Pomalu pečené kuře s nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenPomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pomalu pečené kuře s nádivkou a kapustičkami je dobrota na nedělní oběd. Díky nízké teplotě a pomalému pečení zůstane v mase více šťávy. A díky mřížce se maso nikde…
Zapečená růžičková kapusta se sýrem cottage a vajíčky je výborným jídlem z jednoho pekáčku. Její lehce nasládlá chuť doplněná chutí a vůní česneku bude výborná v…
Chutné jídlo připravíme z krůtího masa a růžičkové kapusty. Krůtí maso stačí zapéct v troubě, růžičkovou kapustu podusíme a ochutíme vyškvařeným špekem a podáváme s…
Vaření v páře je velmi šetrné a je vhodné i při různých dietách. Když do vody přidáme bylinky, bude ryba připravená na páře krásně vonět. Podáváme ji s křupavou vařenou…
Kapustičky očistíme a uvaříme v páře. Brambory nakrájíme na kostičky a trochu opečeme na trošce oleje. Šunku nakrájíme a sýr nastrouháme.Vymažeme máslem zapékací mísu.…
Mäso nakrájané na plátky naklepem, osuším, osolím, trochu okorením, obalím v múke a opečiem na oleji. Podlejem horúcou vodou a nechám dusiť. Medzitým kapustičky očistím…
Slaninu nakrájíme na dlouhé proužky silné 0,5 cm, dáme na pánev spolu s gnocchi (nevařené, suché rovnou ze sáčku). Pomalu restujeme přibližně 7-10 minut, dokud nejsou…
Velmi efektně působí maso spletené do copánků. Proložení uzeným česnekovým bokem maso nádherně ovoní. Také nebude vysušené. Přílohou, která se dohotoví společně, jsou…
Restované kapustičky z tohoto receptu získají díky zázvoru a sójové omáčce asijský nádech. Jednoduchý a rychlý recept je vhodný pro všechny milovníky orientálních chutí.…
Bulgur je celozrnná obilovina s oříškovou chutí a čím dál častěji nachází místo v našem jídelníčku. Ve spojení s restovanými kapustičkami a kořenovou zeleninou je…
Kapustičky očistíme z vrchných listov, umyjeme, väčšie prekrojíme. Dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými zemiakmi do slanej vody. Z oleja a múky si pripravíme…
Na maslo alebo olej dáme pokrájané šampiňóny, osolíme, keď pustia vodu prihodíme očistené, umyté a prekrojené kapustičky a malé kocky zemiakov. Okoreníme a pretlačíme…
Kapustičky očistíme, opláchneme, necháme oschnúť. Vajce rozšľaháme, vmiešame soľ, čierne korenie, sušený cesnak, papriku. Kapustičky obalíme v múke, potom vo vaječnej…
Na oleji osmažíme pokrájanú cibuľu, pridáme papriku na prúžky. Opečieme na tom naklepané plátky mäsa, osolíme, okoreníme štipkou čierneho korenia, podlejeme vodou a…
Toto jídlo rozvoní celou kuchyni, zahřeje nás i zasytí. Mísí se v něm sladká chuť dýně s výrazným indickým kořením, pestrá směs zeleniny, čočky a kuřecího masa. Jako…
Kapustičky očistíme a rozpůlíme je, brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na proužky. V hrnci smícháme kapustičky, brambory, slaninu a…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme ružičkový kel rozrezaný na polovice, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a 10 min zakryté dusíme.Pridáme nahrubo…
Z umytých kapustiček odřízneme košťálky a sloupneme povadlejší a poškozené lístky. Vybereme 12 malých růžiček a ty odložíme bokem na později. Větší růžičky podélně…
Růžičková kapusta je skvělá, i když trochu opomíjená zelenina. Její lahodnou chuť doplníme šalvějí, česnekem a mandlemi, zalijeme smetanou a zapečeme. Získáme tak chutný…
Pohanka posiluje imunitu, detoxikuje organismus, je přirozeně bezlepková a má jemnou oříškovou chuť. Její příprava je snadná a přidáte-li k ní oblíbenou zeleninu a sýr…
Pekáček plný dozlatova upečené krkovičky na slanině a cibuli s pořádnou dávkou šťavnatých hlaviček růžičkové kapusty a brambor. Na tento úžasný podzimní pokrm budete…
Růžičkovou kapustu uvaříme, pokrájenou anglickou a krkovičku osmahneme nasucho na pánvi a smícháme s kapustou. Z másla a mouky uděláme jíšku, zředíme ji mlékem,…
- mraženou kapustu necháme rozmrazit (např. v mikrovlnce, pokud nás tlačí čas, ale možno dát i přímo zmrzlé) - polovinu másla rozpustíme, vložíme kapustu, osolíme,…
Zeleninu očistíme, omyjeme. Z kukuřice oloupeme zrna - lze i uvařit a oloupat, nebo použít sterilovaná zrna. Z každého druhu zeleniny si odložíme asi třetinu stranou na…
Valentýnské menu: Připravte romantické dobroty, kterými potěšíte drahou polovičku
Co udělat se zelenými rajčaty? Usmažte je, dejte do papírových pytlíků s jablky, nebo je naložte i s kořením
Šéfkuchař radí, jak využít bramborové slupky: Vylepší polévku i omáčku, ale jen, když si pohlídáme jednu zásadní věc