Kuřecí kari po belizsku
Recept ještě nebyl hodnocenNa pánvi zahřejeme olej. Přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek. Když začne měnit barvu, vmícháme kurkumu, kari a kmín.Pražíme 3 minuty, pak přidáme kuře, zakryjeme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek. Když začne měnit barvu, vmícháme kurkumu, kari a kmín.Pražíme 3 minuty, pak přidáme kuře, zakryjeme a…
Vajíčka rozklepneme do misky, rozšleháme vidličkou a přidáme uvedená koření (můžeme přidat salám nakrájený na kostičky).Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. …
Nejprve smícháme hladkou mouku, rozpuštěné sádlo, sůl, horkou vodu a uděláme těsto. Vodu dávám vřelou z konvice. Hladkou pšeničnou mouku můžeme nahradit kukuřičnou, bude…
Uvaříme celé kuře. Z vývaru uděláme polévku s nudlemi.Mezitím nakrájíme nadrobno nebo posekáme v mixéru: - 2 zcezené Moravanky (doporučuji Hradišťanky) - 3-4 středně…
Lučinu smícháme s kečupem, hořčicí, šťávou slitou ze sardinek a s jemně nakrájenou půlkou cibule (druhou půlku necháme na ozdobu při podávání). Přidáme sardinky, které…
Přes noc namočím bílé fazole. Vařím je v papiňáku, asi 5 minut od doby varu papiňák vypnu a nechám dojít.Uvařené fazole scedím a dám je do pekáčku. Přidám trochu…
Všechny suroviny smícháme dohromady, podebíráme, aby se suroviny nerozbily.Salát můžeme hned jíst, nemusí se nechat rozležet.
Do kastrolu dáme vrstvičku oleje, na něm zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, pak přidáme na nudličky nastrouhané mrkve i celer a pět minut dusíme. Podlijeme asi 3/4 l…
Batát a hokkaido pokrájím na plátky asi 1 cm silné, osolím, opepřím, potřu směsí dia kečupu, česneku, oleje a medu.Peču na 200°C asi 30 minut na pečícím papíru.
Oloupeme cukety, podle potřeby vydlabeme středový semeník a nakrájíme na kostky. Papriky očistíme od semen a pokrájíme na nudličky. Obě cibule oloupeme a půlku každé…
Uvaříme rýži tak, aby trochu chroupala. Hlávkové zelí spaříme v horké vodě, listy odkrájíme (postupujeme až ke středu), velké listy překrojíme na čtvrtky.Mleté maso a…
Na oleji orestuji cibuli do sklovata. Párky nakrájím na kolečka a také je lehce orestuji. Přidám papriku na kostičky, zaliji trochou vody a nechám podusit. Po chvíli…
Do pekárny nalijeme vodu, přidáme ostatní suroviny a necháme pekárnu pracovat.Suroviny na potření těsta rozmixujeme tyčovým mixérem na pastu.Vykynuté těsto vyválíme tak,…
Pohanku přelijeme vařícím slepičím vývarem, který podle potřeby ještě trochu můžeme přisolit, do toho prolisujeme 1 stroužek česneku, přivedeme znovu do varu a pak…
Játra prohlédneme, aby v nich nebyla žluč, očistíme od blan a nakrájíme na velikost soust. Dáme do misky, spaříme je vřelou vodou a necháme na sítku okapat.Zatím do…
Lilek nakrájíme podélně přibližně na 1 cm silné plátky. Každý plátek z obou stran lehce nasolíme a necháme asi 20 minut až půl hodiny vypotit.Když je lilek vypocený,…
Nakrájíme papriku a salám na kostičky, na drobno cibuli a na plátky (tenké) česnek. Na pánev nalijeme trošku oleje a na něm podusíme do měkka papriku, pak přidáme salám,…
Necháme vzejít kvásek a z mouky a ostatních surovin vypracujeme tuhé, ale nelepivé těsto (dle popotřeby můžeme přidávat mouku) a necháme vykynout přibližně 40 minut (lze…
Špekáčky nebo silnější párky (nesmíme oloupat kůži) nakrájíme na 1/2 cm silná kolečka a na rozpáleném oleji je z obou stran osmažíme. Pečením se kůžička smrští a…
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákna na plátky a mírně je naklepeme. Poté je osolíme, opepříme, pomažeme třeným česnekem a orestujeme na oleji. K orestovanému masu přidáme…
Pripravím si kvások z mlieka, droždia a cukru. Múky preosievam,k múke pridám olej a kvások a vypracujem cesto.Nechám asi 30 min vykysnúť na teplom mieste, vykysnuté…
Všechno koření smíchat a dobře vmasírovat do žebírek tak 1/2 hodiny před grilováním.Pak žebírka grilujeme.
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Suroviny dáme do misky, smícháme a podle hustoty rozředíme vodou tak, aby se směs dala rozetřít na rozpálený olej. Smažíme do zlatova, ozdobíme kečupem ...
Slavné omáčky: Ta zeleninová není žádná Popelka! Takhle ji dělají šéfkuchaři
Jak na ten nejlepší hospodský guláš? Zásadní je správný poměr cibule a masa a taky použití jedné tajné přísady
Domácí veganská majonéza z nálevu z cizrny: Je neskutečně jemná, snadná na přípravu a zcela bez vajec