Žampionová omáčka s kuřecím masem
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Naklepané, osolené a opepřené kuřecí maso přidáme k cibuli a žampionům a necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji osmahneme na drobno pokrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájené žampiony. Naklepané, osolené a opepřené kuřecí maso přidáme k cibuli a žampionům a necháme…
Očištěnou rybu nakrájíme na porce, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi (je-li suchá dáme kapku oleje), přidáme…
Maso pokrájíme na plátky nebo kostky, osolíme a opepříme. Špekáčky pokrájíme podélně na 4-6 výsečí, špek na menší kostičky, slaninu na širší nudličky, cibuli na klínky…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné na větší kousky nakrájené nohy z hřibovitých hub. Restujeme dozlatova cca 10 min. Přidáme na plátky…
Maso na guláš dle vlastní chuti (vepřové, hovězí) pokrájíme na kostky nebo nudličky, které osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.Na sádle s drobně pokrájenou slaninou…
Den předem si namočíme cizrnu, pak vodu slijeme a v nové vodě vaříme do měkka. Maso si nakrájíme na kostky. Na tuku orestujeme cibuli nakrájenou na půlkolečka, pak…
Maso omyji, osolim, opepřím a posypu paprikou z obou stran. Jednu stranu masa potřu hořčicí. Do hrnce vložím maso a rychle ho zatáhnu na oleji z obou stran, pak ho…
Na dno kastrolu dáme olej, na kostičky nakrájenou slaninu a když zesklovatí, přidáme nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nakrájený česnek. Osmahneme a přidáme na…
Nakrájíme si na jemno cibuli a osmahneme do zlatova na oleji. Přidáme játra a ledvinky očištěné a nakrájené na malé kousky a necháme osmahnout a poté zalijeme vřící…
Srdce nakrájíme na plátky, které rozklepeme paličkou, opepříme a osolíme. Dále si nakrájíme cibuli nahrubo, paprika celer na proužky, rajčata na kousky, česnek na plátky…
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, klobásu, přidáme zelí, lehce osmahneme, vlijeme vývar nebo vodu. Do vajíčka na čaj dáme bobkové listy, pepř a nové koření, vložíme do…
Na oleji zpěníme cibulku. Pak přidáme namačkaný česnek a promícháme, dokud česnek neuvolní svou vůni. Pak přidáme okořeněné maso, orestujeme a zalijeme vývarem. Dusíme.…
V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka…
Buřtguláš, bramborový guláš, oblíbená rychlovka v mnoha rodinách. Od úplně jednoduchých receptů až po ty vymazlené, za které by se nemusela stydět luxusní restaurace. A…
Na rozpáleném sádle restujeme nakrájená játra spolu se slaninou.Když je slanina sklovitá, přidáme chilli omáčku. Přilijeme vodu, chvíli vaříme a zahustíme jíškou. Ještě…
Kroupy propláchneme vodou a dáme vařit do vývaru nebo lehce osolené vody.Celer nakrájíme na menší kousky a mrkev nastrouháme nahrubo. K téměř měkkým kroupám přidáme…
Těstovinovou rýži uvaříme podle návodu a scedíme.Do kastrůlku vložíme zmražený špenát, kukuřičná zrna, utřený česnek, osolíme, podlijeme trochou vývaru nebo vody a…
Guláš je v naší kuchyni oblíbeným pokrmem. Lze jej připravit na mnoho způsobů. V tomto receptu najdete inspiraci na guláš z kližky, který je dochucen dvěma druhy hořčice…
Plátky vepřové krkovice naložené v zajímavé marinádě s "divokým kořením" a podušené doměkka udělají radost na talíři. Přidejte vhodnou přílohu, trochu zeleninového…
Toto jídlo hraje na talíři všemi barvami a láká k ochutnání. Dušené kousky křehkého vepřového masa podávané s nakrájenou zeleninou provoněnou špekem si oblíbí i ti, kdo…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Cibuli a česnek orestujeme na oleji, pak přidáme pokrájenou zeleninu s houbami a pohanku, kterou taky chvilku…
Jedním z nejšťavnatějších kousků vepřového masa je bezesporu krkovice. Dušená krkovice, doplněná o česnekové výhonky a kedlubnu, je ideálním nedělním obědem. Podáváme s…
Základem pro dobrou chuť masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Bůček v pikantní marinádě, dušený společně s kedlubnou, vyžaduje sice zdlouhavější přípravu, ale…
K nedělnímu obědu nejčastěji připravujeme opravdu vydatné pokrmy, které vyžadují pečlivou přípravu. Dušené vepřové maso na česneku, v kombinaci s příjemně nasládlým…