Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenKousky kapra naložíme do marinády z česneku, zázvoru, citronové šťávy, oleje a sojové omáčky. Kousky malinko osolíme mořskou solí. Necháme marinovat nejlépe přes noc,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kousky kapra naložíme do marinády z česneku, zázvoru, citronové šťávy, oleje a sojové omáčky. Kousky malinko osolíme mořskou solí. Necháme marinovat nejlépe přes noc,…
Jednoduchý a přitom neodolatelný recept na tradičního kapra, který vyniká svou vůní i chutí. Šťavnaté filety provoněné cibulí a česnekem se skvěle hodí na sváteční stůl…
Rychlý oběd či večeře pro jednoho, to je recept na pečenou podkovou, hotovou do 30 minut. Maso stačí okořenit a opéct na olivovém oleji, tak nejlépe vynikne jeho chuť.…
Jednoduchý recept na kapra obaleného v mouce a koření, pečeného v troubě, vás jistě zaujme pro svoji snadnou přípravu. Použijete-li nápad s obalováním v mikrotenovém…
Nemůžete nebo nechcete o Štědrém večeru připravovat smaženého kapra? Můžete vyzkoušet kapra pečeného v alobalu. Filety pokapané citronovou šťávou jsou pečené s…
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme…
Rybí polévku má většina z nás spojenou s obdobím Vánoc. Polévku Halászlé, původem z Maďarska, ocení všichni milovníci ryb a můžete si ji uvařit kdykoliv v průběhu roku.…
Jak už napovídá název, jedná se o starý recept, který je léty prověřený a stále oblíbený. Filety kapra osmaženého na sádle, přelité omáčkou z cibule, bylinek, medu a…
Tento lahodný pokrm spojuje českou tradici s jednoduchostí moderní kuchyně. Díky aromatické marinádě získá ryba jedinečnou chuť, zatímco brambory krásně nasáklé šťávou,…
Nejdříve svaříme nálev - vodu a ocet + koření přivedeme k varu a asi 3 minuty mírně povaříme. Odstavíme a vhodíme cibuli nakrájenou na půlkroužky, necháme zchladnout…
Porce kapra osolíme, štědře posypeme drceným kmínem, pepřem a paprikou a naskládáme ho do máslem vymazaného pekáčku kůží dolů.Slaninu nakrájíme na kousky, česnek na…
Kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Odležené porce obalíme plátkem slaniny. Slaninu můžeme zajistit nití.Na pánvi rozehřejeme olej…
Očištěné části kapra dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Sebereme pěnu, která se vytvořila na hladině. Přidáme bobkový list, kuličky pepře, nové…
Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce…
Kapr nemusí být jen součástí vánoční večeře. Připravte si jemné filety z kapra potřené svěží směsí oleje, bylinek a citronu, které upečete v plátku listového těsta. K…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou rybí hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se…
Omytého kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet. V pivu rozšleháme vejce, koření, hořčici, bazalku a postupně přidáváme mouku až do polohustého těstíčka…
Snadný a přitom lahodný recept na pečeného kapra, kterého připravíte pouhým vložením všech surovin do pekáčku. Maso vonící houbami a slaninou je šťavnaté a voňavé.…
Podkovy z kapřího masa jsou díky marinádě perfektně ochucené a křehké. Marinády můžete připravit hned dvě, jednu s vůní bylinek a druhou s vůní česneku. Marinované…
Kapr a Vánoce, to prostě patří k sobě. Avšak tuto u nás tradiční rybu si můžeme připravit po celý rok. Filety pečené v ochuceném másle mají jemnou chuť. Doplníme je…
Kapra nebo jinou rybu očistíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Z drobně nasekaných bylinek, rozetřeného česneku, soli, citronové šťávy a kapky oleje připravíme marinádu…
°°Kapří filety pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a zvolna z obou stran opečeme na rozpuštěném másle. Vyjmeme je a uchováme v teple. °°Výpek zalijeme…
Nejdříve připravíme marinádu: smícháme tatarku, hořčici, pivo, škrob, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, po lžičce papriky, kmínu, pepře a soli a nakonec…