Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapusta - suroviny a ingredience

Kapusta

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie163 kJ /
39 kcal
Bílkoviny2,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,00 g
Tuky0,10 g
– nasycené0,03 g
– nenasycené0,06 g
–– mononenasycené0,01 g
–– polynenasycené0,05 g
––– omega 30,00 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,00 g
– cukry2,20 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Kuřecí vývar Videorecept

Kuřecí vývar

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Silný čirý kuřecí vývar s plnou chutí podle tohoto podrobného receptu hravě zvládne každý začátečník. Kuřecí vývar ale nemusíme podávat jen jako polévku. Dá se použít…

DlabemeZdrave

330 min

Kapusta od babičky Videorecept

Kapusta od babičky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Staročeská klasika, kterou zvládne každý - přesně to je dušená kapusta s bramborem, oblíbené jídlo našich babiček a maminek. Ideální je jako příloha k masu, ale nahradí…

nofrona

40 min

Jednoduchá kapustová polévka Videorecept

Jednoduchá kapustová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Tato polévka obsahuje typické české suroviny a neprávem opomíjenou kapustu. Díky uzenému masu má ten správný říz. Špek s cibulí osmažíme, přidáme uvařenou kapustu a pak…

lemarti

60 min

Kapustové karbanátky Videorecept

Kapustové karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Smažené karbanátky z vařené kapusty jsou v podzimní sezóně jedno z nejoblíbenějších klasických jídel. Nejsou příliš složité a zvládnete je i s malými zkušenostmi v…

Jaruna18

70 min

Slepice na paprice

Slepice na paprice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Silný vývar tvoří lahodnou chuť omáčky. Měkké slepičí maso plné chuti spolu s omáčkou a vhodně zvolenou přílohou bude chutnat milovníkům tradiční kuchyně a možná zláká…

Martysek

130 min

Dušená kapusta na slanině

Dušená kapusta na slanině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Kapusta patří na podzim mezi oblíbené suroviny. Je prospěšná na trávení a zajistí dlouhodobý pocit sytosti. Slanina ji krásně ovoní a například s uzeným je to skvělá…

Bahula

40 min

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vyzkoušejte připravit výborné bezmasé karbanátky z uvařené kapusty. Kapustu jen umixujete, okořeníte a zahustíte strouhankou a smažíte v trojobalu. Můžete do nich přidat…

mardosa

60 min

Vepřové maso s kapustou

Vepřové maso s kapustou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kapusta je chutná zelenina, která má blahodárný vliv na lidské tělo. Zkuste ji uvařit k obědu s kousky vepřové krkovičky, trochou špeku a česnekem. Jako přílohu použijte…

RubyRom

45 min

Dušená kapusta

Dušená kapusta

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Kapusta obsahuje celou řadu vitamínů a navíc pořádně zasytí. V podzimním a zimním období jistě přijde vhod a je připravená během chvilky. Dochutíme jen solí a pepřem,…

Polévková zelenina na zimu

Polévková zelenina na zimu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Při snaze uchovat zeleninu na zimní období se hodí znát recept na podušenou sterilovanou polévkovou směs. Kombinace podušení na tuku, sterilace nebo zamrazení umožní mít…

Olina-preclik

70 min

Bramboračka s houbami

Bramboračka s houbami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Klasickou českou bramboračku připravíme ze zásmažky zalité vývarem, do kterého přidáme dostatek zeleniny a houby. Polévku ochutíme kmínem, česnekem, majoránkou a…

Radulinka6

40 min

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

S blížícím se podzimem máme čím dál větší chuť na pořádně hustou a vydatnou polévku. Tahle polévka je tou pravou volbou pro milovníky kapusty, brambor a klobásky. Skvěle…

1974andrea

40 min

Kapusta čili kel

Kapusta čili kel

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jedno z tradičních jídel československé kuchyně je kapusta, neboli kel. Asi všichni ji známe z kuchyně od babiček. S námi si ji můžete snadno připravit doma. Ideálně ji…

DitaD

30 min

Vepřové po štýrsku

Vepřové po štýrsku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Připravíme zeleninový vývar, osolíme, vybereme zeleninu a dáme stranou. Pokud nemáme čas, můžeme použít bujón v kostce. Pak začínáme od 2. kroku.Zeleninu očistíme a…

Hanes

20 min

1 2 3 22