Rychlý koláč s jostou
Recept ještě nebyl hodnocenMouku, cukr, kypřící prášek dáme do mísy a přilijeme mléko s olejem a vajíčka. Smícháme a nalijeme na vyšší vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 197 kJ / 47 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,08 g |
–– mononenasycené | 0,01 g |
–– polynenasycené | 0,07 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 7 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 7,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mouku, cukr, kypřící prášek dáme do mísy a přilijeme mléko s olejem a vajíčka. Smícháme a nalijeme na vyšší vymazaný a moukou vysypaný plech. Poklademe ovocem a…
Nejdříve nakrájíme ovoce na drobné kousky (cca 1x1cm) a vyšleháme na piškot z bílků a špetky soli tuhý sníh. Troubu předehřejeme na 200 °C.Žloutky vyšleháme s cukrem do…
Celé červené ríbezle i so stopkami varíme 25 minút.Potom ich prepasírujeme.Odmeriame šťavu, na 1 l šťavy pridáme 1 kg kryštalového cukru a varíme na slabom plameni 20…
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme…
Nejprve rozehřejeme kokosový olej a necháme ho vychladnout, aby zůstal stále tekutý. V misce si vidličkou rozmačkáme banány. Do jiné mísy prosejeme mouku se sodou,…
Pečlivě očištěnou jostu rozvařujeme asi 15 min.Potom přidáme Gelfix podle návodu,hodně rozmixujeme(tyčovým mixérem)a přidáme cukr,vaříme ještě 5 min,horké lijeme do…
Jostu a angrešt si očistíme, opereme a necháme okapat. Tvaroh, jogurt a med zašleháme, podle chuti můžete med přidat, ubrat, nebo nahradit cukrem. Na dno sklenice…
Z ingrediencí na korpus vypracujte rukama těsto, až se pěkně spojí, zabalte ho do folie a nechte alespoň hodinu odležet v chladu. Jostu operte, odstraňte stopky i …
Omyté kuličky josty obrané od stopek, pomeleme nebo rozmixujeme a v hrnci smícháme s vodou a kartáčkem omytým citronem pokrájeným na plátky a kyselinou citronovou. Hrnec…
Z ingrediencí na korpus vypracujte rukama těsto, až se pěkně spojí, zabalte ho do folie a nechte alespoň hodinu odležet v chladu. Jostu operte, odstraňte stopky i …
Nejdřív si uvaříme pudink z mléka a cukru, vylijeme ho do vypláchlých pohárů studenou vodou, necháme ho vychladnout. Pak si ušleháme smetanu se Smetafixem a cukrem(já jí…
Švestky v octě podle Marie Janků-Sandtnerové. Ochutnejte prvorepublikovou delikatesu!
Grilování levou zadní: Nažhavte uhlíky a chyťte sezónu šťavnatých steaků za pačesy!
Čaj z jablečných slupek skvěle zahřeje a voní skořicí a hřebíčkem. Při přípravě je důležité zvolit správnou teplotu vody