Tuňáková omáčka s hlívou k těstovinám
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme.Přidáme nakrájenou hlívu, zalijeme trochou vody, opepříme, přidáme špetku chilli a 10 minut dusíme.Poté přidáme tuňáka…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme.Přidáme nakrájenou hlívu, zalijeme trochou vody, opepříme, přidáme špetku chilli a 10 minut dusíme.Poté přidáme tuňáka…
Namočenou cizrnu přez noc jsem vařila asi 2 hodiny do měka. Po slití a vychladnutí jsem si kousek špeku na 1 porci nakrájela na proužky, polovinu jsem si dala do…
Fazuľku si uvaríme v osolenej vode.Na oleji speníme cibuľu,pridáme salám pokrájaný na malé kocky,uvarenú fazuľku,kečup,pretlačený cesnak a všetko spolu opražíme.Osolíme…
Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme nebo rozkrojíme a osolíme. Připravíme si kousky alobalu, na které vždy položíme plátek másla a kuřecí prso. Na prso dáme plátek šunky,…
Očistíme si a nakrájame zeleninu (čo je v záhrade: mrkva ,petržlen, kaleráb, zelená fazuľka, žltá (zelená) ncuketa, pár zrniek kukurice, 1ks červenej papriky, 1ks…
Smícháme vlažnou vodu s cukrem a droždím a necháme vzejít kvásek. Poté kvásek vmícháme do mouky s olejem a solí. Hotové těsto necháme ještě chvilku odpočinout. …
Nakrájíme maso na nudličky, papriku a cibulku na pásky, rajčata podle chuti. Do pánve kápneme trochu oleje, přidáme maso, přikryjeme pokličkou. Až bude maso bílé,…
Maso hraje v hamburgeru nejdůležitější roli. Každý kuchař vám doporučí jiný kousek masa. Říká se, že čím tučnější maso, tím chutnější a šťavnatější burger. Dle mého…
Mouku smíchame s rybím kořením ve směsi, obalíme steaky a na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme olej a zlehka "osmažíme". Zalijeme "rajčátkovou" omačkou, necháme…
Všechny ingredience pro dressing vložíme do misky a pomocí mixéru smícháme dohromady. Před podáváním necháme na hodinu vychladit v lednici. Zatím si osmažíme kousky…
Vodu osolíme, přidáme do ní bylinky a zahřejeme ji asi na 60 °C. Do teplé vody vmícháme instantní polentu a za stálého zahřívání z ní umícháme hustší kaši. Tu rozetřeme…
Mléko ohřejeme, vložíme rozdrobené droždí, cukr, trochu hladké mouky a necháme vzejít kvásek.Až kvásek vzejde, dáme zbytek hladké mouky, všechno koření, a další suroviny…
Slaninu narežeme na väčšie kocky, orestujeme krátko a pridáme cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme ošúpane a na väčšie kocky nakrájané zemiaky, restujeme 5 minút za…
Ve 250 ml vlazne vody rozmichame drozdi, cukr a nechame chvilku odstat. Mouku prosijeme, pridame sul, oliv. olej, kvasek a zbytek vlazne vody. Zadelame tuzsi testo,…
Housky: V míse smíchejte suché ingredience, promíchejte, poté do nich zapracujte mléko a olej (pozor, nesmí být studené!). Dobře propracujte, ideálně hnětacím hákem v…
Vše smícháme a používáme jako omáčku ke grilovanému masu
Dělal jsem to z vepřového masa.Do pekáče nalijeme trochu vody přisypem podravku a necháme rozpustit.Naklepem plátky položíme do pekáče pomažeme hořčicí a kečupem. Na…
Celý kus roštěné osolíme, opepříme, potřeme kečupem, hořčicí, zakápneme olejem, zabalíme do folie a necháme v chladu do druhého dne.Další den maso vyjmeme z lednice a…
Cukety oloupeme, nakrájíme na proužky a i ostatní ingredience nakrájíme. Dáme do hrnce vše a vaříme asi 40-60 minut, pomalu a mícháme, má to tendenci se připalovat.Poté…
Cibuli a česnek najemno pokrájíme, vložíme do misky, kam přilijeme pivo, vmícháme kečup, cukr, špetku soli, ocet nebo citronovou šťávu, přisypeme podrcený červený pepř a…
Bůček pomeleme, dáme na zpěněnou cibuli, přidáme česnek, sůl, vodu a dusíme, až se voda odpaří.Kolínka uvaříme, nasypeme na vymazaný pekáč, promícháme s podušeným bůčkem…
Na másle zesklovatím cibuli, přidám pokrájené houby, koření a podusím.Nakonec přidám kečup a smetanu a ještě chvilku restuji do zhoustnutí. Podávám s chlebem.
Květák rozdělím na malé růžičky a obalím v těstíčku. To si připravím z mléka, mouky a soli. Položím do pekáčku a dám péct do trouby tak na 20 minut. Připravím si…
Do steaků vetřeme trochu oleje a necháme je 20 minut odpočinout. V mezičase připravíme omáčku. Na másle orestujeme cibulku, až začne hnědnout, přisypeme česnek,…
Halloweenské MasterChef Česko: Jak na jednoduché chlupaté prsty z listového těsta, pařáty čarodějnice a další děsivé pohoštění
Jak se liší ristretto od espressa a proč piccolo v Itálii neexistuje? Seznamte se s nejznámějšími druhy kávových nápojů
Jak si vychutnat kroupy podle našich babiček: Kroupová smaženice, polévka nebo kroupové zelí chutnají božsky a moc nestojí