Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jíška máslová - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Energie2 481 kJ / 593 kcal
Bílkoviny7,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,00 g
Tuky40,00 g
– nasycené25,00 g
– nenasycené15,00 g
–– mononenasycené2,00 g
–– polynenasycené13,00 g
––– omega 30,00 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…

mekkejla

90 min

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vroucí vody dáme na kostičky nakrájené brambory, podravku a kmín. Brambory uvaříme do měkka a přidáme tavený sýr, který necháme v polévce úplně rozvařit. Občas…

Staročeská couračka Videorecept

Staročeská couračka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…

hosta

60 min

Hovězí v pepřové omáčce

Hovězí v pepřové omáčce

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso potřeme lehce olejem a bohatě po celém obvodu osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Necháme chvilku odpočinout maso při pokojové teplotě. Ze všech stran…

Colombo65

360 min

Pečená husí ramínka

Pečená husí ramínka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jednotlivé porce husích ramínek osolíme, opepříme a okmínujeme. Do pomalého hrnce (dále PH) naskládáme ramínka a podlijeme vývarem. PH přikryjeme poklicí a pomalíme na…

Colombo65

360 min

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kuřecí stehna nebo porce kuřete dobře očistíme a prsty si z vrchní části utvoříme prostor pod kůží. Porce kuřete osolíme, a do podkožní kapsy, vsuneme plátek másla. Na…

Colombo65

90 min

Polévka z kotrče kadeřavého

Polévka z kotrče kadeřavého

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Na vepřovém sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli a utřené stroužky česneku.Přidáme paprikovou pastu, velmi rychle krátce orestujeme a podlijeme vývarem.Vložíme na…

Colombo65

40 min

Vepřové karé na kmínu

Vepřové karé na kmínu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…

Colombo65

70 min

Kuřecí na másle s karotkou

Kuřecí na másle s karotkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso z kuřecích prsou nakrájíme tak, že z jednoho prsa uděláme šikmým řezem tři menší kousky. Každý kousek osolíme, opepříme a lehce poprášíme mletou červenou paprikou.…

Colombo65

45 min

Bramborová kuřecí polévka

Bramborová kuřecí polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso, celou očištěnou mrkev a oloupané brambory vcelku vložíme do hrnce, osolíme a pozvolna vaříme do změknutí masa.Maso i zeleninu vyjmeme, nakrájíme a vložíme zpět.…

1974andrea

70 min

Omáčka z bezových květů

Omáčka z bezových květů

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Květy namočíme do studené osolené vody asi na hodinu, aby vyplaval hmyz a jiná havěť. Uvaříme si máslovou jíšku (rozpustíme máslo, přidáváme mouku a osmahneme do zlatova…

Vydatná fazolková polévka

Vydatná fazolková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Na jemno nakrájenou cibuli zesklovatíme na másle nebo oleji, přidáme pokrájené uzené maso nebo slaninu, orestujeme a zalijeme vývarem.Nejdříve přidáme do polévky…

1974andrea

45 min

Plněné zelné závitky na leču

Plněné zelné závitky na leču

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Do velkého…

Colombo65

90 min

Balkánská houbová polévka

Balkánská houbová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…

Staročeská křenová polévka

Staročeská křenová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…

1974andrea

40 min

1 2 3