Sójový salát s těstovinami a vejci
Recept ještě nebyl hodnocenMrkvu nastúhame, vajíčka nakrájame na plátky.Zmiešame sóju, cestoviny, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu a pažitku.Jogurt zmiešame s olejom a soľou a pridáme k…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkvu nastúhame, vajíčka nakrájame na plátky.Zmiešame sóju, cestoviny, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu a pažitku.Jogurt zmiešame s olejom a soľou a pridáme k…
Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty.Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici…
Drahé krabí maso v tomto receptu nahradíme surimi tyčinkami. Výsledný salát je lehký a velmi chutný. Použitím rýže a sterilované kukuřice se zvýší jeho nutriční hodnota…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Okurkový salát s jogurtovou zálivkou, která je dochucená mátou, má příjemně osvěžující chuť a perfektně se hodí ke grilovanému a pečenému masu. Výborný přílohový salát…
Srdce z lásky? Udělat s ním radost můžete nejen na Valentýna. Stačí si vzpomenout na oblíbený dort toho, koho chcete sladkostí potěšit, a pustit se do pečení. Korpus si…
Tyto cupcakes, či dort ze stejného těsta, činí výjimečnými použití kandovaného zázvoru. Ten a ještě použité koření nabízí k výslednému dezertu orientální nádech. Ať již…
Pokud vás přepadne chuť na domácí langoše, nemusíte čekat až vám vykyne těsto. Z jednoduchého jogurtového těsta si připravíte podobné smažené placičky, které dozdobíte…
Přípravy na Velikonoce vrcholí a nezbývá čas na pečení? Tento rychlý, kyprý mazanec je hotový za hodinu a půl a připravíme ho téměř bez práce. Všechny suroviny stačí…
K Velikonocům kromě jiného patří také upečený sladký beránek. V tomto receptu najdete inspiraci na šťavnaté těsto plné mrkve a jogurtu. Zároveň je základem celozrnná…
Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a…
Oslavte Velikonoce s tímto beránkem, který je tradičním symbolem tohoto svátku. Každý kousek vás naladí na domácí pohodu a přinese nejen chuťový zážitek.
Jogurtová bublanina s borůvkami je osvěžující a lahodná pochoutka, která je navíc bez mouky. S jemnou texturou a bohatou chutí borůvek je tato bublanina ideální volbou…
Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může jít tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou…
Domácí sušenky připravíme velmi snadno a rychle. Všechny suroviny jen smícháme, vytvarujeme sušenky a upečeme. Sušenky krásně voní po skořici a díky ořechům a medu…
Koláče s tvarohem a rebarborou jsou osvědčená klasika. V tomto receptu je navíc minimum cukru, bílou mouku nahradíme špaldovou, a na doslazení náplně použijeme banán,…
Zapečené těstoviny můžeme připravit na mnoho různých způsobů tak, abychom potěšili zejména naše chutě a hladový žaludek. Tento recept spojuje široké nudle se směsí…
Jadranské řezy se zdají být složité na přípravu, ale opak je pravdou. Listové těsto kombinujeme s ořechovým piškotem a máslovým krémem. Povrch moučníku po sestavení…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchnene studenou vodou, necháme okapat a vychladnout.Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme květák, který…
Snídaně, nebo svačina, plná energie, která opravdu zasytí. Přesně taková je pečená granola z ovesných vloček, semínek a ořechů. Nejlépe si ji vychutnáte v kombinaci s…
Rebarbora má svou sezonu na přelomu jara a léta. Její specifická chuť se skvěle vyjímá právě na jednoduchých moučnících, jako je tento řez s drobenkou. Kousky rebarbory…
Pokud chcete do svého jídelníčku zařadit více vlákniny a nevíte jak na to, pak můžete vyměnit masové karbanátky za luštěninové, z cizrny, hrachu a čočky. Karbanátky…
Grahamové bagety jsou hned na první pohled jiné. Byť je grahamová pouze část použité mouky, jsou bagety poměrně dost tmavé, mají lehce tečkovanou střídu. Celozrnnou…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, za stálého šlehání přilijeme olej, přidáme jogurt a nakonec vmícháme mouku smíchanou s čokoládovým pudinkem, kakaem a práškem do pečiva…
Garum: Speciální omáčka z fermentovaných ryb s výrazným aromatem je právě „in“, jídla obohatí o tajemnou pátou chuť umami
Vepřový guláš: Aby byl krásně šťavnatý, je nejdůležitější správný poměr masa a cibule, hospodský říz mu dodá paprika
Pečeme s Ivou: Znáte grilované placky z kynutého těsta? Nevšední přílohu můžete připravit hostům u stolu přímo před očima