Kapří sekaná
Recept ještě nebyl hodnocenZ kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný…
Kapra naporcujeme a na noc naložíme do mléka. Druhý den porce kapra omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Mezitím si smícháme mouku, papriku,…
Porce kapra osolíme. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, přidáme česnek utřený se zázvorem. Pak přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a za stálého…
Kapra nakrájíme na porce,po stranách párkrát nařízneme,osolíme,posypeme mletým kmínem,pokapeme citr.šťávou,vetřeme prolisovaný stroužek česneku a trochu najemno…
Kapříka si rozporcujeme na plátky a zbavíme přebytečných kostí. Nakrájíme na hranolky. Posolime, popeříme, přidáme pár snítek tymiánu a necháme 2 hodiny v lednici…
Kapra povařím 5-7 minut v mírně osolené vodě, nechám vychladnout a důkladně vyberu kosti. Rozmačkám vidličkou, přidám sůl, mušk. oříšek, drcený kmín, petržel, česnek…
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a navrstvíme do vymazané zapékací formy. Na brambory dáme plátky cibule, papriky a nakonec rajčat. Vše…
Rybu naporcujeme na filety. V misce smícháme prolisovaný česnek, olivový olej a tymián. Touto směsí potřeme maso z obou stran a vložíme do zapékací misky. Kapra pečeme…
Kapra rozdelíme na porcie a osolíme. Na oleji pražíme z oboch strán do zmäknutia (podľa hrúbky mäsa cca 7-10 min z každej strany). Vyberieme a vložíme do misy.Do výpeku…
Kapra vykucháme a zbavíme šupin. Rozporcujeme a pečlivě ho omyjeme pod tekoucí vodou,, poté osušíme.Kapra obalíme v hladké mouce a sezamu. Na pánev kápneme trošku…
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme. Necháme cca půl…
Nejdříve namočíme housku ve vodě a pevně vymačkáme. Cibuli jemně nakrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na sádle podusíme. Kapra, kterého jsme stáhli z kůže, nameleme…
Kapra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Půl housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Zelenou nať cibule nakrájíme na jemné kousky. Do misky dáme namletého…
Mléko svaříme s mrkví nakrájenou na kolečka, celerovou natí a cibulovou natí. Porce kapra nakrájíme po 4 mm až ke kůži, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 10…
Porce kapra osolíme, obalíme je v mouce smíchané s červenou paprikou, vložíme na pánev s poněkud vyšším množstvím horkého oleje a na prudším ohni rychle osmažíme.…
Nejlépe ráno kapra naporcujeme a naložíme. Porce skládáme do misky a prokládáme novým kořením, kousky bobkového listu, pokapeme olejem - marinujeme do večeře. Pak…
Rybu ovaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10 až 15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout.Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili…
Kapří filety osolíme, opepříme, zakápneme citr. šťávou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo (vyšší vrstvu) a vložíme kapříka kůží nahoru. Když se nám zespoda opeče do jemně…
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Z půlky nebohého kapra (dej mu pánbůh věčnou slávu) vyřízneme ploutve s trochou masa a uděláme z nich vývar. Po cca 25 minutách maso obereme a to velmi důkladně !!! V…
Porce kapra bez kůže osolíme, opepříme. Dva větší čtverce alobalu potřeme máslem. Papriku a šunku nakrájíme na malé nudličky, cibuli na tenké kroužky.Do středu alobalu…
Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba…
Z porcí kapra odstraníme páteř a žebra. Porce prořízneme co 2 – 3 mm až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí. To se přeruší drobné kostičky a nevadí pak při…
Vaječný koňak neodmyslitelně patří k Vánocům: Vyrobit si ho doma je hračka a stojí to jen pár korun
Jak správně vařit různé druhy rýže: Díky těmto radám se vám už nikdy nerozvaří jasmínová a arborio zůstane krásně krémová
Ozdobte své terasy a lodžie jedlými plody. Poradíme, kde se dobře daří jahodám a co vyžadují rajčata či papriky