játra zatáhnout. Oloupané žampiony nakrájíme na plátky a…
Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno pokrájíme. Játra očistíme, zbavíme případných blanek a nakrájíme na plátky. Na pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme cibuli s…
Jazyk uvaříme do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme z kůže a odstraníme chrupavky. Očištěná, žilek zbavená a odblaněná játra opláchneme ve vodě a necháme okapat.…
Žampiony vydlabeme, aby nám vznikla "mistička".Do kastrůlku dáme pár kapek oleje, přidáme na malé kostičky nakrájené nožičky žampionů a na mini kostičky nakrájenou šunku…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nudličky jater a ještě osmahneme. Přisypneme koření, přidáme lžíci protlaku (podle chuti) a nakrájenou zeleninu. Dusíme…
Úmyslně nepíši množství, protože každý má jiný hlad. Jednotlivé suroviny nakrájíme na plátky, ledvinky pečlivě očistíme, můžeme je očištěné přes noc dát do mléka,…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hluboké pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme kousky jater, zprudka je…
Rozehřejeme sádlo a vyškvaříme si slaninu nakrájenou na kostičky. Nakrájenou cibuli osmahneme na základě slaniny a sádla. Omyté nakrájené maso opečeme ze všech stran na…
Rozpálíme větší pánev a na ni osmahneme slaninu dokřupava. Hotovou slaninu vyndáme, osušíme papírovým ubrouskem a ponecháme v teple. Na zbylém tuku osmažíme játra, která…
Nejprve uvaříme, nejlépe v papiňáku, bůček společně s cibulí, novým kořením, solí a bobkovým listem do měkka, až se maso rozpadá. Cibulku nakrájíme na jemno a dáme…
Mleté maso smícháme s kořením a utřeným česnekem - není na závadu i jemně posekaná cibulka a pomalu osmahneme na trošce oleje (nepřehánět, maso si pustí šťávu). Přidáme…
Játra nakrájíme na menší kousky, cibuli a papriku na proužky. Mrkev a cuketu nastrouháme na hrubé nudličky. Na oleji pomalu orestujeme játra, cibuli a papriku. Potom…
Játra si přes noc namočíme do mléka s pár větvičkami bylinek. Druhý den si je vyndáme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi si rozškvaříme špek, který…
Retro okénko: Cigaretové žvýkačky se prodávaly na poutích i v Tuzexu a od cigaret byste je nerozeznali
Jídelníček Alžběty Pomořanské, manželky Karla IV.: Dávala si vepřovou pečínku a nesměla jíst mrkev, jež byla blíž k peklu
Slano-sladké mámení: Jak na slaný karamel, aby se nespálil a nebyl plný hrudek?