Řízky z uzeného hovězího jazyka
Recept ještě nebyl hodnocenPostup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 784 kJ / 187 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 13,70 g |
– nasycené | 4,60 g |
– nenasycené | 8,30 g |
–– mononenasycené | 6,50 g |
–– polynenasycené | 1,80 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 119 mg |
Sodík | 870 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi…
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený a slabým varem vaříme…
Do 2 litrů silného vývaru z uzeného jazyku, nakrájíme na drobné kostky 2 menší brambory, jeden malý kořen petržele a necháme provařit tak, aby se brambory uvařili do…
Jazyk dobře omyjeme a spolu s kořenovou zeleninou, kořením a solí vaříme v pomalém hrnci na High 8-9 hodin, nebo táhneme na mírném plameni na sporáku. Vývar musí jen…
Uzený jazyk uvaříme doměkka a oloupeme. Nakrájíme na silnější plátky.Z palic česneku odřízneme vršky tak, aby byly vidět všechny stroužky. Každou palici položíme na kus…
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou:Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku.…
Jazyk opláchneme, podle velikosti hrnce rozkrojíme a dáme do hrnce. Přidáme všechny ostatní suroviny, zalijeme vodou, aby byl jazyk ponořený, a slabým varem vaříme…
I. UZENÝ JAZYK V KUŘETI Do málo osolené VROUCÍ vody (nevaříme polévku) se zeleninou dáme vařit jazyk. Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až změkne (sklouzne z…
Na oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a celer, podlijeme uzeným vývarem a pod pokličkou, slabým varem dusíme…
Cibuli nakrájíme na nudličky a podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí s jalovcem, promícháme a zalijeme vínem a vodou. Přidáme slaninu, vepřová žebírka, nebo ramínko,…
Hovězí jazyk uvaříme do měkka v mírně osolené vodě (nebo doměkka uvaříme vepřové jazyky v osolené vodě s přebytkem divokého koření). Po bleskovém ochlazení pod studenou…
Kimchi: Do vitaminy nabité korejské varianty kysaného zelí patří mrkev i ředkev a pikantní chuť dodá speciální pasta
Jedlé kaštany patřily k adventu už za Josefa II.: Nejstarší kaštance v Česku je 250 let
Finále MasterChef Česko 2022: Kdo z této trojice získá milion korun a také titul nejlepšího amatérského kuchaře?