Salát z růžičkové kapusty, parmezánu a citrónu
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si očistíme kapustičky - zahnědlé či zvadlé lístky vyhodíme, každou kapustu rozpůlíme, vyřízneme košťál (kdo nerad vyhazuje, dá do vývaru) a nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si očistíme kapustičky - zahnědlé či zvadlé lístky vyhodíme, každou kapustu rozpůlíme, vyřízneme košťál (kdo nerad vyhazuje, dá do vývaru) a nakrájíme na…
Na malém množství tuku osmažíme pokrájenou cibuli a slaninu lehce dozlatova. Pak přidáme osmažit pokrájené, osolené a opepřené maso. Po osmažení přidáme rozvonět jemně…
Kapustičky očistíme, pokrájíme na poloviny, vložíme do vroucí vidy a maximálně 2 min povaříme. Scedíme a ihned přendáme do ledové vody.Scedíme, osušíme a promícháme s…
Do velkého hrnce dáme očištěnou a oloupanou cibuli, celé koření a vše zalijeme asi 4 litry vody. Do vroucí vody vložíme šunku a na mírném plameni vaříme asi 3 hodiny, až…
Srdce si nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek na plátky a kapustičky na čtvrtinky a necháme je zatím stranou. Do hrnce si dáme plátek sádla a přidáme slaninu…
Kapustičky očistíme, velké přepůlíme a podusíme na 1 lžíci vody v Mvt 4 min/800 W nebo povaříme v osolené vodě 10 minut bez Mvt. Kapustičky ihned přendáme do studené…
Karfiol rozoberieme na ružičky, zalejeme vriacou vodou a necháme 5 minút blanšírovať. Potom ho vyberieme z vody a necháme odkvapkať.Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do…
Uvaříme kapustičky v mírně osolené vodě a dáme je do mísy. Než se růžičky kapustičky uvaří, uděláme zálivku: v horkém hovězím vývaru rozšleháme hořčici, pepř, sůl a…
Maso nakrájíme na větší plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme, do středu dáme několik kapustiček (podle velikosti plátků), posypeme tenkými plátečky česneku, nudličkami…
Spaříme kapustičky a dáme je vychladnout. Mezitím nakrájíme cibuli, papriku a romadúr .Romadúr zabalíme do slaniny, aby nám v průběhu pečení nevytekl. A začneme…
Zemiačky umyjeme a so šupkou nakrájame na polovice.Pridáme na polovice narezaný ružičkový kel.Zeleninu dáme do vymasteného pekáčika.Posypeme na kolieska nakrájaným pórom…
Mleté mäso, 1 vajce, prelisovaný cesnak, korenie a soľ dobre premiešame.Do pekáčika dáme na malé kocky nakrájanú slaninu a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Necháme…
Ve velkém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a orestuje oloupanou, najemno nakrájenou 1/2 červené cibule dosklovata. Vsypte propláchnutou, okapanou čočku, očištěný, najemno…
Vepřovou plec nakrájíme na větší kostky a pouze osolíme, opepříme a dáme chvilku odležet. Velmi prostě ochucené maso vložíme do hrnce, kde máme rozpuštěnou lžíci…
Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme. V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na…
Kapustičky očistíme a odřízneme košťál. Vložíme je na pařák a uvaříme al dente. Necháme je vystydnout.Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme na čtverce takové velikosti,…
Vepřový hřbet osolíme, opepříme a na slunečnicovém oleji ze všech stran opečeme. Vložíme do trouby a pečeme při 60 st. C cca 9 hodin. Potom maso vyjmeme, prudce opečeme,…
1) Cibulku nadrobno nakrájíme a na pánvi orestujeme. Přidáme hlívy a zalijeme smetanou na vaření. 2) Brokolici a kapustu necháme v páře změknout a spolu s hlívou…
Nejprve si připravte těsto - mouku prosejte na vál, uprostřed kopečku vytvořte důlek, rozklepněte do něj vejce. Přidejte 100 g změklého másla a dvě lžíce studené vody.…
Polévka: Do dvoulitrového hrnce dáme vodu (cca 1 litru), na kostky nakrájené brambory, růžičkovou kapustu (vařená), drcený kmín, trochu osolíme a vaříme do změknutí…
Kapustičky opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody na 5-7 minut.Hrašku přichystáme podle návodu na sáčku. Zhruba ze 100 g Hrašky a 150 ml vody umícháme…
Do 3/4 l vody si dáme rozvařit zeleninový bujón.Kapustičky, mrkev, celer, cibuli a česnek si očistíme. Mrkev, celer a slaninu nakrájíme na větší kostičky, cibuli…
Na másle osmažíme dosklovata na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek,…
Vepřové nakrájíme na plátečky (něco jako panenka - čili menší), naklepeme, nasolíme, opepříme, posypeme slabě sladkou paprikou, a obalíme v mouce, rozpálíme olej a poté…
Kuřecí játra udělají z topinky luxusní pokrm: Voní majoránkou, říz jim dodá česnek a křupavost šťavnatá jablka
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
Zdravá pleť v zimě? Tipy a triky, díky kterým bude vaše pokožka fit i bez drahých krémů!