Semifreda jen tak
Recept ještě nebyl hodnocenDortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dortíčky, které uchvátí svým vzhledem i chutí. Piškotový základ je pomocí formičky tvarován do požadovaného tvaru. Na něj pak vrstvíme smetanovo-šlehačkovou náplň s…
Jednoduchý bramborový salát je skvělý sám o sobě, ale také jako příloha k masům nebo rybě. Na tento potřebujete pouze brambory, vajíčka a pak marinádu, která dodá celému…
Bonbony z vlastních zdrojů, to je sen každého mlsala! Přitom přípravě věnujete jen zhruba hodinu. Pak už můžete vyzkoušet, jestli jste trefili tu správnou ovocně…
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta…
Pokud máte v plánu grilovat, přijde vhod tato rychlá studená omáčka, která skvěle doplňuje grilované maso. Chutná je ale i s pečenými bramborami. Omáčka je jednoduchá a…
Křupavé a lehce štiplavé ředkvičky jsou prvními posly úrody na naší zahrádce. Zpracujte je do snadného a chutného salátu spolu s červenou řepou. Dochutit jej můžete…
Zeleninové směsi mohou být doplňkem k masu nebo také samotným hlavním chodem podávaným třeba s bramborami. V tomto případě připravíme mrkev a květák na kari, které…
Nanuky patří v létě mezi vítané osvěžující mlsání. Můžeme je připravit i doma a vybrat tak ovoce, které do nanuku přidáme. Na závěr nanuky namáčíme v čokoládě, s tím nám…
Nepečené ovocné dorty s piškotovým základem, jsou velmi oblíbené. Pustit se do nich můžete s jistotou dobrého výsledku, při minimálním úsilí. Výborné jsou v letní sezoně…
Úrodu šťavnatých hrušek využijeme při přípravě voňavého perníkového moučníku. Hrušky těsto dobře zvláční, zázvor a perníkové koření ho provoní. Navíc se v těstě skrývá…
Příprava sous - vide přidá pokrmu to „něco” navíc, co běžným pečením nedosáhnete. Maso není nikdy přesušené, chutě se propojí a koncentrují. Křepelka připravená tímto…
Zdravý moučník, upečený z pšeničné celozrnné a pohankové mouky má tmavší barvu a lehce chutná po oříšcích. Na těsto nalijeme tvarohovou náplň a tu pak posypeme směsí…
Nepečený citronový dort je sice náročný na přípravu, ale chuťově vynikající. Osvěžující vrstvy dortu jsou doslova nabité citronovou chutí a dezert se stane ozdobou vaší…
Cuketu nastrúhame natenko.Pridáme olivy a nakrájané paradajky.Jogurt premiešame s mliekom, horčicou, čiernym korením, soľou a tabascom a prelejeme šalát.Posypeme sekanou…
Banány dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Dále přidáme jogurt a tekutý med. Znovu rozmixujeme, aby se nám suroviny spojily. Na závěr už jen lžicí vmícháme chia…
Bramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory,…
Karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky, mrkvu pokrájame na kolieska. Každý druh zeleniny uvaríme osobitne v pare, potom ich aj osobitne rozmixujeme, Do každej…
Zemiaky narežeme na kolieska alebo ako sme zvyknutí. Zmiešame cottage, jogurt, soľ, korenie a kôpor a primiešame k zemiakom. Nakoniec zľahka vmiešame na kolieska…
Změklé máslo utřeme do pěny, nastrouháme do něj nivu, našleháme. Pak přidáme jogurt, nasekanou cibulku, nastrouhaná vajíčka, osolíme, opepříme, důkladně promícháme.
Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody (dle chuti citron) a necháme zmrazit.Zamícháme.A dáme zmrazit.
V misce rozšleháme vejce, přidáme lžičku soli, jogurt a olej. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše dobře promícháme a nalijeme do vymazané zapékací…
Všechny ingredience na těsto smícháme (máslo nakrájíme na malé kousky) a vypracujeme lepivější těsto. Zabalíme ho do potravinové folie nebo do sáčku a dáme do lednice.Z…
Mango rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, cukr, kardamom a znovu prošleháme. Podle potřeby naředíme mlékem. Podáváme vychlazené, nejlépe ve vysoké sklenici s brčkem.
Brambory důkladně omyjeme a rozpůlíme. Plech na pečení posypeme solí a bylinkami. Půlky brambor klademe řeznou plochou na plech a v předehřáté troubě a pečeme asi 45…