Grilášová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve uděláme griláš, protože jej potřebujeme přidat do těsta i do krému. Krystalový cukr rozpustíme v rendlíku za stálého míchání. Když cukr roztál, přidáme drcené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve uděláme griláš, protože jej potřebujeme přidat do těsta i do krému. Krystalový cukr rozpustíme v rendlíku za stálého míchání. Když cukr roztál, přidáme drcené…
Vše smícháme a vyválime placku, pomažeme krémem a stočíme. Dáme do lednice vychladnout. Uchovávat v lednici...
Žloutky utřeme nad párou s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, též i šlehačku. Mascarpone vmícháme do žloutků, pak šlehačku a naposledy sníh. Formu vyložíme…
Obkreslíme dno dortové formy 23 cm široké 5x a vystřihneme. Zalijeme šálek silné kávy. Do mísy dáme celá vejce, ušleháme je do pěny a vmícháme do nich sůl, cukr,…
V kastrole si uvaříme vodu. Do mísy nasypeme kakao, 3-4 lžíce vroucí vody z kastrolu a cukr, rychle vyšleháme. Postupně přidáváme všechnu vodu. Směs přelijeme do…
Nejprve si připravíme korpus: vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mandle, mouku a pudink s kypřícím práškem a promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný…
Na těsto si všechno smícháme dohromady a na konci můžeme krátce projet šlehačem na malou rychlost. Na plech si dáme pečící papír, na něj po celé ploše rozetřeme těsto-je…
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vodu, ořechy, citronovou kůru a nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků…
Na těsto si všechno smícháme dohromady a na konci můžeme krátce projet šlehačem na malou rychlost. Na plech si dáme pečící papír, na něj po celé ploše rozetřeme těsto-je…
Nepečený dort připravíme snadno. Piškoty spojíme ořechovým krémem z ricotty, přidáme šťavnaté mandarinky a osvěžující kiwi. Dort skvěle drží tvar díky želatině. Ozdobíme…
Různé poháry patří k oblíbeným dezertům, můžete vyzkoušet i tyto krémové s intenzívnější karamelovou chutí. Příprava není náročná a poháry můžete podávat jak ve všední…
Do steaků vetřeme trochu oleje a necháme je 20 minut odpočinout. V mezičase připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibulku, až začne hnědnout, přisypeme česnek,…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme kávu, oříšky, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a…
Celá vejce ušleháme s třtinovým cukrem, přidáme olej, mouku se sodou, sypkou kávu a vše vyšleháme. Těsto nalijeme do dortové formy, jejíž dno pokryjeme pečícím papírem.…
Bílky s cukrem vyšleháme do husté pěny, postupně zlehka vmícháme žloutky a pudinky smíchané s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na vymazaný, moukou vysypaný plech a…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku (můžeme ji prosít) smíchanou s práškem do pečiva, kakao, mleté ořechy a nakonec tuhý sníh z 5 bílků. Těsto nalijeme na…
Tvaroh smícháme se sladidlem. Šlehačku dle návodu ušleháme dotuha a smícháme s tvarohem. Uvaříme kávu a osladíme ji. Piškoty namáčíme do kávy a klademe na dno dortové…
1 těsto: ušleháme bílky, postupně za stálého šlehání přidáváme cukr, žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Těsto vlijeme na plech vyložený pomazaným pečícím papírem…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a riccotu a ještě promícháme. Nakonec po troškách vmícháváme sníh. Krém…
Smícháme mouku s ořechy, kávou a prosátým kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Za postupného přidávání…
Žloutky třeme s cukrem asi 20 min., přisypeme mouku s práškem do pečiva, ořechy, kávu a nakonec sníh z bílků. Pokud je těsto husté, přidáme víc kávy. Upečený korpus…
Smícháme mouku s ořechy, kávou a prosátým kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Za postupného přidávání…
Hubněte pomocí sedativ nebo s tasemnicí v břiše! Nejšílenější diety světa, které opravdu existují
K čemu může být dobrý hazard? To nejlíp věděl hrabě ze Sandwiche
Smažený sýr podle šéfkuchaře Hynka Vávry: Základem je kvalitní sýr a dokonalé křupavosti docílíme díky triku při obalování