Cik-cak dort
Recept ještě nebyl hodnocenŽĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu. Z bielkov vyšľaháme sneh a striedavo ho s múkou pridáme do žĺtkovej zmesi. Z cesta oddelíme asi…
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vejce a opět šleháme a ještě dáme kávu, džem, nakonec mouku se sodou a mléko, promícháme. Těsto dáme na plech s pečícím papírem a dáme…
Všechny suroviny na těsto zamícháme metličkou a dáme péct do vymazané a vysypané kulaté formy. Pečeme asi 15 - 20 minut. Na krém do teplé vody dáme rozpustit cukr. Do…
Roláda: Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem. Silken tofu, javorový sirup, cukr, ocet, kávu, vanilkový extrakt a vyšlehané lněné semínko…
Cukr a kávu s trochou vody vyšleháme do pěny, dáme hodně ledu a zbytek sklenky studené vody. Kdo chce, si může přidat mléko, víc nebo méně cukru.
Pripravila som si najprv cesto: múku som preosiala, pridala som k nej 4 žĺtky, cukor, prášok do pečiva, roztopené maslo a postupne som pridávala smotanu podľa potřeby …
Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu. Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte…
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiešame, pol cesta dáme na vymastený a mukou vysypaný plech. Do druhej polovice zamiešame kakao s instantnou kávou a rozotrieme na svetlé…
Ušleháme smetany ke šlehání dotuha a opatrně přimícháme zakysané smetany a dáme stranou. Na dno dortové formy rozprostřeme piškoty, polijeme kávou s cukrem a rumem a…
Mléko ohřejeme. Dáme do něj granko, kávu a Caro. Znovu ohřejeme a promícháme. Přidáme skořici, skořicový a vanilkový cukr a znovu ohřejeme nebo ,ůžeme pít!
Mouku nasypte do mísy, přidejte cukr a máslo. Prsty promačkávejte máslo s moukou, dokud nevznikne drobenka. Poté přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto. Těsto zabalte…
Tuk rozehřejeme a necháme trochu vychladnout. Kávu smícháme s cukrem, mandlemi nebo ořechy, vmícháme horké mléko a spojíme s rozehřátým tukem v hladký krém. Formu…
Z odměřeného množství mléka odebereme zhruba 100 ml, trošku ohřejeme a rozpustíme instantní kávu. Pokud nemáme granulovanou ale jemnou, tak můžeme přidat rovnou do…
Dobře promícháme sypké suroviny, kromě kakaa a kávy. Promícháme tekuté suroviny a vmícháme do sypkých. Na vyšší plech, vyložený pečícím papírem rozetřeme 2/3 těsta. Do…
V misce smícháme veškeré suroviny kromě brusinek. Ruce si navlhčíme trochou vody a vyválíme kuličky. Druhým koncem měchačky v nich vytvoříme důlek, vložíme část…
Na korpus si dáme do misky všechny sypké suroviny a zamícháme. Přidáme všechny mokré suroviny a pořádně metličkou vymícháme. Dortovou formu o průměru 22cm vyložíme…
Žloutky s cukrem ušleháme a postupně vešleháme ostatní přísady. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh.Těsto vlijeme do malého vymazaného pekáčku a vložíme do předem vyhřáté…
Ricottu dáme do misky, přidáme 3 lžičky kávy, sladidlo, vanilku a kakao.Vše našleháme ručním šlehačem.Sušenky nebo piškoty namočíme do hrnku s kávou a ihned pokládáme na…
Připravíme si Salko. Vlijeme do menšího kastrůlku, přidáme kávu, rum a zahřejeme. Mícháme, dokud se káva nerozpustí. Zvlášť vyšleháme smetanu. Do vyšlehaného a…
Připravíme kávu obvyklým způsobem - extrakt zalijeme 4-6dl téměř vařící vody a necháme vychladit. Rozdělíme do vyšších sklenic, přidáme zmrzlinu a ozdobíme šlehačkou,…
Utřeme žloutky s cukrem+vanil.cukr a citr.kůra.Přidáme olej a horkou vodu a šleháme asi 15 minut.Ke konci přidáme ořechy. Zatím ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh…
Destilát s cukrem rozdělíme do šálků. přelijeme horkou kávou, ozdobíme šlehačkou a kakaem.
Kávu a cukr smícháme, přidáme horkou vodu. Lehce promícháme.Elektrickým šlehačem směs vyšleháme do nadýchané, husté a krémové pěny. To potrvá 12-15 minut.Mléko rozlijeme…
Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.Vajcia, med a kávu vyšľaháme do peny. Pridáme roztopenú čokoládu a jemne nastrúhané tofu. Premiešame.Nakoniec vmiešame orechy…
Segedínský guláš podle maďarského originálu voní paprikou a nejlepší je s kopečkem kysané smetany
Jak uchovat jahody v lednici čerstvé až na tři týdny? Pomůže obyčejná zavařovačka, jen musíme dodržet správný postup
Jiří z Poděbrad trpěl obezitou a v době jeho vlády se servírovali pečení psi zašití do břicha selat a plnění králíkem