Polévka z kadeřávku a mrkve
Recept ještě nebyl hodnocenNalaďte se na jarní náladu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku a zjemněnou smetanou. Lahodnou polévku si vychutnáte s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 296 kJ / 71 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,40 g |
Tuky | 0,80 g |
– nasycené | 0,16 g |
– nenasycené | 0,56 g |
–– mononenasycené | 0,16 g |
–– polynenasycené | 0,40 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nalaďte se na jarní náladu touto svěží zelenou polévkou připravenou z mrkve, kadeřávku a medvědího česneku a zjemněnou smetanou. Lahodnou polévku si vychutnáte s…
Z listů kadeřávku vykrájíme tvrdé středy, pokrájíme na nudličky, dáme do vařící vody spařit a scedíme. Scezený a vymačkaný kadeřávek spojíme s masem, přidáme nakrájený…
Listy kučeravého kelu obvaríme 5 min vo vode a scedíme. Spolu s cibuľou a cesnakou zomelieme na mäsovom mlynčeku.Pridáme vločky, vajíčko, soľ a čierne korenie a dobre…
K chladnějším dnům rozhodně patří polévky. Pokud fandíte sytým zeleninovým polévkám, tahle z kadeřávku a fazolí je přesně pro vás. Kadeřávek neboli kadeřavá kapusta má…
Listy kučeravého kelu obvaríme v slanej vode 3-5 minút. Scedíme a necháme odkvapkať. Hlavnú žilku opatrne narežeme, aby sme neprerezali celý list.Listy poukladáme na…
Měla jsem plátek hovězího a plátek kuřecího masa, které jsem namlela do misky, ale můžete použít i mleté koupené. Veku nebo rohlík nakrájíme na kostičky, pokropíme…
Kučeravý kel (kadeřávek) povaríme v troche vody asi 10 min. Potom ho rozmixujeme.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rozmixovaný kučeravý kel, osolíme…
Kadeřávek omyjeme, odtrhneme košťál, rozložíme na plech, pokapeme olejem (měla jsem ochucený s česnekem a chilli) a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dokřupava. Osolíme…
Toto jídlo rozvoní celou kuchyni, zahřeje nás i zasytí. Mísí se v něm sladká chuť dýně s výrazným indickým kořením, pestrá směs zeleniny, čočky a kuřecího masa. Jako…
Z kadeřávku odstraníme tvrdší stonky a nakrájíme / natrháme / ho na menší kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme máslo i olej, přidáme jemně nakrájený česnek, restujeme cca…
Quinou několikrát v cedníku propláchneme horkou vodou, vsypeme do hrnce, zalijeme 2 hrnky vody a vaříme asi 15 minut. Uvařenou quinou necháme vychladnout.Z kadeřávku…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) bez stopiek rozložíme na pekáč na pečiaci papier a dobre pokvapkáme olejom.Syr nastrúhame najemno a posypeme husto listy.Vložíme do…
V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme nakrájenou cibuli, houby, kmín, vše osmahneme, přisypeme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme ji chladným vývarem, prošleháme, osolíme…
Slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme, pak přidáme pokrájený kadeřávek, osmahneme, okořeníme, trošku podlijeme a dusíme doměkka a pak vysmahneme tekutinu. Na pánvi na…
Listy kučeravého kelu (kadeřávku) natrháme a dáme do misy (bez hrubých stoniek).Pridáme na rezance nakrájané papriky a cibuľu, chren, vňať a olej. Dobre premiešame…
Z kadeřávkových listů odstraníme tuhé stonky a kadeřávek nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, když zesklovatí, přidáme připravený kadeřávek…
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přihodíme maso nakrájené na nudličky, orestujeme, osolíme, opepříme a lehce podlijeme vodou. Necháme dusit, občas…
Na plátky nakrájené hříbky uvaříme v osolené vodě.Jemně nakrájenou cibulku spolu s rýží opražíme na sucho v hrnci. Když rýže mírně změní barvu, trochu podlijeme kuřecím …
Den předem si svaříme v cca 1 litru vody bujonovou kostku, horalku, sůl, pepř, sojovku a chilli a vsypeme sáček sojového granulátu. Stáhneme z ohně, promícháme a necháme…
Na oleji orestujeme na malé kúsky nakrájaný kučeravý kel (kadeřávek), kým nezavädne. Osolíme, ochutíme muškátovým kvetom a odstavíme z ohňa.Kel rozotrieme na dobre…
Kučeravý kel (kadeřáek) nakrájaný na rezance na lyžici oleja restujeme asi 3 min. Necháme vychladnúť.Tofu narežeme na kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou a na lyžici oleja…
Křehké a křupavé listy kadeřávku jsou ideální pro přípravu svěží polévky plné vitaminů. Výbornou chuť kadeřávku doplňuje karotka a rajčata. Díky plněným těstovinám vás…
Krásně červené plody jeřabin vyniknou nejen v marmeládách a sirupech, skvělé jsou i s masem tak jako šípky. Šťavnaté pečené koule z mletého masa přelité jeřabinovou…