Králík pikant Piri Piri
Recept ještě nebyl hodnocenNa půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je…
Mrkev oloupeme a nakrájíme na širší kolečka. Vaříme zvolna v osolené vodě. Po 40 minutách přidáme nadrobno nakrájený pórek a kapii, sojovou omáčku, citronovou šťávu a…
Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4…
Vychlazený ledový salát pokrájíme na menší kousky nebo nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nebo nudličky pokrájenou očištěnou kapii, zakysanou smetanu, dle…
Na lžičce oleje připravíme osolená míchaná vejce. Plát masa naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí a 1/3 vajec. Poklademe plátkovou anglickou, 1/4…
Starší zbylou francouzskou bagetu, která už není chutná k přímé konzumaci, pokrájíme na plátky a na těsno vyskládáme do koláčové nebo dortové formy 22 cm, vyložené…
Uzeninu, papriku a brambory nakrájíme na kousky, cibuli a česnek nadrobno. Nejprve opečeme uzeninu dozlatova. Vytáhneme děrovanou naběračkou a do výpeku přidáme sádlo a…
Z masla a mouky si udelame jisku ,zredime mlekem a povarime.Do husteho besamelu vlozime spenat,osolime a podusime.Zemle rozkrojime na pric,vydlabeme stridku a naplnime…
Na dno mísy dáme olej nebo vytřeme máslem. Kuřecí prsa osolíme, posypeme troškou gril. koření, poklademe nakrájenou paprikou, cibulí na kolečka, zakápneme chilli…
Kuře si naporcujeme, omyjeme a necháme oschnout a mezi tím si v pekáči osmažíme nakrájenou cibulku na proužky s česnekem na plátky, do sklovata. Kuře si mírně osolíme…
Nivu a máslo nastrouhat na jemno, cibuli a pažitku jemně nasekat, přidat pálivou papriku (chilli), hořčici, přilijeme pivo a zamícháme. Výsledná hmota musí mít…
Zeleninu pokrájíme nadrobno. Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a prudce opečeme z obou stran ba rozpáleném oleji. Vyjmeme. Do výpeku…
Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.Těstoviny…
Ořechy na hrubo nasekáme, kapie nakrájíme na proužky, maso na kostičky, sýr na nudličky, jablko olupeme a nakrájíme na kostičky. 1 cibuli na jemné plátky. Všechny…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta. Špek nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a kapii na proužky. Špek vyškvaříme a vhodíme maso. Necháme zprudka…
Cibuli překrojíme napůl, sloupneme slupku, nakrájíme půlkolečka a dáme do malé mističky. Smícháme 1 lžíci octa s 1 lžící vody, zalijeme cibuli a necháme stát.Maso a…
Vepřovou plec nebo kýtu nakrájíme na větší kostky a dáme s najemno nakrájeným česnekem restovat na dozlatova osmahlou cibulku.Přidáme nastrouhaný zázvor, zelenou kapii,…
Maso a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a sýr nastrouháme na hrubých slzičkách.V hlubší uzavíratelné misce dobře promícháme všechny suroviny na marinádu. Přidáme maso…
Všetky mangoldové listy sparíme 2 min v horúcej vode. Scedíme. Z 3 listov odrežeme stopky ( tieto listy rozložíme na dosku, budeme do nich baliť náplň ) a spolu s…
Žampiony očistíme a odstraníme z nich nohy, které použijeme do mleté směsi (případně dále do polévky či pod maso).Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje…
Prsa rozřízneme, naklepeme přes fólii, osolíme a opepříme, jemně potřeme plnotučnou hořčicí a do každého plátku zabalíme kapii s mozarellou. Spíchneme párátkem a zprudka…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a pokapeme sójovou omáčkou. Poklademe surimi tyčinkami a kapií nakrájenou na proužky. Poté stočíme do rolády a zpevníme nití. Na…
Maso nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi.Když maso zezlátne, přidáme nejprve cibuli nakrájenou na proužky, promícháme a chvilku společně opékáme…
Francouzská rybí polévka bujabéza voní mořem, bylinkami a šafránem. Ochutnáte?
Jak chutnají nejdivnější jídla světa? Hořko na patře, odér čpavku, to je žralok po islandsku
Na svatého Jana otevírá se létu brána. Přichází magická svatojánská noc, kdy hoří ohně a sbírají se „zázračné“ byliny