Božský čokoládový dort
Recept ještě nebyl hodnocenkorpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dna 2 dortových forem vel. 20 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. Ve velké míse nebo v míse…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dna 2 dortových forem vel. 20 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. Ve velké míse nebo v míse…
Štafetky byly za našeho mládí velmi oblíbené, ale stále se na ně nezapomnělo. Pojďte si s námi zavzpomínat na bílkové nadýchané těsto vonící ořechy a plněné kávovým…
Nejdříve si uvaříme na krém hustý oslazený pudink. Necháme ho vychladnout a ještě vychladit v lednici. Pak ho vyšleháme elektrickým šlehačem do jemného krému, do kterého…
Sladká chuť medového korpusu v kombinaci s kávovým krémem je jistě lákavá, možná se vám však zdá příprava medovníku příliš složitá. Není to tak náročné, jak to na první…
Kávu necháme vychladnout,slijeme do misky a přidáme rum.Pomazánkové máslo našleháme se zakysanou smetanou.Na dno jakékoliv formy klademe piškoty namočené v kávě s rumem…
Z mouky, tuku, moučkového cukru, oloupaných nastrouhaných mandlí, kakaa a koření zpracujeme na vále těsto a necháme chvíli v chladu odležet. Potom rozválíme plát asi 3…
Ve vodní lázni mícháme žloutky s cukrem, dokud nevznikne světlý krém. Krém mícháme nad vodní lázní alespoň dalších 8 minut, aby se prohřál. Jde zejména o to, aby byly…
Sypké suroviny smícháme dohromady (kakao prosejeme). Pak přidáme vejce, mléko a oleje a důkladně měchačkou promícháme.Vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a…
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny…
V míse vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáváme mouku, olej, vodu a vsypeme kávu Jacobs 2v1. Umícháme dohladka.Vyšleháme sníh z bílků a opatrně zamícháme do těsta.…
Panna cotta: Želatinu namočíme do studené vody.Za občasného promíchnutí zahřejeme kávu, smetanu a cukr, těsně před tím než začne směs vařit ji odstraníme z ohně.Do…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kypř. prášek, olej a promícháme - přidáme mléko dle potřeby. Na závěr vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vymazaný a…
Šlehačkové řezy s vůní kávy jsou opravdovou lahůdkou pro fajnšmekry. Tenký kakaový korpus, provoněný kávou a rumem je potřený vrstvou pudinkového krému s máslem a…
Bombardino je vlastně takový italský vaječný koňak. Tento likér se nejdříve proslavil na italských sjezdovkách jako nápoj perfektní na zahřátí. Vy ho můžete ochutnat…
Během horkých letních dnů přijde vhod osvěžující chutná zmrzlina. Připravit domácí zmrzlinu není nic těžkého - vyzkoušejte například smetanovou zmrzlinu, nebo zvolte…
Lehké bílkové těsto plné ořechů upečeme na pláty. Podle toho, co z nich poté chceme tvořit, je rozkrájíme. Plníme je kávovým krémem z másla s lehkým tónem rumového aroma…
Suroviny na piškot smícháme a upečeme.V mléce si uvaříme pudinky s cukrem.Necháme vychladnout a poté postupně vmícháme zakysané smetany.Na upečený piškot natřeme…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem, až nám vznikne tuhý sníh. Pak postupně přidáváme žloutky a mouku. Těsto dáme na pečící papír a upečeme asi 15min při teplotě 150°C. Po…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně…
Smetanu vyšleháme do polotuha, aby byla stále trochu tekutá, a odložíme ji do lednice.Sklenici ve které budeme podávat kávu nahřejeme tak, že do ní nalijeme horkou vodu…
Suroviny na vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Povidla si rozděláme s rumem a polovinu si natřeme na vanilkové těsto. Ořechové těsto…
Do mísy rozklepneme bílky a postupně šleháme a přidáváme moučk.cukr, stále šleháme, pak jedno po druhém zašleháme žloutek. Všechny sypké suroviny si smícháme spolu a…
Ušleháme smetanu. Pak uvaříme silnou kávu, může to být espresso, z překapávače, rozpustná a pod. Hlavně nesmí být s lógrem brrrr... a uděláme karamel. Hezky do zlatova. …
Vejce a cukr ušleháme, přidáme mouku s pr.do.pečiva a šlehačku. Dáme péct na 25-30 minut na 175°C. Do vychladlého piškotu uděláme obrácenou vařečkou dírky a pocákáme…
Bubble and squeak: Slavný britský pokrm z brambor a zbytků „co dům dal“ báječně chutná, je snadný na přípravu a navíc levný
Když se spojí whisky se smetanou…vznikne dokonalý sváteční likér irish cream
Původní pudink vypadal jako jelito. Ten práškový vymyslel britský chemik pro svou ženu