Zapečený jáhelník s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí,…
verze č. 1 Do hrnce dejte vařit vodu, čaj,koření, cukr, sůl a sodu. Na prudkém ohni přiveďte čaj k varu, poté snižte na střední či mírný oheň, přiklopte a vařte 30 min.…
Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným nebo prolisovaným česnekem, zázvorem, koriandrem, kmínem, kardamomem, paprikou, chilli, worchesterovou omáčkou, solí a polovinou…
Nad parou si necháme rozpustit čokoládu do které potom přidáme máslo,stáhneme z plotýnky.Troubu neháme předehřát na 200st.Malý plech si vymažeme máslem a dáme do lednice…
Tahle bábovka je více než jen dezert – je to sladké dědictví. Jemné těsto, vůně koření a ořechů a krásně vláčný vnitřek přinášejí chuť domova a vzpomínky na dětství.…
Máslo rozehřejeme, sušenky rozdrtíme a společně promícháme. Směsí pokryjeme dno dortové formy a dáme asi tak na 10 minut zapéct do trouby (160°C).Vejce prošleháme s…
Játra zbavíme žilek, nakrájíme na plátky a krátce spaříme horkou vodou. Pak je pomeleme, přidáme vařené libové maso, pokrájené sádlo a všecno to aspoň dvakrát pomeleme…
Na pánev dáme rozpálit olej, přidáme nakrájená rajčata, badyán, kardamon, koriandr, med a vše pár minut restujeme-až rajčata pustí šťávu. Badyán vyndáme a základ na…
Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou. Druhou cibuli, všechno koření, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu. Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou…
Připravíme těsto z daných surovin. Tuk je lepší zapracovat do těsta studený, těsto se nebude tolik lepit. Vypracované těsto dáme alespoň na 1 hodinu do lednice. …
Nejprve nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a okořeňte lžičkou kurkumy a kajenským pepřem (v množství, jak moc máte rádi pálivé). Maso nechte asi 15 minut odpočívat…
Po vykynutí těsto propracujeme, rozválíme na obdélník, potřeme náplní a srolujeme jako závin. Dáme na plech do tvaru kolečka. Hluboce nastříháme asi na dva centimetry…
Po vykynutí těsto propracujeme, rozválíme na obdélník, potřeme náplní a srolujeme jako závin. Dáme na plech do tvaru kolečka. Hluboce nastříháme asi na dva centimetry…
Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho. Krém si uděláme z karamelového…
Vaříme oháňky dokud se nezačnou téměř oddělovat od kosti, v papiňáku je to minimálně 30 minut (podmínkou úspěchu je opravdu měkké maso) Utřeme česnek, přidáme…
Broskve nakrájíme na kostičky, cibuli, česnek a jablko nasekáme na menší kousky, dáme do kastůlku, přidáme veškeré koření, cuk, ocet, šťávu z citronu a vaříme dokud se…
1) Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka. 2) Dejte kuře do nemetalové mísy a…
Do velké mísy jsem nasypala hladkou mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, sůl, kardamom, droždí a všechny suroviny jsem zamíchala.Rozpustila jsem máslo, ke kterému jsem…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Semínka z kardamonu rozdrtíme v hmoždíři. Ovesné vložky rozsekáme nadrobno, vložíme do misky, přidáme obě…
Připravíme dýňové pyré: Předehřejeme troubu na 185 °C. Dýni omyjeme od hlíny, rozkrájíme na čtvrtiny a lžící zbavíme semínek.Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme…
Čočku nemusíme připravovat jen na kyselo. Skvěle chutná i v kombinaci s výrazným a voňavým indickým kořením. Díky bramborám a kořenové zelenině bude jídlo syté tak…
Grilované krůtí maso je skvělou volbou pro každou příležitost, ať už se jedná o rodinný oběd nebo letní grilování s přáteli. Krůtí maso je nejen zdravé, ale také výživné…
Orientální grilovaná kuřecí prsa jsou exotickým a chutným pokrmem, který vás přenese do srdce Východu. Kuřecí prsa marinovaná v aromatické směsi citronu, zázvoru a…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Farmářka Alena Jalůvková radí: Kam v lednici dávat vajíčka a jak se chránit před salmonelou? Zásadní je ocet!
Retro okénko: Šunková pěna býval hit socialistických večírků a frčí dodnes. S receptem podle Viléma Vrabce je dokonalá
Jak připravit vepřovou pečeni s houbami a majoránkou? Maso musí být 2 hodiny naložené v bylinkách a chuť dodá i správný pepř