Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrnice - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 264 kJ /
302 kcal
Bílkoviny12,00 g
– z toho živočišné bílkoviny11,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,00 g
Tuky25,00 g
– nasycené10,00 g
– nenasycené14,40 g
–– mononenasycené12,00 g
–– polynenasycené2,40 g
––– omega 30,01 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 115 mg
Sodík 820 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy6,00 g
– cukry1,70 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Zabíjačkové brambory

Zabíjačkové brambory

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste plátky brambor, jitrnicovinu nebo prejt a kysané zelí navrstvit do pekáče. Pak…

mika59

100 min

Chuťovky k pivečku

Chuťovky k pivečku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

K dobře vychlazenému pivu můžete zkusit chuťovky s tradičními produkty české zabíjačky. Natenko nakrájené jelito a jitrnici na osmahlém chlebu dozdobte konzervovanými…

Handour

30 min

Vaječina s jitrnicí

Vaječina s jitrnicí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Cibuli si nadrobno nakrájíme a na lžičce sádla restujeme, až zesklovatí. Jitrnici vytlačíme ze střívka a přidáme k osmažené cibuli a taky mírně opečeme. Přidáme…

Jitrnicová polévka

Jitrnicová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Obsah jitrnic vytlačíme a zalijeme vodou. Přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu a masox a vaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dosolíme. Podáváme s kostičkami…

Mramorovaná pánská "buchta"

Mramorovaná pánská "buchta"

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Vymačkáme zvlášť jitrnice a jelita, rozmačkáme vidličkou, pokud jsou hodně masové, zahustíme trochu strouhankou.Pekáček vymažeme sádlem, kysané zelí trochu vymačkáme a…

Zabíjačkové topinky

Zabíjačkové topinky

Recept ještě nebyl hodnocen 3,7

Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle orestujeme dozlatova. Přidáme lehce vymačkané a překrájené zelí.Malinko podlijeme šťávou ze zelí a dusíme do měkka a vydušení…

Jitrnicový rozpek

Jitrnicový rozpek

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vlez do toho kšeftu, co se mu říká Řeznictví a kup dvě větší dobré a vyzkoušené jitrnice. Když je psáno domácí, neznamená dobré, tak opravdu jen vyzkoušené nebo…

jan.alois

15 min

Jitrnicové karbenátky

Jitrnicové karbenátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme do mléka.Jitrnici oloupeme a dáme do misky, přidáme vajíčko, natřený česnek, vymačkaný rohlík, sůl, majoránku a pořádně…

Holandské jitrnice

Holandské jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jitrnice vymačkáme do mísy, přidáme vejce a nastrouhaný sýr a důkladně promícháme.Ve vymazaném pekáčku pečeme dozlatova. Jako přílohu jsem dala kočičák /lepenice/, kdo…

Sedlácká bašta

Sedlácká bašta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Bramborové těsto připravíme dle návodu a zamícháme do něj posekanou petrželku. Lžičkou ukrajujeme noky a vaříme v osolené vodě.Na pánvi osmahneme jitrnice a jelítka a na…

k.radulka

60 min

Kopretinové jitrnice

Kopretinové jitrnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na oleji.Poprášíme kari kořením a přidáme na kostičky pokrájené jablko.Zamícháme a do kastrolu vytlačíme obsah jitrnic.Zalijeme…

HankaPu

14 min

Holandská jitrnička /prejt

Holandská jitrnička /prejt

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Obsah jitrnice vymačkáme do misky, přidáme strouhanku, vejce, nastrouhaný sýr a promícháme. Případně ještě dochutíme dle vlastní chuti solí, pepřem, česnekem, bylinkami.…

Vylepšený vepřový vývar

Vylepšený vepřový vývar

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Kroupy namočíme den předem a poté uvaříme ve slané vodě doměkka. Do hrnce vložíme nakrojené vepřové koleno, osolíme, přidáme masox, vaříme, v polovině doby varu přidáme…

ella1

150 min

Žemlovka z jitrnic se zelím

Žemlovka z jitrnic se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Plátky veky pokropíme vodou. Na oleji orestujeme nakrájenou jednu cibuli ke které přidáme nakrájené zelí, drcený kmín, posolíme a osmažíme do poloměkka. Nakrájíme si…